آفتابنیوز : 
آفتاب- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار جزییات آییننامه جدید شورای عالی بورس در مورد شرایط واگذاری سهام در بورس كه دوشنبه به تصویب این شورا رسید و هفته آینده به هیات دولت ارسال میشود را تشریح كرد.
علی صالحآبادی یک كنفرانس خبری گفت: در بخش اول به ورودی و خروجی شركتهایی كه متعلق به دولت بوده و قرار است به بخش خصوصی واگذار شود توجه شده و شركتها باید قبل از واگذاری سهام آنها در بورس مواد اولیه، نحوه تداوم آن و فرمول قیمتگذاری محصولات خود را مشخص و به صورت شفاف به اطلاع بازار برسانند.
وی ادامه داد: در صورتی كه یك شركت از امتیازاتی مانند یارانه، تخفیفات، قرارداد با دولت و معافیت برخوردار باشد باید قبل از واگذاری، تداوم محدود كردن یا مشروط كردن هر یك از آنها به اطلاع سهامداران برسد.
صالحآبادی خاطرنشان كرد: در آییننامه جدید قرار است یك نفر از مجموعه بورس و بازار سرمایه به عنوان ناظر و بدون حق رای در هیات عالی واگذاری شركت كنند.
وی در مورد سهام شناور آزاد كه طبق مقررات بورس شركتها باید آن را احداث كنند خاطرنشان كرد: همچنین مقرر شده كه سهامی كه در بورس واگذار میشود ترجیحا از طریق شركتهای تامین سرمایه صورت گیرد زیرا در حال حاضر زمانی كه سهم وارد بازار میشود ممكن است به دلیل شرایط خوب بازار با قیمت بالا عرضه شده و در شرایط بد قیمت پایین داشته باشد ولی شركتهای تامین سرمایه میتوانند با بررسی روشهای مختلف قیمتگذاری را انجام داده و با قیمتهای ثابت وارد بورس شوند.
وی در ادامه تشریح مواد آییننامه اظهار كرد: شركتهایی كه وارد بورس میشوند باید نحوه بدهی و مطالبات خود را از شركتهای مادر تخصصی یا دولت به صورت شفاف به بازار اعلام كند.
صالحآبادی گفت: طبق این آییننامه انتقال دارایی شركتی كه مشمول واگذاری شده و در هیات عالی واگذاری به تصویب رسیده به شركتهای مادر تخصصی ممنوع است. همچنین در واگذاریها تصدی باید با هدف توسعه، ارتقا و توانمندسازی بخش غیر دولتی اتاقها شود زیرا هدف، ارتقای بخش غیر دولتی است و تصمیمات باید با هدف توانمندسازی بخش خصوصی گرفته شود.
وی یادآور شد: همچنین در این آییننامه مقرر شد شركتهایی كه قبلا وارد بورس شدهاند با آنها به شیوه جدید رفتار شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار آییننامه جدید را در راستای اهداف سازمان بورس و اوراق بهادار در جهت حمایت از حقوق سرمایهگذاران بازار دانست و گفت: این آییننامه راهنمای خوبی برای سرمایهگذاران است و با تصویب آن الگوی تمام دستگاههای اجرایی خواهد و سرمایهگذاران میتوانند در صورت تخلف مطالبات خود را پیگیری كنند.
صالحآبادی در مورد ضمانت اجرایی آییننامه جدید اظهار كرد: مصوبات دولت و مجلس شورای اسلامی در دستگاه اجرایی لازم الاجرا است و تخلف از آییننامه راهكار قانونی دارد و زمانی كه آییننامه به تصویب برسد باید تمام موارد آن اجرا و رعایت شود.
وی یكی دیگر از ضمانتهای اجرایی این آیین نامه را خود بورس دانست و افزود: با این روش ممكن است پذیرش شركتها كند شود ولی این كار بهتر از این است كه انتظار سهامداران پس از واگذاری برآورد نشود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: دستگاههایی كه در گذشته سهام خود را واگذار كردهاند به دلیل شرایط آسان آن شرایط را تامین و سهم خود را در بورس عرضه كردند ولی در حال حاضر به دلیل این كه تعداد قابل توجهی شركت در بورس وجود داشته و بورس به حد قابل قبولی رسیده است اكنون زمان آن مهیا است كه یك پله بالاتر رفته و شرایط را سختتر كنیم زیرا مردم و سهامداران به اتكای دولت و مقامهای نظارتی وارد بورس میشوند.
وی در ادامه گفت: علاوه بر آن تنوع شركتهای بورسی و ورود شركتهای برتری مانند فولاد، آلومنیوم، مس و این كه در قانون اصل 44 قانون اساسی ذكر شده كه واگذاریها باید تا سال 1993 خاتمه یابد، مجموعه این عوامل دست در دست هم میدهند و شرایط جدید را فراهم میكنند.