حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، درباره تازهترین فعالیتهای حزب کارگزاران سازندگی برای انتخابات ریاستجمهوری آینده به خبرگزاری «ایرنا» گفته است: «حزب، گامهایی را برای حضور مؤثر در انتخابات برداشته و راهکارها و سیاستهای مورد نظر حزب برای دولت آینده در برنامهای تدوین و آماده شده است. حزب کارگزاران سازندگی مهمترین ویژگی و اولویت این برنامه را اقتصاد، حل مشکلات اقتصادی جاری و نیز توسعه اقتصادی تعیین کرده و راهکارهای پیشنهادی درپی آن است که کشور را به رشد اقتصادی دورقمی و تورم تکرقمی برساند و این برجستهترین بخش برنامه حزب برای دولت و رئیسجمهوری آینده است... در گام بعدی فهرستی از شخصیتهای مورد توجه و حمایت حزب آماده کردیم و تاکنون با رایزنیهایی که با این شخصیتها صورت گرفته، اسحاق جهانگیری، معاوناول رئیسجمهوری و محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، برای حضور و نامزدی در انتخابات اعلام آمادگی نکردند و تا امروز پیشنهاد حزب را نپذیرفتهاند.
وی افزود: درباره دیگر شخصیتهای مورد توجه هم حزب در حال بررسی است تا نامزدی را که توانایی بیشتری برای تحقق برنامه جسورانه اقتصادی کارگزاران دارد، انتخاب کند».
مرعشی درباره موضوع تأیید صلاحیت نامزدها با اشاره به اینکه تصور نمیکنم در مدت باقیمانده تا انتخابات ریاستجمهوری تغییرات مهمی در سیاستهای کلی نظام به وجود بیاید، تصریح کرد: «با وجود اینکه ممکن است منتقد کارکرد نهادهایی مانند شورای نگهبان هم باشیم، اما ترجیح میدهیم با لحاظکردن محدودیتهای موجود راهی برای برگزاری انتخاباتی پرشور و تشکیل دولتی فنی و دولت کار پیدا کنیم... ما محدودیتها را درک میکنیم و تصور نمیکنیم این محدودیتها تا زمان باقیمانده قابل رفع باشند. با درک این محدودیتها تلاش خواهیم کرد به کشور و مردم کمک کنیم. گفتوگوهایی بین احزاب و شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب در جریان است و این شورا هم در حال بررسی است و شخصیتهای مختلف در جلسات این شورا به صورت آنلاین شرکت کردهاند که منتظر جمعبندی شورای هماهنگی هستیم».
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه هنوز در جریان جزئیات نشست مجمع روحانیون مبارز نیست، درباره آینده شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هم گفت: «جز شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب، نهاد هماهنگکننده دیگری وجود ندارد و احزاب در حال گفتوگو درباره نهادهای هماهنگکننده هستند».
خبر جدیدی که مرعشی داده است یعنی رد پیشنهاد حزب کارگزاران مبنی بر نامزدی در انتخابات از سوی هاشمی و جهانگیری، متعاقب آن است که او چندی پیش اعلام کرد «کاندیداهای حزبی ما مشخص هستند؛ آقای جهانگیری، آقای محسن هاشمی، آقای همتی، آقای ملکزاده، آقای هاشمیطبا، آقای کرباسچی و... مطرح هستند. البته هنوز خودشان نپذیرفتهاند. ترجیح اکثریت اصلاحطلبان بر اساس تجربه گذشته، این است که کاندیداهای خودشان را داشته باشند».
مرعشی همچنین پیشتر هرگونه احتمال ائتلاف با نیروهای غیراصلاحطلب را رد کرده بود: «قطعا معرفی و حمایت از یک نامزد اصلاحطلب اولویت ماست، اما اصلاحطلبی که بتواند کار کند». او درباره حمایت کارگزاران از علی لاریجانی هم به صراحت گفته بود: «حزب کارگزاران تاکنون هیچ دیداری با آقای لاریجانی نداشته است و اصلا معلوم نیست که خود او بخواهد به عرصه انتخابات وارد شود یا خیر. کارگزاران اکنون نامزد حزبی دارد و نیازی ندارد از آقای لاریجانی حمایت کند. ضمن احترامی که برای آقای لاریجانی قائلیم، اما در حزب کارگزاران کوچکترین بحثی درباره حمایت از او در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده نداشتهایم. حزب کارگزاران که بیشترین ظرفیت را برای معرفی نامزد دارد، حتما از یک نامزد غیرحزبی و حتی غیرجبههای حمایت نمیکند».
با ذکر این اوصاف و با درنظرداشتن کنشهای انتخاباتی دیگر احزاب و تشکلهای اصلاحطلب و نیز تلاش شورای هماهنگی اصلاحطلبان برای رسیدن به یک نامزد مورد اجماع همه اصلاحطلبان باید دید آیا همچنان حزب کارگزاران سازندگی بر ارائه یک نامزد حزبی تأکید میکند یا در نهایت تن به جمعبندی اکثریت اصلاحطلبان خواهد داد؟