«چاد ولف»، سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا امروز چهارشنبه گفت هیچ شواهدی مبنی بر اینکه یک «بازیگر خارجی» موفق به ایجاد اخلال در انتخابات آمریکا شده باشد وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اظهارات ولف بعد از آغاز رأیگیری در اکثر ایالتهای آمریکا مطرح شده است.
ولف در یک کنفرانس خبری که به صورت آنلاین منتشر شد گفت: «هیچ شواهدی نداریم که یک بازیگر خارجی در دستکاری آرا در این انتخابات یا اخلال در آنها موفق شده باشد.»
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از امروز سهشنبه با افتتاح مراکز اخذ رأی در ایالت ورمونت رسماً آغاز شد.
در انتخابات امروز، علاوه بر انتخاب رئیسجمهور چهار سال آینده آمریکا، تکلیف ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا مشخص خواهد شد.
پیشتر در رایگیری زودهنگام که هفتهها در آمریکا جریان بود، حدود ۱۰۰ میلیون نفر شرکت کردند که معادل حدود ۷۰ درصد کل شرکتکنندگان در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکاست. از مجموع آرای زودهنگام، ۶۰ میلیون آن را آرای پستی تشکیل میدهند که حدود دو برابر تعداد آرای پستی در انتخابات ریاستجمهوری گذشته آمریکاست.
صندوقها در زمانهای متفاوتی در ایالتهای مختلف سراسر آمریکا بسته خواهد شد. آلاسکا آخرین ایالتی خواهد بود که صندوقهای خود را میبندد و انتخابات در آن پایان مییابد.
در اغلب ایالتها، ساعت ۶ صبح به وقت شرقی (۱۴ و سی به وقت تهران) صندوقهای رایگیری باز و در دیرترین زمان تا ۹ شب به وقت شرقی (۵ و سی دقیقه بامداد چهارشنبه به وقت تهران) بسته خواهد شد.
«جان راتکلیف»، مدیر طلاعات ملی آمریکا چند روز پیش مدعی تلاشهای روسیه و ایران برای اثرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری پیش روی آمریکا شد.
راتکلیف این ادعا را در یک کنفرانس خبری مختصر که «کریستوفر رای»، رئیس سازمان اطلاعات داخلی و امنیتی آمریکا (افبیآی) هم در آن حضور داشت مطرح کرد.
جان راتکلیف ادعا کرد: «ما میتوانیم این را تأیید کنیم که برخی از اطلاعات ثبتنامی رأیدهندگان در اختیار ایران و مستقل از آن در اختیار روسیه قرار گرفته است.»
خبرگزاری رویترز گزارش داده بود این ادعا در حالی مطرح شده که بخش زیادی از اطلاعات ثبتنامی رأیدهندگان برای عموم مردم قابل دسترس است. با وجود این، راتکلیف مدعی شده ایران با ارسال ایمیلهای جعلی تلاش کرده رأیدهندگان را ارعاب کند.
ادعای جان راتکلیف درباره دخالت ایران در انتخابات آمریکا با تشکیک برخی از قانونگذاران آمریکا از جمله «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا همراه شده است.
این قانونگذاران گزارشهای دستگاههای اطلاعاتی آمریکا که در آنها ایران، چین و روسیه به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر متهم میشوند را نتیجه فشارهای ترامپ بر روی دستگاههای اطلاعاتی برای انتشار گزارشهای همسو با خواستههای او میدانند.
دونالد ترامپ از مدتها قبل بارها بدون ارائه هیچ سندی مدعی شده بود ایران، چین و روسیه دوست دارند رقیب انتخاباتیاش، «جو بایدن» در انتخابات به پیروزی برسد؛ هر سه کشور این ادعا را رد کردهاند.
دونالد ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید رابطه خوبی با دستگاههای اطلاعاتی نداشته و بارها روسای این دستگاهها را به دلیل ارائه نظراتی مخالف با نظرات خودش اخراج کرده است.
چندی پیش مدیر سابق بخش اطلاعات وزارت امنیت داخلی آمریکا فاش کرد که مقامهای ارشد این وزارتخانه وی را تحت فشار گذاشتند تا با دستکاری در اطلاعات ایران و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کند.
«برایان مورفی» روز ۲۰ شهریور تصریح کرد که «چاد اف ولف»سرپرست موقت وزارت امنیت داخلی آمریکا در بهار سال جاری (ماه می) به وی دستور داده بود که شروع به تهیه گزارشهایی درباره «فعالیتهای مداخلهجویانه» ایران و چین در آمریکا کند.
مورفی از اجرای این دستورات امتناع ورزید و تأکید کرد که عمل به این دستورات، ایالات متحده را در معرض خطری قابل توجه قرار میدهد و به دنبال آن در ماه ژوئیه، رتبه وی به مدیریت وزارت امنیت داخلی آمریکا تنزل یافت.
آمریکا در حالی کشورهای دیگر را به دخالت در انتخابات متهم میکند که از سوی نهادهای مستقل حقوق بشری به تخریب روند دموکراسی در دیگر کشورها از طریق توسل به ابزارهای مختلف از جمله کودتا متهم است.