آفتابنیوز : آفتاب_ مشاور وزارت صنایع هشدار داد: با توجه به عدم كنترل و آزمایش بهداشتی ژیلتهای ارزان قیمت در حال فروش در سطح شهر و احتمال بیماریزایی، مردم به هیچ وجه نباید از آنها استفاده كنند.
محمدرضا شاهبنده با بیان این مطلب افزود: با توجه به بررسیهای انجام شده، این ژیلتها از چین وارد شده و متاسفانه جزو اقلام رده چهار تولیدی و یا گروه D آنهاست. این در حالی است كه محصولات تولیدی گروه A چین دارای استانداردهای كشورهای اروپایی و آمریكایی بوده و به این كشورها هم صادر میشود.
به گزارش ایسنا،وی افزود: متاسفانه تجار سودجو، این ژیلتهای ارزان قیمت را كه جزو تولیدات گروه D بیكیفیت چین است، وارد میكنند.
به گفته وی، آنها در خریدهای خود پیشنهاد خرید یك كانتینر ژیلت به قیمت موردنظرشان را به فروشندگان چینی داده و آنها نیز برای كسب سود، با مواد اولیه ضایعاتی این ژیلتها را تولید و به آنها میفروشند.
او خاطرنشان كرد: قیمت این ژیلتها در حدی است كه حتی پوشش هزینه بستهبندی آنها را نداده و در واقع از ضایعاتی كه دولت چین برای جمعآوری آنها پول هم میدهد، تهیه شده و به همین دلیل است كه به این قیمت نازل به دست مصرف كنندگان ایرانی میرسد.
شاهبنده هشدار داد: مصرف كنندگان نباید به دلیل ارزان بودن این ژیلتها از آنها استفاده كنند، زیرا هزینهی درمان بیماریهای ناشی از آن به مراتب بیشتر از خرید تیغهای معتبر از داروخانههاست.
مشاور وزارت صنایع در صنایع بهداشتی، آرایشی و شوینده در تشریح خطرات استفاده از این ژیلتها گفت: طبق آزمایشات انجام شده، در تولید دسته پلاستیكی این ژیلتها از بی كیفیتترین پلاستیكهای ضایعاتی استفاده میشود، در حالی كه باید برای تهیه آنها پلاستیك خوراكی به كار برده شود. این پلاستیكها به دلیل میكرو ارگانیسمهای موجود در آن میتواند حساسیتهای پوستی، آلرژی و امثال آن ایجاد كند.
او با بیان این كه طبق استانداردها، برای تولید تیغ ژیلت باید از فلز استیل كه زنگ نزده و میكروبها را جذب نمیكند، استفاده شود، افزود: این در حالی است كه طبق آزمایشهای انجام شده تیغ این ژیلتها از فلز نامرغوب تهیه شده است.
شاهبنده خاطرنشان كرد: تیغ این ژیلتها بعد از یك بار مصرف و تماس با آب به سرعت زنگ زده و آلودگیهای شیمیایی روی آن جمع میشود كه در صورت استفاده مجدد موجب ورود این آلودگیها به بدن و ایجاد بیماریهای پوستی میشود.
وی با اشاره به یك بار مصرف بودن این ژیلتها هشدار داد: در استفاده اول از این ژیلتها، در صورت ورود میكروب به پوست، میكرو ارگانیسم بدن فعال شده و با داغ شدن پوست، باعث نابودی آنها میشود اما دفعات استفاده از آنها خطرات بیشتری داشته و به مرور موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
شاهبنده اضافه كرد: طبق آزمایشهای انجام شده، تیغ این ژیلتها مانند كارد ارهای بوده و با ایجاد خراش در پوست موجب به وجود آمدن محیط مناسبی برای ورود میكروبهای روی بدنه آنها به بدن میشود.
وی درخصوص علل واردات این ژیلتها گفت: به دنبال خارج شدن ژیلت و تیغ ریش تراش از نظارت وزارت بهداشت، برای واردات آنها دیگر نیازی به مجوز وزارت بهداشت نبوده و واردكنندگان تنها یك مجوز از وزارت صنایع و معادن دریافت میكنند.
او تصریح كرد: متاسفانه بازدیدهایی همچون OMP از كارخانه سازنده كه برای اقلام بهداشتی و آرایشی تحت نظر وزارت بهداشت انجام میشود، به دلیل خروج ژیلت از كنترل این وزارتخانه دیگر انجام نمیشود. انجام این بازدید به خود واردكنندگان محول شده كه این مساله موجب این سوء استفادهها شده است.