مریم بیدخام روز یکشنبه در نشست کمیته مشارکتهای مردمی مقابله با کرونا افزود: تشکلهای مردم نهاد به عنوان گروههای فعال در همه عرصههای حساس و بحرانها می توانند در مبارزه محله محوری با کرونا اثرگذار باشند.
وی اضافه کرد: تشکلهای مردم نهاد همان گونه که در موج اول کرونا با تمام توان پای کار آمدند اکنون نیز با همان جدیت حضور فعالانه دارند و انتظار می رود با هماهنگی و هم افزایی با سایر گروههای مردمی برای مقابله با کرونا در محلات مستقر شوند.
بیدخام تاکید کرد: در مبارزه محله محور باید با فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، توجیه مردم به ماسک زدن و رعایت پروتکلهای بهداشتی، شناسایی بیماران و ارجاع آنها به مراکز درمانی در راستای مقابله با این ویروس منحوس تلاش کرد.
این مسؤول به آمار پنج هزار نفری رابطین بهداشت در استان قزوین اشاره کرد و گفت: برای مقابله با کرونا قرار نیست همه گروهها در محلات حضور فیزیکی داشته باشند، بلکه رابطان بهداشت با توجه به ارتباط موثری که با آحاد مردم دارند میتوانند با ارسال پیام، مکالمه تلفنی و بازنشر پیامها، پوستر و کلیپهای مورد تایید علوم پزشکی به جامعه هدف خود یاری برسانند.
بیدخام در خصوص پیامدها و تبعات روانی ناشی از بیماری کرونا از موسسات بهزیستی خواست در راستای کاهش آلام و مشکلات روحی و روانی شهروندان به ویژه خانوادههای که درگیر بیماری هستند و یا عزیزی را از دست دادهاند با ارایه مشاورههای غیر حضوری، آنلاین و تلفنی به موضوع تاب آوری خانواده ها توجه کنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین با بیان اینکه در شرایط کنونی و گسترش ویروس کرونا وضعیت همه کشور تقریبا قرمز است، گفت: با نزدیک شدن به فصل سرما و تداخل شیوع آنفلوآنزا و کرونا شرایط سخت تر خواهد شد که قطعا با نادیده گرفتن دستورالعمل های بهداشتی تعداد مبتلایان به این بیماری و آمار مرگ و میر افزایش مییابد.
مریم بیدخام خاطرنشان کرد: آن چه در این بین همچنان حایز اهمیت است، نقش و جایگاه عمل به مسئولیت فردی و اجتماعی همه آحاد مردم بوده و بیمسوولیتی و بیتوجهی به آن در همه عرصههای جامعه اثرگذار خواهد بود.
بیدخام یادآور شد: ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی یک الزام قانونی و مسئولیت اجتماعی است و اگر فردی بداند بر اثر بیتوجهی به توصیههای بهداشتی باعث انتقال بیماری و یا فوت شهروندی میشود قطعا باید در رفتار خود تجدید نظر کند.