آفتابنیوز :
آفتاب- دکتر پیروز مجتهدزاده مدیرعامل بنیاد پژوهشی یوروسویک لندن با اشاره به سفر احمدینژاد به اجلاس شورای همکاری خلیج فارس اظهار داشت: در ارتباط با این سفر شخص رییس جمهوری قابل انتقاد است برای اینکه دچار عجله شد و به جزئیات شرکت در این اجلاس توجه کافی نکرد و لاجرم وضع به این صورت درآمد.
استاد دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: در مجموع ا لبته این استنباط وجود داشت که شرکت در این اجلاس به فاصله کمتر از یک هفته پس از کنفرانس آناپولیس از نظر تبلیغاتی میتوانست به سود ایران باشد چرا که در آن کنفرانس آمریکا و اسرائیل ادعا کرده بودند که کشورهای عربی همسایه ایران با ایران دشمن هستند و از ایران میترسند.
وی بر این اساس اضافه کرد: شرکت در این اجلاس به این ترتیب هدف خوبی داشت و میتوانست به سود ایران تمام شود اما نحوه شرکت به قدری حساب نشده و عجولانه و دور از مطالعات بوده که در حقیقت به زیان ایران تمام شد.
به اعتقاد وی، با دعوت از احمدینژاد در این اجلاس، کشورهای عربی همسایه ایران پیام مورد نظر ایران را به آمریکا دادند ولی در بیانیه پایانی همان اتهام آمریکا را تکرار کردند.
وی اظهار داشت: در بیانیه پایانی اجلاس شورای همکاری خلیج فارس آمده است ایران جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را به آنها پس نمیدهد که در حقیقت همان خواسته آمریکا بوده است.
مجتهدزاده در ادامه با انتقاد از وزارت خارجه تصریح کرد: انتقاد اصلی در رابطه با سفر احمدینژاد به اجلاس شورای همکاری خلیج فارس مربوط به وزارت خارجه است که معمولا این وزارتخانه باید در این مسایل د قت کند و شرایط اجلاس را از قبل زیر نظر بگیرد و برای شرکت در چنین اجلاسی با برنامهریزی شرکت کند و شرکت در چنین اجلاسی را با مشارکت طرفهای متقابل پیگیری کند.
وی با بیان اینکه «وزارت خارجه باید در تمام جزئیات دقت کند و حتی دقت کند که صندلی رییس جمهور در کجا قرار بگیرد»، اظهار داشت: اگر در شرایطی مانند اجلاسی که در قطر و توسط شیخ قطر که یک ضدایرانی شناخته شده است انجام میگیرد باید در چنین جایی این دقت به مراتب بیشتر صورت گیرد.
مجتهد زاده ادامه داد: آنچه مسلم است در حال حاضر وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در عمل از حیظ انتفاع خارج است و بارها و بارها من اشاره کردم و از رییس جمهور خواستهام که تکلیف آن را روشن کند.
وی تاکید کرد: این همان وزارت خارجه است که در دوره قبلی مذاکرات هستهای آن همه خرابکاری کرد اما در دولت جدید فقط وزیر آن عوض شد ولی بقیه افراد حتی ترفیع یافتند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز در عمل ما به مقطعی رسیدیم که باید وزارت خارجه مورد مطالعه دقیق دوباره قرار گیرد چرا که روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران گنجایش اشتباهات دیگری از این دست را ندارد و تکرار این وضعیت برای ما سخت گران تمام خواهد شد.
خود بحرين متعبق به ايران است و تا پيش از اسلام خليج فارس كاملاْ در خاك سرزمين پارس بود. حلا دو نفر كه چه عرض كنم دو عرب آمده و مي گويد جزاير مال آنهاست. خوب خاك خود را زير سوال برده اند نه جزاير ما را.