کد خبر: ۶۷۹۸۰
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۸۶ - ۱۱:۰۲
با حمایت از مواضع توکلی مطرح شد:

هشدار رییس کمیته روابط خارجی مجلس به دولت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ‌رییس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی با منطقی خواندن اشکالاتی که احمد توکلی در نامه‌ای سرگشاده به دیپلماسی دولت نهم وارد کرده است هشدار داد که انسجام سیاست خارجی در حال از دست رفتن است.

«محمود محمدی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص نامه توکلی به رییس جمهور که در آن از اظهار خوشحالی رییس دولت از گزارش البردعی و گزارش موسسه ارزیابی اطلاعات ملی آمریکا و همچنین شرکت در اجلاس دوحه انتقاد شده بود گفت:«اظهارات توکلی منطقی و از موضع کارشناسانه است و دغدغه‌های وی به عنوان یکی از چهره‌های شاخص انقلاب و رییس مرکز پژوهش‌های مجلس بسیار به جا و درست است.»

وی افزود: اظهار خوشنودی اغراق‌آمیز مسئولان کشور نسبت به گزارشات نهادها و شخصیت‌هایی در جهان که همسو با نظام نیستند و یا گاهی در مقابل انقلاب ایستاده‌اند اصولی نیست. ما نباید مبانی سیاست خارجی خود را بر پایه گزارش‌های سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده پایه‌گذاری کنیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  خاطرنشان کرد: سیاست خارجی ما دارد انسجام خود را از دست می‌دهد. وضعیت در حال حاضر به گونه‌ای است که علیرغم آنکه یک دیپلمات حرفه‌ای در راس دستگاه دیپلماسی نشسته است اما چون اقدامات دیپلماتیک در وزارت خارجه متمرکز نیست دچار موضعگیری‌های برق‌الساعه (یعنی چیزی بیشتر از خلق‌الساعه !) می‌شویم. این وضعیت مجالی برای بررسی‌های کارشناسانه باقی نمی‌گذارد. ما به ویژه در مسائل پیچیده بین‌المللی نیازمند بررسی‌های کارشناسانه و آنگاه اعلام مواضع هستیم.


محمدی با بیان اینکه «در آمریکا سیاستگذاری‌ها توسط نهادهای حرفه‌ای،‌متخصص و زبده انجام می‌شود»، ادامه داد: بنابراین عرصه سیاست خارجی در جهان و حتی در نهادهای جهانی مانند آژانس بین‌المللی انرژی هستة ای عرصه حضور و فعالیت حرفه‌ای ها و صحنه نطریه‌پردازی‌های مبتنی بر انگیزه‌ها و راهبردها و تاکتیک‌های پیچیده است. به نظر من هم در مورد واکنش به گزارش آمریگایی و گزارش البردعی و هم درباره شرکت در اجلاس دوحه باید بررسی‌های دقیق و کارشناسانه‌تری صورت می‌گرفت.

رییس کمیته روابط خارجی مجلس با اشاره به اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی به دلیل مکتبی و مردمی بودن آن،‌اسلوب ویژه‌ای را به مردم در داخل و همچنین به جامعه جهانی ارائه داده است تاکید کرد: به همین دلیل وقتی در این زمینه ساختارشکنی می‌شود واکنش اهل نظر و مردم برانگیخته شده و واکنش‌هایی نشان داده می‌شود.

محمدی با انتقاد از آنچه اطلاع‌رسانی غیردقیق در دولت خواند نوع تبلیغات و خبردهی درباره برخی از اقدامات را خیلی خوشبینانه و یا خیلی بدبینانه دانست.

وی در ادامه به اظهارات ریاست جمهوری در خصوص «هدایت سیاست خارجی به تنهایی» اشاره کرد و ادامه داد: علیرغم آنکه ایشان این مورد را اعلام کرده است باید گفت که هدایت سیاست خارجی خارج از ساختار دستگاه دیپلماسی نتایج مطلوبی را به دنبال نداشته و ندارد و آثار آن نیز به ترتیب دارد مشخص می‌شود. به این ترتیب وقایعی اتفاق می‌افتد که باعث اختلاف نظر می‌شود.


این نماینده مجلس تصریح کرد: رویکرد کلان سیاست خارجی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ و هدایت می‌شود. سیاست‌های کلی نظام در این باره توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب می‌گردد و تنها اجرای این سیات‌ها به عهده قوه مجریه و شخص ریاست جمهوری است. اکنون به نظر می‌رسد که این فرایند رعایت نمی‌شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم در پایان اظهار داشت: برخی موضع‌گیری‌ها باعث انتقاد و واکنش اهل نظر در داخل می‌شود که نامه توکلی یکی از آنهاست. باید دانست که در شرایط کنونی هر کشوری سیاست خارجی خود را برپایه اهداف و مقاصد مهم مبتنی بر منافع ملی تعریف کرده و در اولویت قرار داده است. مثلا چین سیاست خارجی خود را بر پایه توسعه پایدار و تسخیر بازارهای جهانی تعریف کرده و روسیه تعامل با نهادهای اروپایی و تقویت بنیه اقتصادی را اصل می‌داند. جمهوری اسلامی نیز چنانچه تمرکز بر هدف مهم ملی و راهکارهایی مناسب برای تحقق آن نداشته باشد موانع را برای تعقیب اهداف ملی بیشتر می‌کند. باید به سمت تخصصی کردن سیاست خارجی و تمرکز آن در دستگاه دیپلماسی رفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین