واکنش جریان اصولگرا و رسانههایشان به انتخابات آمریکا و باخت ترامپ پایان نیافته است. ادعای تقلب در این انتخابات اصولگرایان را با تناقضی روبهرو کرده که نمیدانند با آن چطور برخورد کنند. از یک سو ظاهرا از کناررفتن ترامپ خوشحالاند و تمایل دارند بر این ادعای او که تقلب و فساد در سیستم انتخاباتی آمریکا وجود دارد، صحه بگذارند اما از سوی دیگر تمایل زیادی به شبیهسازی این انتخابات با انتخابات سال 88 دارند که نتیجه آن زیرسؤالبردن ادعای تقلب از سوی ترامپ است آنهم بدون توجه و مقایسه با اینکه مدعی تقلب رئیسجمهوری مستقر آمریکاست، نه رقیب انتخاباتی او.
اصولگرایان درحالیکه مدعیاند انتخابات آمریکا تأثیری در سیاست داخلی ما ندارد؛ اما بهجد پیگیر آن و پسلرزههایش هستند و حتی درباره آن اظهارنظر هم میکنند. رسانههای اصولگرا بهشدت پیگیر پسلرزههای انتخابات آمریکا هستند و هر اظهارنظر و اتفاقی را منتشر میکنند؛ مثلا باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سخنگوی کاخ سفید نوشت که 234 صفحه مدرک برای اثبات تقلب در انتخابات داریم یا به نقل از فاکسنیوز از قول ترامپ خبر از انتشار اسناد تقلب در انتخابات داد. تسنیم در چند خبر ادعای ترامپ درباره تقلب را منتشر کرده است و در یکی از این اخبار نوشته: «رئیسجمهور آمریکا با انتشار پیامهای متوالی در حساب کاربری رسمی خود در توییتر بار دیگر بر وقوع موارد متعددی از تقلب و تخلف در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا تأکید کرد».
تسنیم کاریکاتوری از ترامپ کشیده با عنوان فساد و تقلب به روایت یک بازنده! دراینمیان برخی اصولگرایان مجبورند جانب سیستم فساد و تقلب را بگیرند و عدهای دیگر به کل ادعای ترامپ را مبنی بر تقلب با مقایسه با سال 88 زیر سؤال میبرند مثلا عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در توییتی با تگکردن پمپئو نوشته است که عصبانیت او از باخت قابل درک است اما از این به بعد هر وقت خواست راجع به انتخابات دیگر کشورها صبت کند یاد ترامپ بیفتد که انتخابات در کشورش را فاسد و فاسدکننده افراد خواند و با بازنشر جمله ترامپ به انگلیسی از او خواسته که روزی چند بار آن را تکرار کند.
اما سایت مشرقنیوز با اشاره به اینکه یک نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، ادعای تقلب را مطرح کرد و پیش از آنکه شمارش آرا به پایان برسد، خود را پیروز انتخابات نامید، نوشت «در سوی مقابل از باراک اوبامای دموکرات تا همحزبیهای جمهوریخواه ترامپ و از توییتر و فیسبوک تا بیبیسی فارسی، این اقدام را محکوم و آن را مصداق دیکتاتوری، حمله به دموکراسی، اقدامی مستبدانه و خطرناک نامیدند. این در حالی است که در انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ در ایران، «میرحسین موسوی» و «مهدی کروبی» نیز دقیقا همین اقدام را انجام دادند».
امام جمعه رشت هم گفته که انتخابات آمریکا آکنده از فساد و تقلب است. روزنامه وطن امروز هم تیتر زده بود: «اذعان ترامپ به تقلب در انتخابات». واکنش اصلاحطلبان به بلاتکلیفی اصولگرایان در مواجهه با این ماجرا در آمریکا هم جالب است مثلا غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران در توییتی نوشت: «اگر کسانی اینجا کوچکترین سؤالی درباره صحت هر انتخاباتی بکنند، کیهان و تحلیلگران همخطش او را دشمن و عامل بیگانه میدانند؛ ولی اگر ترامپ و ستادش بگویند در انتخابات آمریکا تقلب شده، با آنها همدردی میکنند و زبان به تأییدشان میگشایند». حمد زیدآبادی، روزنامهنگار و تحلیلگر هم در مطلبی تحت عنوان: «این همه خیرخواهی؟!» در کانال تلگرامیاش نوشت: «برخی افراد و محافل در کشور ما از یک طرف علاقهمندند که دونالد ترامپ با چنان خفتی در انتخابات آمریکا ببازد که نهفقط توان سر بلندکردن نداشته باشد؛ بلکه با مغز به زمین گرم بخورد! و از طرف دیگر، تمایل دارند جو بایدن نیز هرگز رنگ پیروزی به روی خود نبیند و داغ ورود به کاخ سفید به دل او و تمام دموکراتها تا ابد بماند! در همان حال، آرزومندند که ادعای ترامپ درباره وقوع تقلب در انتخابات، هزاران برابرِ میزان ادعای او، درست از آب درآید تا هم اعتبار دموکراسی و انتخابات آمریکا برای همیشه از بین برود و هم طرفداران دو کاندیدا، همدیگر را در خیابانهای 50 ایالت تکهپاره کنند! این همه «خیرخواهی» برای یک کشور، مرا به یاد حکایتی از مرحوم عبید زاکانی میاندازد که: «جُحی را گفتند دوست داری پدرت بمیرد تا ارث وی به تو رسد؟ گفت دوستتر دارم که او را بکشند تا علاوه بر ارث، خونبها نیز بستانم!».