دکتر تن ساز با بیان اینکه کرونا یک بیماری هزار چهره است و از طرفی بیماریهای ویروسی درمان قطعی ندارند، اظهار کرد: تنها موضوعی که میتواند در عوارض بیماری نقش داشته باشد سیستم ایمنی و واکنش بدن به ویروس است.
وی با تاکید بر اینکه کرونا میتواند برای برخی از افراد بیماری جدی و بسیارخطرناکی تلقی شود، پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و توجه به رعایت توصیههای بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را ضروری ذکر کرد.
وی با اشاره به این که هنوز دارو و درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: درمانهایی همانند بخور جوش شیرین شواهد بالینی قطعی برای کنترل و درمان بیماران ندارد.
دکتر تن ساز توضیح داد: پیروی از توصیههای غذایی برای تقویت سیستم ایمنی میتواند برای پیشگیری از ابتلا و یا کنترل روند پیشرفت بیماری به میزان قابل توجهی کمک کننده باشد.
وی در عین حال هشدار داد: نباید به توصیههای غیر علمی افرادی که تخصص و تجربهای در درمان کرونا ندارند اکتفا کرد و صرفا باید با متخصصان این حوزه برای درمان مشورت کرد.
وی با بیان اینکه نمیتوان صرفا تجربه شخصی یک فرد در درمان کرونا را به کل جامعه تعمیم داد، افزود: پیروی از توصیههای سبک بهتر زندگی برای افزایش ایمنی بدن میتواند به میزان قابل توجهی برای کنترل بیماری اثرگذار باشد.
دکتر تن ساز با تاکید بر این که برای استفاده از برخی داروهای طب سنتی شواهد بالینی وجود دارد، از انجام کارآزماییهای بالینی بر روی برخی از داروهای طب سنتی خبر داد.
وی با اشاره به این که تاثیر داروی منتسب به امام کاظم(ع) برای درمان کووید ۱۹ هیچ سند علمی ندارد، خاطرنشان کرد: این دارو در مرحله تحقیق و کارآزمایی قرار دارد.
مصرف خودسرانه آسپرین خطرناک است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، همچنین دکتر شجاعی متخصص مراقبتهای ویژه بیمارستان امام حسین (ع) نیز در ادامه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت بحرانی کووید ۱۹ در کشور اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی در مبتلایان به کرونا مصرف خودسرانه داروهاست، چرا که احتمال خطرات این اقدام ممکن است از مزایای آن بیشتر باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که ویتامینC مورد نیاز بدن را می توان از طریق مواد غذایی تامین کرد، خاطرنشان کرد: برای پیشگیری و درمان کرونا، بهتر است از منابع طبیعی و غذاهایی که منبع غنی ویتامین Cهستند استفاده شود، همچنین افرادی که تغذیه مناسبی دارند نیازی به مصرف مکملهای دارویی این ویتامین ندارند.
وی به مبتلایان به کرونا توصیه کرد: در دوران بیماری بهتر است از قرص های جوشان ۵۰۰ استفاده شود و افرادی که دارای کمبود ویتامین c در بدن هستند هم میتوانند از مکملها استفاده کنند.
شجاعی با اشاره به این که قرص آسپرین نیز در بیماران باید با احتیاط مصرف شود، گفت: مصرف خودسرانه آسپرین میتواند خطرناک باشد وحتما این دارو نیز باید با تجویز پزشک استفاده شود.
وی با بیان اینکه قرص آسپرین تحت هر شرایطی باید با تجویز پزشک معالج مصرف شود تصریح کرد: مصرف آسپرین در افراد سالمند چنانچه با صلاحدید و تجویز پزشک باشد، باید در دوران اپیدمی کرونا هم استمرار داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه درباره موضوع ورود داروی درمان معده به پروتکل درمانی برای کرونا ویروس، گفت: مطالعاتی هم در ایران و هم در دنیا در زمینه درمان سرپایی بیماران با دیگر داروها همانند فاموتیدین و ملاتونین انجام شده است. بنابراین استفاده از این دارو در زمان ابتلا به بیماری هیچ منعی ندارد.