آفتابنیوز :
آفتاب: سرپرست دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با رد موضوع واردات برنج توسط دولت و با تعرفه چهار درصد تصریح کرد: واردات برنج توسط بخش خصوصی و با تعرفه 150 درصدی صورت میگیرد.
امین چاروسه افزود: برنج با صرفه ترین کالای وارداتی در بین تعاونی های مرزنشین و دارندگان کارت پیله وری است که فقط تا سقف 50 کیلوگرم در سال می توانند وارد کنند و با توجه به جمعیت 9 میلیون نفری آنان و استقبالی که ممکن است همه آنها از برنج داشته باشند آمار واردات را بالا می برد و این جزو ارفاقاتی است که به دلیل ثبات در مرزها صورت میگیرد.
به گزارش ایسنا، وی درباره این نوع سیاستگذاری گفت: در اقتصاد باید منافع مختلف را گره زد، هدف دولت تعادل در بخش های تنظیم داخلی بازار، منافع تولید کننده و بهبود وضعیت مرزنشینان به دلیل ثبات در مرزهاست که اگر این سیاست اندکی به هر سمت برود این تعادل به هم میخورد.
چاروسه با اشاره به تنظیم تعرفه 150 درصدی بیان کرد: با این تعرفه واردات هیچ کالایی مقرون به صرفه نیست مگر اینکه معافیتهایی در این خصوص صورت پذیرد.
وی همچنین در خصوص تعرفه مرکبات گفت: تعرفه این گونه از محصولات متغیر است یعنی تا موقع برداشت تعرفهها پایین است ولی از 20 آبان تعرفهها بالا میروند.
چاروسه افزود: با وزارت جهاد کشاورزی زمانهایی را برای تعرفه ها تنظیم کردیم که کشاورز برای تولید و فروش محصولی نگرانی نداشته باشد.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی توسعه تجارت ایران گفت: در مجموع میزان وارداتی که در خصوص برنج و مرکبات صورت میگیرد رقمی نیست که تولید کننده را متضرر کند.
چاروسه در ادامه به وضعیت صادرات به کشورهای اروپایی پرداخت و گفت: با توجه به تحریمهایی که صورت گرفته بانک های خارجی محدودیت هایی را انجام دادند که می توان به کایرز بانک و دوایچ بانک آلمان اشاره کرد.
وی افزود: محدودیت رابطه تجاری با ایران توسط بانکها در ذات خود موانعی را به وجود می آورد و به دلیل اینکه صادرات ما به اروپا شیوه شکل گرفتهای به خود دارد حجم مبادلات را تحت تأثیر قرار نمیدهد اما برای بازارهای جدید محدودیت ایجاد میکند.