محمد طالب پور، رئیس بیمارستان، با اشاره به اثر اعمال محدودیتهای کرونایی بر میزان شیوع کرونا بیان کرد: در تعطیلاتی که سال گذشته داشتیم، چون هیچ رفت و آمدی نبود، کنترل خوبی هم اعمال شد و شیوع کرونا پایین آمد، البته اینها در مقام مقایسه است، اما این شدتی که برای ایجاد محدودیتها اعمال میشود باید عملیاتی هم باشد.
وی ادامه داد: البته ایجاد محدودیت شدیدتر را مردم نمیتوانند تحمل کنند، اگر همین محدودیتها به شکل کامل اجرا شود، واقعا بعد از دو هفته میزان شیوع افت پیدا میکند، بنابراین باید برای محدودیتها محاسباتی را انجام داد که قطعا مسئولان این کار را میکنند، اما راهکار اصلی همان شستوشوی دستها، دوری از تجمع و زدن ماسک است که در کنارش مردم هم به کارهایشان برسند.
طالبپور افزود: اگر رفتارها به حالت قبل برگردد، شیوع ادامه پیدا میکند و در درازمدت دچار مشکل میشویم، چون مقابله با بیماریهای عفونی مثل حضور در جنگ میماند و باید از یک فرمانده واحد تبعیت کرد، باید فرمانده درست فکر کند و تصمیم بگیرد تا به شکل نظامی جلو رفت، یعنی کمیته کرونا به صورت کارشناسی شده تصمیمی میگیرند و بعد همه باید آن را رعایت کنند تا نتیجه مثبت داشته باشد.
رئیس بیمارستان سینا با اشاره به وضعیت بیماران در آیسییو، گفت: افرادی که به آیسییو میآیند، دو گروه هستند؛ گروهی که به دستگاه تنفسی وصل نمیشوند و از ماسکها استفاده میکنند که احتمال مرگ آنها ۵۰ درصد است، اما کسانی که به دستگاه تنفس مصنوعی وصل میشوند، این عدد به ۷۵ درصد میرسد، یعنی به ترتیب از هر چهار نفر سه نفر و از هر دو نفر یک نفر فوت میکنند، اما وقتی بیمار در بخش بستری باشد کمتر از ۵ درصد احتمال مرگ بیمار وجود دارد، بیشتر بیماران کرونایی بیمارستان از گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال هستند.
طالبپور افزود: هنوز تست پی سی آر به دست ما نرسیده، اما درخواست کردیم تا برای پرسنل بخش کرونا و بخشهای دیگر این تستها در اختیار بیمارستان قرار گیرد. وقتی میخواهیم در یک بخش عمل جراحی انجام دهیم، باید مطمئن شویم کسی مبتلا نیست و با تست سریع، بعد از ۲۰ دقیقه جواب مشخص میشود، اما تستهای دیگر باید دو روز صبر کنیم که زمان زیادی است، با تستهای جدید به سرعت میتوان غربالگری را انجام داد.
رئیس بیمارستان سینا با اشاره به ورودی بیماران کرونایی ادامه داد: تقریبا از ده روز پیش ورودی بیمارستان آرام آرام کاهش پیدا کرد، با اینکه یک سوم تختهای بیمارستانی برای بیماران کرونایی بود و هفتههای گذشته فقط یک تخت خالی داشتیم، اما الان تختهای خالی بیشتر شده است و با کاهش مراجعه بیمارستانی مواجه شده ایم.
طالب پور افزود: ما فکر میکردیم آبان و آذر به دلیل آنفولانزا بیمارستان شلوغ شود، اما این اتفاق رخ نداد و شاید علتش هم مراقبتهای مردم به دلیل کرونا بوده باشد، چون هیچ تجربهایی در این زمینه نداریم و همه چیز فقط صرف پیشبینی است.
وی گفت: مردم هر چه بیشتر رعایت کنند، به جان دیگران کمک کردند و سختی این مسیر نباید باعث شود تا مراقبتها را کاهش دهند.