متخصصانِ انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی که به طور مشترک در تولید این واکسن فعالیت داشتند در نخستین مرحله آزمایش بالینی، پاسخ ایمنی ۳۴ شرکت کننده بزرگسال، پیر و جوان را مورد مطالعه قرار دادند.
آنها در مقالهای در مجله پزشکی نیوانگلند نوشتند: پادتنهایی که ویروس کرونا را از حمله به سلولهای انسانی متوقف میکند با توجه به گذشت زمان، همانطور که انتظار میرفت کمی کاهش یافت اما سه ماه پس از تزریق واکسن همچنان این پادتن ها در بدن همه شرکتکنندهها در آزمایش، بالا بود.
واکسن تولیدی شرکت مدرنا با نام mRNA-۱۲۷۳ در دو نوبت با فاصله ۲۸ روز تزریق میشود.
با این حال متخصصان اعلام کردهاند حتی اگر تعداد پادتنها به مرور کمتر شود باز هم جای نگرانی نیست.
متخصصان در این انستیتو گفتهاند در صورت تزریق واکسن به احتمال زیاد اگر سیستم ایمنی بعدا و در فاصله زمانی دورتر، بار دیگر در معرض ویروس قرار گیرد، آن را به یاد میآورد و سپس میتواند پادتنهای جدید تولید کند.
این مطالعه نشان داد که واکسن نوع خاصی از سلولهای ایمنی را فعال میکند که به ایجاد به اصطلاح «پاسخ حافظه» کمک میکند اما این موضوع تنها در مطالعات طولانیتر قابل تایید نهایی خواهد بود.
واکسن مدرنا در تاریخ ۱۷ دسامبر از سوی کمیته مشورتی سازمان غذا و داروی آمریکا مورد بررسی قرار میگیرد و پس از آن میتواند مجوز استفاده اضطراری را دریافت کند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، این واکسن مانند واکسن دیگر که توسط فایزر و بیونتک ساخته شده، مبتنی بر فناوری جدیدی است که مواد ژنتیکی را به شکل mRNA استفاده میکند. آرانای پیامرسان (mRNA) وظیفهاش، ارسال دستورالعملهای ژنتیک به بدن است.