با اختصاص دادن بودجههای دولتی به مراکز دینی، فرهنگ کشور را از مردمی بودن به سوی وابستگی سوق میدهید و این وابستگیها بزرگترین ضربه را به فرهنگ وارد میکند. در حوزه علمیه، نهادهائی مانند شورای عالی و تعدادی از مؤسسات تحقیقاتی با نامها و عناوین مختلف، از بودجه دولتی استفاده میکنند و همین وابستگی موجب فاصله گرفتن آنها از مردم شده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه نوشته است: سازمان تبلیغات اسلامی نیز یکی از مؤسساتی است که ردیف بودجه دارد و حیاتش به آن وابسته است. هم تبلیغات، هم تحقیقات و هم تحصیلات دینی تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با پول مردم انجام میشدند و خروجی حوزههای علمیه نیز بسیار مثبت و کارآمد و مؤثر بود. امروز که این دستگاهها از پستان دولت ارتزاق میکنند، نه از آن خروجی سابق خبری هست و نه ارتباط مستحکمی با مردم دارند. این، ظلم بزرگی به حوزه علمیه و فرهنگی دینی است. مهمتر اینکه در اصل لزوم ادامه کار بعضی از این دستگاهها مثل سازمان تبلیغات اسلامی تردیدهای اساسی وجود دارد.
منظور این نیست که یکسره و بطور مطلق به بودجه مؤسسات دینی با نگاه منفی بنگریم و آنها را قطع کنیم. استثناءهائی از قبیل مؤسسات آموزشی و مجامعی همچون مجمعالتقریب وجود دارند که استفاده آنها از بودجه دولتی امری طبیعی است. بقیه را باید به دامن مردم برگردانیم و مطمئن باشیم که مردم برای تأمین بودجه نهادهای دینی آمادگی کامل دارند ضمن اینکه مردمی بودن بودجههای نهادهای دینی آنها را از آفات وابسته به دولت بودن حفظ میکند و راه را بر بسیاری از خطرها و تهدیدها میبندد. اعداد و ارقام مهم نیستند، اصل وابستگی خطرناک است.
اکنون که دولت به هر دلیل ردیفهای مربوط به آن دسته از نهادهای دینی که نباید از بودجه دولتی استفاده کنند را حذف نکرده، انتظار اینست که مجلس، شجاعانه وارد این میدان شود واین ردیفها را حذف کند. همه اطمینان داشته باشند که حذف ردیفهائی از قبیل بنیادهای فرهنگی و مؤسسات حوزوی نهتنها مشکلی ایجاد نمیکند بلکه خدمت بزرگی به دین و فرهنگ و خود حوزههای علمیه و نهاد کهن روحانیت خواهد بود.
نهادهای مذهبی چقدر بودجه میگیرند؟
سایت تجارت نیوز نیز در گزارشی درخصوص بودجه نهادهای مذهبی نوشته است: جدول هفتم لایحه بودجه 1400 «خلاصه بودجه دستگاههای اصلی و زیرمجموعه» نام دارد و در آن نام نهادها و موسسات مذهبی گوناگونی به چشم میخورد. در این گزارش از میان این دستگاهها 43 دستگاه انتخاب شدهاند که مشخصا با فعالیت کلی مذهبی تعریف شدهاند.
کف دریافتی این دستگاهها پنج میلیارد تومان و سقف آن بیش از دو هزار میلیارد تومان است. در میان آنها فعالیت برخی به صورت یک بخش کاملا تخصصی مشخص نیست و برخی دیگر هم از جمله مجمع جهانی اهل بیت و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی فعالیتهای مشابهی دارند.
بعضی دیگر نیز زیرمجموعه دیگری هستند اما در ردیفی جداگانه و به طور مجزا بودجه میگیرند. مثلا دانشگاه اهل بیت که زیرمجموعه مجمع جهانی اهل بیت است بیش از 17 میلیارد تومان بودجه جداگانه دریافت میکند.
شاید ارقامی مثل 17 میلیارد تومان در میان ارقام درشت بودجهای به نظر ناچیز بیاید اما برای درک بهتر میتوان به بودجه کل ستاد بحران کشور معادل 13 میلیارد و 700میلیون تومان اشاره کرد، یعنی حدود چهار میلیارد کمتر از دانشگاه اهل بیت. سال 1400 این 43 نهاد جمعا هفت هزار و 252 میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه دریافت خواهند کرد.
در میان این 43 دستگاه، بسیج که البته تنها نهاد جدول است که فعالیتهایش به فعالیتهای فرهنگی محدود نمیشود، بیشترین دریافتی را دارد.
دومین دستگاهی که بیشترین بودجه را میگیرد مرکز خدمات حوزههای علمیه است. این دستگاه هزار میلیارد تومان از بودجه ارتزاق میکند؛ یعنی کمی بیش از مجموع بودجه مجلس شورای اسلامی و سازمان اورژانس کل کشور.
شورای عالی حوزههای علمیه نیز 651 میلیارد تومان بودجه دریافت خواهد کرد. این مبلغ تقریبا دو برابر بودجه سازمان غذا و دارو و بیش از پنج برابر بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور است.
جامعه المصطفیالعالمیه و سازمان تبلیغات اسلامی نیز به ترتیب چهارمین و پنجمین نهاد بودجهبگیر در این فهرست هستند که اولی معادل بودجه آموزش و پرورش کشور و دومی حدود دو برابر بودجه کتابخانه ملی یا چهار برابر بنیاد ملی نخبگان ایران بودجه میگیرد.
افزایش بودجه برخی از این نهادها تا 150 درصد در شرایطی صورت گرفته که بودجه برخی ردیفهای مهم بودجه از جمله سازمان آموزش و پرورش یه یک سوم تقلیل یافته است.
بودجه نهاد ریاست جمهوری چقدره؟؟؟
از کی گرفتند به کی پرداخت کردند .؟
کم نیستند میگوبند ما به دفاتر دادیم....
بی حجاب هم که کم نشده
دزدی هم اختلاس هم کم نشده
روح وروان ملت هم که خوب نشده
اگر بشه یه مورد مثبت پیدا کنید
اگه این بودجه را برای بیکارها کار برای بی مسکنها مسکن
برای مجرد ازدواج و،،،،
ناراحت نشید خودمان که شیعه ایم وبخاطر ائمه تحمل میکنیم
آفتاب من یه دختر دارم عین عروسک بخدا سوء تغذیه از چهرش معلومه،این بودجه ها آیا تاثیری در فکر واندیشه قشر فقیر داره؟
طبیعیه وقتی دانشگاهها بودجه میگیرن حوزه علمیه هم بودجه داشته باشه چون یه مرکز آموزشی هست
اما قبل از هر چیزی لازم بود که گفته بشه بیش از 70 درصد کل بودجه بدون هیچ نظارتی صرفا در اختیار دولت هست و مجلس که میاد بررسی کنه صرفا اون 30 درصد باقیمانده رو بررسی میکنه
و از اون 30 درصد باقیمانده چند دهم درصدش میرسه به جاهایی که برنامه های مذهبی انجام میدن
انگار ایران کشور لائیک هست که بگیم نباید مراکز فرهنگی و مذهبی هیچ اعتباری دریافت کنن .
باید برین سراغ جاهایی که پول مفت میگیرن و کاری هم انجام نمیدن
هر ساله با انتشار اسامی این سازمانها و بعدش جوسازی علیه شون از اصل بررسی بودجه جلوگیری میکنن
اگه واقعا شفاف عمل میکنید همه بودجه رو به تفکیک این مدلی منتشر کنید یه بار مراکز مذهبی ، یه بار مراکز علمی ، یه بار ...
نکته آخر هم اینجاست که اینها پیشنهاد دولت هست و باید مجلس تایید کنه و دست آخر بازم دولت هست که از این مبلغ تخصیص یافته چقدر در عمل بهشون بپردازه
لازم به ذکره که در سال گذشته بیش از 64 درصد انحراف از بودجه داشتیم یعنی فرقی نمیکنه مجلس چی تصویب کنه دولت هر جور دلش بخواد خرج میکنه که همه اینا در بین مطالب هیاهوگران گم و گور میشه
فکر نمی کنی با این تیتر وعکس همه اتهامات بره بر سر طلبه ای که حداکثر دو تومن دریافتی داره.
حالا باز دوست داری بچه مثبت ها به خبر گزاریت روی خوبی نشان بدند.
پاسخ اینجاست که این بودجه ها اغلب برای چرخیدن چرخ امورات گروهی خاصه که دران نهاد دور هم جمع شدن داده میشه وفقط اسم مذهبی داره وگرنه نه نظارتی هست که کجا میره ونه کسی براش مهمه که نسبت به قبل چه اتفاقی افتاده.مهم اینه که اون دور همی در نهاد مربوطه چراغش خاموش نشه.
اغلب این مراکز قائم به فرد هستند وافراد بانفوذی که داشته ودارند برای خودشون ردیف بودجه ای دست وپا کرده اند ودور هم خوش میگذره
پاسخ اینجاست که این بودجه ها اغلب برای چرخیدن چرخ امورات گروهی خاصه که دران نهاد دور هم جمع شدن داده میشه وفقط اسم مذهبی داره وگرنه نه نظارتی هست که کجا میره ونه کسی براش مهمه که نسبت به قبل چه اتفاقی افتاده.مهم اینه که اون دور همی در نهاد مربوطه چراغش خاموش نشه.
اغلب این مراکز قائم به فرد هستند وافراد بانفوذی که داشته ودارند برای خودشون ردیف بودجه ای دست وپا کرده اند ودور هم خوش میگذره
بودجه وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه و صداوسیما تنها (( شش دهم درصد )) کل بودجه کشور را به خود اختصاص داده اما متاسفانه عدهای با روشهای عوامانه یک عدد و رقمی از اعتبارات این بخش را بزرگنمایی میکنند و در جامعه طوری وانمود میکنند که اگر مردم مشکل فقر و بیکاری دارند بخاطر بودجههای فرهنگی و اعتباراتی است که به این بخش داده میشود.
بیشترین بودجه کشور برای وزارت تعاون وکارو رفاه اجتماعی بوده ولی آیا مشکلات معیشتی مردم رفع شده یا نه ؟
احتیاج به توضیح نیست