آفتابنیوز : آفتاب : بيست و سومين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر عصر جمعه در تهران با اجراهاي گروههاي داخلي و خارجي در بخشهاي جنبي و رقابتي آغاز شد.
در شب نخست برگزاري جشنواره بيست و سوم واز ساعت 18 گروه پارس به سرپرستي "ناصر نظر" در تالار وحدت و گروه پيام هنر، فلكالافلاك، اركستر مجلسي فرهنگسراي بهمن و شباهنگ خليج فارس در سالن رودكي به روي صحنه رفتند.
در فرهنگسراي هنر نيز گروه آواي فاخته، شور، كويينتت همآوا و بوم رنگ برنامه اجرا کردند و گروه آوازي تهران و دويت فرانسه در فرهنگسراي نياوران به روي صحنه رفتند.
اريكه ايرانيان در شب نخست جشنواره ميزبان اركستر فلارمونيك تهران، اركستر بادي تهران و گروه رودكي به سرپرستي "عبدالحسين مختاباد" بود.
گروه موسيقي فاخته، اركستر سازهاي زهي و گروه كر فرهنگسراي بهمن در سينما تراس دهكده و گروه "علي شمس" و "درخشش" در سالن آويني فرهنگسراي بهمن نواي موسيقي سر دادند.
در قسمت موسيقي پاپ، "خشايار اعتمادي" در تالار بزرگ كشور برنامه اجرا کرد و "ناصر مجرد" در بخش سخنراني تخصصي "راز ماندگاري موسيقي سنتي ايران" را در خانه هنرمندان واكاوي نمود.
از مهمترين هنرمنداني كه در جشنواره امسال آثار خود را ارائه ميدهند ميتوان به حضور فرهاد فخرالديني، هوشنگ كامكار، محمد جليل عندليبي، عليرضا مشايخي، شهريار كهن زاد، ناصر نظر، مليحه سعيدي، ليلي افشار، عبدالحسين مختاباد، جلال ذوالفنون، ماني رهنما، خشايار اعتمادي، حميد عسگري، مجتبي كبيري، ريو گلسرخي، گروه آريان و ...اشاره كرد.
يكي از بخشهاي جنبي اين رويداد برگزاري نشستهاي پژوهشي در خانه هنرمندان است كه هر روز ساعت 30/18 برپا خواهد شد و در آن صاحبنظران و اساتيدي همچون ناصر مجرد،محمدرضا آزاده فر، ون در ليندن (از هلند)، ارفع اطرايي،هما سادات افسري، دكتر علي زاده محمدي، منصوره ثابت زاده و خشايار اعتمادي سخنراني خواهد كرد.
جشنواره امسال پس از چند سال به صورت رقابتي برگزار ميشود و در آن 42 گروه از تهران و شهرستانها در بخشهاي موسيقي سنتي - تلفيقي، كلاسيك و پاپ به رقابت با يكديگر ميپردازند كه برگزيدگان جدا از دريافت جوايز و تنديس جشنواره براي كنسرتهاي يك سال آينده و انتشار آلبومهاي خود مورد حمايت دفتر موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار ميگيرند و بدون اخذ مجوز كارهايشان را ارائه ميدهند.
در اين دوره از جشنواره 38 گروه نيز در بخشهاي جنبي و غير رقابتي و 8 گروه نيز از كشورهايي چون فرانسه،هند،تركيه، هلند، آذربايجان، آلباني و اتريش به روي صحنه ميروند.گروههاي موسيقي بانوان نيز در نخستين نوبت از اجراهاي تالار وحدت اجرا خواهند داشت.همچنين در جشنواره امسال گروههاي مختلفي از شهرهاي شيراز، خرمآباد، همدان، تبريز، تربت جام، اصفهان، ماهشهر، قزوين، سنندج، كرمانشاه، مشهد، اراك و ايلام حضور خواهند داشت.
دبیر این جشنواره گفت : شعار محوری این دوره جشنواره موسیقی فجر ، کشف استعدادهای جدید در گروه های موسیقی سراسر کشور و بویژه در شهرستان ها و حمایت از انان برای رشد و حضور در عرصه های حرفه ای موسیقی است .
وی افزوده شدن بخش رقابتی را مهمترین ویژگی این دوره جشنواره دانست و افزود : بر اساس ارزیابی های انجام شده ، هیئت برگزاری جشنواره تصمیم گرفت با افزودن این بخش بر جذابیت و پویایی این رویداد هنری بیفزاید .
وی تصریح کرد : گروه های متقاضی هنگام ثبت نام می توانستند ، بطور دلخواه متقاضی شرکت در بخش مسابقه ای یا غیر رقابتی شوند .
دبیر جشنواره موسیقی گفت : هیئت انتخاب جشنواره از بین آثار متقاضی شرکت در بخش رقابتی آثار 42 گروه در شاخه های مختلف موسیقی را برای شرکت در مرحله نهایی جشنواره انتخاب کرد .
روشن روان افزوده شدن موسیقی پاپ را از دیگر تفاوت های جشنواره بیست و سوم با دوره های قبلی این جشنواره ذکر کرد و افزود : از بین گروه های متقاضی آثار 10 گروه برای شرکت در بخش مسابقه و آثار 9 گروه برای حضور در بخش غیررقابتی برگزیده شد .
وی درباره انتقاد برخی موسیقی دانان به پایین بودن سطح کیفی گروه های خارجی شرکت کننده در جشنواره فجر ، گفت : متاسفانه برخی همکاران بجای بررسی و کمک به برپایی این رویداد بین المللی هنری کشور تنها به منفی بافی روی آورده اند ، این در حالی است که به جرات می توان گفت گروه های شرکت کننده در این دوره جشنواره جزو گروه های ممتاز و شناخته شده موسیقی جهان هستند .
روشن روان افزود : امسال از هلند استادان اکادمی موسیقی این کشور ، از فرانسه استادان کنسرواتوار پاریس ، از اتریش پروفسور اکادمی موسیقی وین ، از هند گروه اکادمیک راجستان هند و از ترکیه و جمهوری آذربایجان از شاخص ترین گروه های موسیقی عرفانی و سنتی این کشورها برای حضور در جشنواره موسیقی فجر به ایران آمده اند .
بيست و سومين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر با برگزاري مراسم اختتاميه و معرفي برگزيدگان در تالار وحدت 8 دي ماه به كار خود خاتمه ميدهد.