کاوه حاج علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این مطلب گفت: این مجموعه شامل حمام و بخشی از اندرونی آن به مساحت تقریبی یک هزار و ۶۰۰ متر مربع واقع در خیابان لاله زار شمالی است که به همت سازمان نوسازی و پس از چندین ماه مذاکره از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خریداری شد.
او با اشاره به اینکه گروه مرمت در حال آواربرداری و پاکسازی عمارت از نخالهها هستند، گفت: این مجموعه شامل سه عمارت است که قدیمیترین آن مربوط به خانه حسن پیرنیا، صدراعظم است که طبق شواهد موجود پیشنویس قانون مشروطه در این عمارت نوشته شد.
علی اکبری در ادامه گفت: مذاکراتی با معاونت حقوقی ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و وزارت امور خارجه در حال انجام است که با توجه به اینکه مشیرالدوله پیرنیا نخستین صدراعظم ایران پس از مشروطه و از پایه گذاران آیین دادرسی کیفری و مدنی ایران است، این عمارت به خانه مشروطه تهران و موزه حقوق نوین تبدیل شود.
بنابر اعلام سایت شهر، عمارت هرمز پیرنیا از سه ساختمان قاجاری و پهلوی تشکیل شده است. علی اکبری در این باره توضیح داد: از ساختمان دوره پهلوی که در بر خیابان لاله زار قرار دارد، مغازههای متعددی ساخته شده که سرقفلیهای آنها در اختیار مالکان خصوصی است و به احتمال زیاد طبقه بالای آن به بوتیک هتل و کافه تبدیل خواهد شد.
به گفته مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، ساختمانهای قاجاری مرمت اساسی نیاز دارند، اما ساختمان پهلوی سرپاست و فقط اقدامات مرمتی سبک نیاز دارد و تا نوروز به بهره برداری میرسد.
خانه هرمز پیرنیا در جوار مجموعهای از ابنیه واجد ارزش چون خانه مشیرالدوله پیرنیا، خانه ولی الله پیرنیا، مدرسه و کلیسای ژاندارک و خانه سینما قرار گرفته که در حال حاضر اگرچه بخش قابل ملاحظهای از آنها تقریباً غیرفعال هستند، اما به لحاظ وضعیت معماری و ایستایی بنا، از شرابط نسبتاً مناسبی برخوردار است. این مجموعه تاریخی در سال ۱۳۹۷ توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ثبت رسید.
به گفته بهروز مرباغی، مسئول پروژه مرمت عمارت هرمز پیرنیا، بخشی از این عمارت در سالهای دور به مدرسه دخترانهای به نام «شمس» تبدیل شده که طبق گفتههای دانش آموزان سابق این مدرسه، اثاثیه خاندان پیرنیا در زیرزمین آن نگهداری میشد. فخری خوروش، بازیگر نیز جزو شاگردان این مدرسه به شمار میرود.