آفتابنیوز : آفتاب: دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام معتقد است كه علت اصلی تورم رفتار دولتهاست، چرا كه دولت هر سال حجم زيادي از پول را به جامعه تزريق ميكند بدون آنكه مابهازايي از كالا و خدمات در مقابل اين پول به بازار عرضه كند.
محسن رضايي در ارزيابي اظهارات رئيس جمهور در خصوص گراني و تورم گفت: سخناني كه آقاي احمدينژاد در اين رابطه بيان كرد در واقع تا حد زيادي درست ولي غيرشفاف بود، بيان عوامل متعدد تورم باعث سردرگمي ميشود و مردم نميتوانند بفهمند كه علت اصلي گراني كدام است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام معتقد است كه علت اصلی تورم رفتار دولتهاست، چرا كه دولت هر سال حجم زيادي از پول را به جامعه تزريق ميكند بدون آنكه مابهازايي از كالا و خدمات در مقابل اين پول به بازار عرضه كند.
از طرف ديگر انضباط مالی در بروكراسی دولتی ضعيف است لذا سرچشمه تورم خود دولت است.
به گفته رضايی كشورهای توسعه يافته معمولاً از طريق سياستهای پولی تورم را كنترل میكنند اما اين سياست لزوماً در ايران جوابگو نيست.
وي افزود: مهمترين برنامه براي كنترل تورم بايد اصلاح رفتار اقتصادی دولت باشد و بعد هم اصلاح رفتار بانكی. تا دولت از خودش شروع نكند كنترل تورم به جايی نخواهد رسيد.
وی در خصوص حمايت از دولت گفت: حمايت از دولت دو بعد دارد. طرفداری از اقدامات مثبت و نقد نقاط منفي دولت برای بهبود نه تخريب و انتقامجويي. لذا بهترين منطق اصولگرايی در برابر دولت را داراي دو وجه بالا میدانم.
مجلس بايد به جايگاه اصلي خودش برگردد
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص ارزيابي خود از عملكرد مجلس هفتم گفت: مجلس هفتم در دو سال اول كاري خود، عملكرد خيلي خوبي داشت ولي در دو سال دوم، دچار افت و خيزهايي شد كه باعث شد عظمت سالهاي اوليه انقلاب را از دست دهد.
در دهه اول انقلاب اسلامي رئيس جمهور خود را هم عرض مجلس ميدانست و مجلس به معناي واقعي در رأس امور بود. اما به مرور بعد از اينكه پست نخستوزيري حذف شد، مجلس ضعيف شد. شايد يكي از دلايل اين وضعيت آن است كه در 3 دولت گذشته، هر دولتي تلاش كرده علاوه بر دولت، مجلس را هم از آن خود كند و لذا با ساختن احزاب دولتي وارد انتخابات ميشدند تا مجلس را از آن خود سازند و اين انحرافي بود كه جلويش بايد گرفته شود.
مجلس بايد برگردد به جايگاه اصلي خودش و بتواند دولت و قوه قضائيه را به پاسخگويي بكشاند.
طي دو سه سال اخير از چشمانداز عقبماندهایمدبير مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين گفت: با وجود عقبماندگيها و نارساييهايي كه طي دو سه سال اخير و از زمان آغاز اجراي سند چشمانداز 20 ساله كشور داشتيم، هنوز براي اصلاح فرصت باقي است.
محسن رضايي گفت: چشم انداز براي عوض كردن ريل حركت قطار اقتصاد تدوين شده است، البته خود قطار هم بايد متحول شود كه نقطه آغاز اين حركت هم دولت است اما به نظرم هنوز ريل عوض نشده و ما نقطه آغاز را پيدا نكردهايم، هر چند كه تلاشهاي انجام شده در اين خصوص نيز قابل تقدير است.
وي با بيان اينكه مردم انتظارات زيادي از انقلاب دارند، افزود: سوال اين است كه جمهوري اسلامي به چه بخشي از اين انتظارات پاسخ داده است؟ بررسي ما نشان داد كه انقلاب اسلامي در عرصه سياسي گامهاي بلندي را برداشته است اما موفقيت سياسي به تنهايي كافي نيست لذا بايد گامهاي بلند ديگري برداريم كه اين گام در سند چشمانداز 20 ساله كشور متبلور ميشود. اگر اين گام را برداريم از نظر فرهنگي و اقتصادي پيشرفت و تحول بسيار عظيمي پيش رو خواهيم داشت.
رضايي افزود: اولين فصل اين تحول بزرگ سياستهاي اصل 44 قانون اساسي است. اجراي اين سياستها حضور همه جانبه مردم را ميطلبد، همان طوري كه در انقلاب نيز مردم با تمام توان به صحنه آمدند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: آنچه ما را به سمت رسيدن به اهداف چشمانداز و اصل 44 رهنمون ميسازد، مسئله گفتمانسازي است.
وي افزود: همانطور كه براي پيشبرد اهداف انقلاب و دفاع مقدس نيازمند گفتمان جهادي بوديم، امروز هم وقتي رهبري گفتماني را در رابطه به سند چشمانداز و اصل 44 مطرح ميكنند، تمام مسئولان اعم از رئيس جمهور و رئيس قوه قضائيه و سايرين نيز بايد در همين جهت حركت كنند و سراغ گفتمان ديگري نروند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص نظارت مجمع بر اجراي سند چشمانداز گفت: نظارت ما آشكار نيست و به اين معني هم نيست كه نظارتي نداشته باشيم؛ بلكه نظارت مجمع همواره در جريان بوده و از ابتداي سال 86 هم با يك تنفس و فرصت دادن به دولت مجددا آغاز شده است.
وي افزود: گزارش نظارت مجمع به رهبر معظم انقلاب ارايه ميشود.