سرویس بین الملل- اندیشکده امریکایی "شورای آتلانتیک" با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۰ میلادی در مقالهای به مخاطرات و فرصتهای پیش روی جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی پرداخته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ از جمله مخاطرات پیش رو و میزان وقوع آن میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
*عمیقتر شدن بحران ناشی از شیوع کرونا به دلیل روند کند توزیع و تزریق واکسن که احتمال وقوع آن نسبتا زیاد است.
*احتمال دشوارشدن کار برای جو بایدن در دوران ریاست جمهوریاش به دلیل سنگاندازیهای جمهوریخواهان در سنا و اقدامات اخیر ترامپ از جمله وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران و تیره ساختن رابطه امریکا با چین که احتمال آن زیاد است.
*وقوع بحران مالی دیگری به دلیل افزایش بدهیهای جهانی ناشی از هزینههای اضطراری برای مقابله با شیوع کرونا که احتمال وقوع آن متوسط است.
*دست و پنجه نرم کردن کشورهای غربی با بهبود کند وضعیت اقتصادی که احتمال آن زیاد است.
*ایجاد بحرانی تازه از سوی کره شمالی که احتمال آن تقریبا زیاد است.
*تشدید رویارویی امریکا و ایران و تنش میان دو کشور: با ترور اخیر دانشمند هستهای ایران و وضع تحریمهای تازه علیه ایران از سوی دولت ترامپ برخی معتقدند این رویدادها بر تلاش بایدن به منظور احیای برجام تاثیر منفی خواهد گذاشت. ایران خواستار انتقامگیری از اسرائیل است. با این وجود، در صورت لغو بخشی از تحریمها احتمالا ایران و امریکا بر سر میز مذاکره خواهند نشست و تا حدی اعتمادسازی صورت خواهد گرفت. البته نمیتوان با قطعیت درباره این موضوع نظر داد. در نتیجه، احتمال افزایش تنش میان ایران و امریکا کم به نظر میرسد.
*احتمال افزایش تنش میان امریکا و چین بر سر تایوان متوسط است.
احتمال به پایان رسیدن عمر طبقه متوسط در سطح جهانی به دلیل شیوع کرونا و پیامدهای اقتصادی ناشی از آن زیاد به نظر میرسد.
احتمال آنکه ترکیه با سیاستهای نئوعثمانیگرایی و اقتدارگرایی شخص اردوغان سرکشتر شود و در جبهههای مختلفی حضور داشته باشد زیاد به نظر میرسد.
این اندیشکده در ادامه به فرصتهای احتمالی در سال ۲۰۲۱ پرداخته است:
*سازمان تجارت جهانی احیای دوبارهای را تجربه کند و همکاری امریکا و اروپا در آن بیشتر شود که احتمال آن زیاد است.
*چندجانبهگرایی برای قرن بیست و یکم که شعار بایدن بوده احیا شود و امریکا به نهادهای بین المللی بازگردد که احتمال آن زیاد است.
*امریکا و روسیه رابطهای برپایه منافع متقابل را شکل دهند از جمله بر سر مقابله با شیوع کرونا یا همکاری برای حفظ آتشبس در قرهباغ که احتمال آن تقریبا زیاد است.
*اتحاد تازه شکلگرفته میان دولتهای عربی سنی و اسرائیل عمق و گسترش بیشتری پیدا کند که احتمال آن زیاد است چرا که احتمالا بایدن در برابر فشار عربستان و اسرائیل علیه بازگشت دوباره امریکا به برجام مقاومت خواهد کرد و باعث نزدیک شدن دولتهای عربی و اسرائیل به یکدیگر خواهد شد.
*امریکا رهبری پیمان همکاری ترنس پاسیفیک را دوباره در دست خواهد گرفت که احتمال آن کم است چرا که اقدامات ترامپ سبب شد تا سایر کشورها این نقش را برعهده گیرند.
*امریکا و متحداناش ساختارهای تازهای را برای حکمرانی دیجیتال در جهان ایجاد کنند که احتمال آن کم است.
*هوش مصنوعی باعث ایجاد شکل تازهای از همکاری و نه صرفا رقابت شود که احتمال آن کم است.
*واکسن ضد کرونا در سرتاسر جهان گسترش یابد که احتمال آن نسبتا کم است.
*اتحاد اروپا و امریکا زمینه همکاری در عرصه فناوری و مقابله با چین گسترش یابد که احتمال آن زیاد است.
آفتاب جان لطفا حداقل اگر میخوای محتوای خبر را تغییر بدی ، درست تغییر بده که خنده دار نشه ، با توجه به محتوای متن باید به جای واژه کم به نظر میرسد ، مینوشتی زیاد به نظر میرسد
اونوقت برای ترور حاج قاسم چه حرفی دارن بزنن ؟ یعنی با چی جبرانش می کنن تا راضی بشیم که اعتماد کنیم ؟
مختصر و مفید سوال اینه برای خون حاج قاسم توی دیپلماسی چه جایگاهی مدنظر قرار دادن ؟ با چی میخوان جبرانش کنن ؟
بخوان شرکت ادم های نابعه در سرمایه و در علوم ,
مهاجر از همه جای جهان .