کد خبر: ۶۸۶۶۲
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۸۶ - ۱۹:۰۰
از رییس اتحادیه صادركنندگان فرآورده‌های نفتی صورت گرفت

انتقاد از تصمیم دولت برای حذف جوایز صادراتی

نهاوندیان: تصمیم دولت برای كنترل تورم نباید به صادرات لطمه بزند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس اتحادیه صادركنندگان فرآورده‌های نفتی در دومین همایش سالانه صادركنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از تصمیم سازمان توسعه تجارت برای حذف جایزه صادراتی فرآورده‌های نفتی انتقاد كرد.

سید حمید حسینی، رییس اتحادیه‌ صادركنندگان فرآورده‌های نفت، گاز، پتروشیمی به رشد 12 درصدی صادرات و مجموع رشد 122 درصدی صادرات محصولات صنعتی پایه نفتی و پتروشیمی در پایان آبان ماه امسال اشاره كرد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: در حال حاضر برخی بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و نیز بهره گرفتن از نیروهای متخصص و با تجربه بازرگانی بخش خصوصی و نیز اجرایی نشدن بندهای سیاست‌های اصل 44 موجب شده‌اند كه در این حوزه استفاده حداكثری از ظرفیت‌ها انجام نشود.

وی همچنین عمده‌ترین مشكلات پیش روی صادرات فرآورده‌های نفتی را برشمرد و افزود: تبادلات بانكی، گشایش اعتبار، هدفمند نشدن یارانه‌ها، طرح تثبیت قیمت‌های مواد پتروشیمی، نحوه تامین خوراك، قیمت گذاری محصولات صادراتی، همچنین اجر نشدن درست بخشنامه ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز و نیز هزینه‌های بالای حمل و نقل و امور بندری از عمده‌ترین مشكلات و موانع پیش روی صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی است.

حسینی در بخشی از سخنانش به ایجاد بورس نفت در كشور‌مان اشاره و تصریح كرد كه در تشكیل بورس نفت نباید نقش بخش خصوصی نادیده گرفته شود چرا كه معتقدیم آغاز به كار بورس نفت بدون بهره‌گیری از نظرات و مشاركت بخش خصوصی كم لطفی به فعالان بخش خصوصی است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در ادامه با بیان اینكه ارزش سهام قابل واگذاری در بخش نفت 100 میلیارد دلار است بر لزوم اجبار سیاست‌های كلی اصل 44 در بخش نفت‌، گاز و پتروشیمی تاكید و اظهار امیدواری كرد كه واگذاری‌های سهام بدون توجه به تجربه و نیز فراهم بودن فضای كسب و كار انجام نگیرد.
حسینی همچنین موضوع فقدان استراتژی جامعه در واگذاری‌های سهام اصل 44، دخالت دولت در واگذاری‌های، مشكلات كمبود نقدینگی بنگاه‌های اقتصادی را از مهمترین دلایل ضعف عملكرد در اجرای سیاست‌های اصل 44 برشمرد.

در ادامه این همایش محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی و صنایع معاون ایران نیز در سخنانش با بیان اینكه توان اقتصادی كشورمان در داخل و خارج از كشور معمولا با نفت سنجیده می‌شود بر لزوم توجه به مزیت نیروی انسانی تاكید كرد و رمز تحقق اجرای سیاست‌های اصل 44 در بخش محصولات نفتی را سرمایه‌گذاری تقویت ارتباط تشكل‌ها، بنگاه‌های اقتصادی، دانشگاه‌ها و انجمن‌های علمی برشمرد.

نهاوندیان اهمیت تحقیق و توسعه و تقویت تشكل‌ها را یادآور شد و بهترین عملكرد تشكل‌ها را تامین سرمایه برای تحقیق و توسعه و نیز كسب حق امتیاز و اختراع دانست.

وی با بیان اینكه تقویت تشكل‌ها نقش حیاتی در تحقق سیاست‌های اصل 44 ایفا می‌كند گفت: با توجه به رویكرد وزارت بازرگانی در واگذاری امور صادركنندگان به بخش خصوصی باید تلاش كنیم كه بین تشكل‌های بخش خصوصی همكاری جدی‌تری برقرار شود تا شكاف بین دولت و بخش خصوصی را پر كنند.

رییس اتاق ایران تصریح كرد كه اقتضائات اجرایی سیاست‌های اصل 44 می‌طلبد كه چنانچه خواهان تحقق انتقال فعالیت‌های اقتصادی از دولت به بخش خصوصی هستیم باید از پدیده‌های واگذاری بلوكی و استقبال نكردن بخش خصوصی از واگذاری‌های اخیر درس گرفته و به جای برداشت‌های مایوسانه در پی اصلاح روش‌های خصوصی سازی باشیم.

وی تاكید كرد: در امر با اهمیت واگذاری سهام شركت‌های دولتی باید با بخش خصوصی نیز مشورت شده و بررسی شود كه بخش خصوصی برای دریافت سهام دولتی با چه نگرانی‌ها و موانعی روبه رو است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در شرایط حاضر مجددا توجه به كنترل تورم جلب شده است ما با توجه به اینكه تورم نماد اقتصاد است امیدواریم پرداختن به نمادها ما را از حل ریشه‌ای مشكلات اقتصادی غافل نكند.

نهاوندیان تاكید كرد: خط قرمز ما در سیاست‌های اقتصادی نباید لطمه به صادرات باشد چرا كه تنها از طریق توسعه صادرات غیر نفتی می‌توانیم مشكلات اشتغال را حل كنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین