فرمانده مرزبانی خراسان رضوی با بیان این مطلب گفت: مافیای مواد مخدر هر روز ترفندها و شیوههای جدیدی برای ترانزیت مخدرهای مرگآور در پیش میگیرند و هماکنون گرایش سوداگران مرگ به ترانزیت مواد اولیه تولید مخدرهای صنعتی از مرزهای ایران به کشور افغانستان روند پیچیدهتری به خود گرفته است و مافیای مواد افیونی به دلیل ارزانی پیشسازهای مواد مخدر صنعتی در ایران، چتر «تجارت جنایت» را در مرزهای این سرزمین گسترانیدهاند.
سردار سرتیپ دوم مجید شجاع افزود: امروز دیگر تنها گردش مالی ناشی از قاچاق مواد مخدر مهمترین عامل گسترش ایجاد شبکههای تبهکاری برای تولید و توزیع مواد مخدر نیست بلکه توطئههای استکباری برای کشاندن جوانان به مرداب اعتیاد در راس هرم این سیاستبازیهای نجس قرار دارد.
مقام ارشد مرزبانی خراسان رضوی با اشاره به برخورداری شبکههای مافیایی تجارت مواد مخدر از انواع سلاحهای پیشرفته تصریح کرد: کشفیات مرزی، جان برکفان مرزبانی طی امسال و تجزیه و تحلیلهای کارشناسی نشان میدهد که تبهکاران و مافیای مواد مخدر با تجهیز لابراتوارهای تولید مخدرهای صنعتی و روانگردان در کشور افغانستان آن هم با حمایتهای همهجانبه آمریکاییها، روند پیچیدهتری را برای ترانزیت مواد مخدر صنعتی به ایران و کشورهای اروپایی از طریق مرزهای جمهوری اسلامی آغاز کردهاند اما در این میان مواد اولیه (پیشسازهای مواد مخدر صنعتی) از مرزهای ایران به کشور افغانستان قاچاق میشود.
سردار شجاع همچنین به کشف ۶۲۵ کیلوگرم پیشساز مواد مخدر صنعتی در ایست و بازرسی مرزی اشاره کرد و گفت: آخرین محموله پیشسازهای مواد مخدر که توسط یک باند تبعه خارجی در ایران و با تریلر ترانزیتی در حال قاچاق به کشور افغانستان بود در نقطه صفر مرزی توسط مرزبانان کارآزموده کشف و ضبط شد.
وی گفت: بررسیهای اطلاعاتی در اینباره بیانگر آن بود که راننده تریلرمان، پیشسازهای مواد مخدر را از یک باربری تحویل گرفته است که باز هم افراد تبعه خارجی در ترانزیت این محموله نقش داشتند.
مقام ارشد مرزبانی با بیان اینکه شیشههای مرگبار تولیدی در کشور افغانستان دوباره از طریق مرزهای ایران به کشورهای دیگر ترانزیت میشود، تاکید کرد: از مدتی قبل مافیای مواد مخدر سعی میکنند شیشههای تولیدی را به صورت «محلول» درآورند تا درون باکها یا جاسازهای دیگر به راحتی حمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: در واقع مرزبانان جمهوری اسلامی در دو جبهه باید با ترانزیت مواد مخدر مبارزه کنند چرا که عوامل مافیایی آنها با توسل به شگردها و شیوههای مختلف، پیشسازهای تولید شیشه را از کارخانجات و شرکتهای فروش در ایران خریداری میکنند و آنها را برای مصرف لابراتوارها به افغانستان میبرند و از سوی دیگر نیز مرزبانان باید مراقب باشند تا شیشههای مرگبار تولیدی در کشور همسایه وارد خاک جمهوری اسلامی نشود یا قاچاقچیان آنها را از طریق مرزهای ایران به دیگر کشورهای اروپایی و آسیایی قاچاق نکنند.
سردار مجید شجاع ادامه داد: قریب به ۳ تن پیشسازهای مواد مخدر فقط در یکی از مراکز بازرسی مرزی خراسان رضوی از ابتدای امسال کشف شده است که روند افزایش فزاینده ترانزیت پیشسازها به افغانستان را نشان میدهد.
به گفته این فرمانده باتجربه که چندین سال را نیز در سمت فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی با سوداگران مرگ رو در رو شده است، ترانزیت مواد مخدر صنعتی و بویژه محلول شیشه از افغانستان نیز افزایش چشمگیری دارد.
وی علت ترانزیت شیشه به صورت محلول را نیز حمل آسان آن ذکر کرد و یادآور شد: بیست و پنجم آذر یک محموله ۳۶۲ کیلوگرمی محلول شیشه در نقطه صفر مرزی نیز کشف شد که یک قاچاقچی افغانی سعی در ترانزیت آن با تریلی به داخل کشور را داشت که با تیزبینی نیروهای ورزیده مرزبانی در چنگ قانون گرفتار شد.
سردار سرتیپ دوم مجید شجاع با اشاره به اینکه اکنون مواد مخدر صنعتی به چالش مهم جهانی تبدیل شده است و باید کنترل گسترده پیشسازهای این افیون خطرناک در دستور کار دولتها قرار گیرد، خاطرنشان کرد: تولید «متامفتامین» از سال ۲۰۱۳ به طور قابل توجهی در سراسر جهان افزایش یافت و قاچاقچیان نیز مراکز جدید تولید روانگردانها را آغاز کردند تا اینکه تولید آمفتامین در هند، برمه و ایران نیز گسترش یافت و قاچاقچیان چتر ترانزیتی خود را در مرزهای این کشورها گسترانیدند.
فرمانده مرزبانی خراسان رضوی تاکید کرد: مافیای «تجارت جنایت» هماکنون نیز به دنبال منابع، راهها و روشهای جدید تولید و ترانزیت این افیون وحشتناک هستند و باید همکاریهای مشترک بینالمللی با حضور همه کشورهای حامی حقوق بشر افزایش یابد و آنها حداقل برخی از هزینههای مقابله با مافیای مواد مخدر را به کشور ایران بپردازند که در خط مقدم این مبارزه جهانی قرار دارد.
سردار مجید شجاع افزود: اگر دنیا دیر به خود بیاید رشد روزافزون مخدرها و روانگردانهای صنعتی فاجعهبار خواهد شد چرا که هر روز با نوع جدیدی از مخدرهای روانگردان که آثار تخریبی هولناکی دارند، روبهرو میشویم تا جایی که آثار این روانگردانها در بزهکاریهای جنایی مانند قتل، چاقوکشی، توهم، نزاع و ... خودنمایی میکند و به همین دلیل نیز میتوان نام تجارت جنایت، بر آن نهاد.
این مقام ارشد انتظامی در ادامه این مصاحبه تصریح کرد: سوءاستفاده از «متامفتامین» و انواع «افدرین»ها برای تولید مخدرها و قاچاق آنها از مرزهای کشور در حال افزایش است و باید نظارت داخلی و بینالمللی بر مواد شیمیایی نیز افزایش یابد چرا که جوامع انسانی به طور جدی در معرض تهدید قرار گرفتهاند و خانوادههای زیادی در حال متلاشیشدن هستند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون مرزبانان جمهوری اسلامی از دورههای تخصصی برای مبارزه با پیشسازها و شناخت مواد اولیه تولید مخدرهای صنعتی بهرهمند هستند و اطلاعات آنها همواره توسط کارشناسان و متخصصان امر به روز میشود، گفت: تنها مبارزه در مرزها با مافیا و تبهکاران برای مواد مخدر کافی نیست و باید خطرات این نوع از مخدرها توسط سازمانهای بینالمللی و بویژه وزارتهای آموزش و پرورش در جهان به نوجوانان و جوانان آموزش داده شود.
سردار شجاع همچنین به تغییر مسیر قاچاقچیان برای انتقال پیشسازها از طریق دریا به افغانستان نیز هشدار داد: مبارزه قاطع در مرزهای خاکی موجب شده است سوداگران مرگ برای انتقال پیشسازهای مواد مخدر صنعتی از طریق لنجها و قایقها در جنوب کشور رو میآورند چرا که حمل این مواد به دلیل مایع و سنگین بودن آنها از طریق کولهباری یا مرزهای کوهستانی بسیار دشوار است بنابراین مافیای مواد مخدر تلاش میکنند تا از طریق دریا آنها را به مرزهای دیگر برسانند و به همین دلیل در همه زمینهها باید کشورهای همجوار و اروپاییها به یاری جمهوری اسلامی بیایند.