آفتابنیوز : آفتاب: یک استاد دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادی گفت: بنا بر آمار آزادیهای اقتصادی در كشورهای دنیا در سال2007، ایران از میان 150 كشور دنیا رتبه 150 را كسب كرد در حالی كه كشورهایی مانند كنگو، تركمنستان، زیمباوه پایین تر از ما قرار دارند.
دكتر مهدی حریریان ـ استاد دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادی ـ در نشست كانون دانشآموختگان اقتصاد، با موضوع «جهانی شدن و خصوصیسازی» تصریح كرد: هماكنون 50 درصد داراییهای جهان در اختیار دو درصد از مردم است و 50 درصد مردم دنیا فقیرند و تنها مالكیت یك درصد از داراییهای جهان هستند.
وی افزود: آمریكای شمالی دارای شش درصد از جمعیت جهان است اما 36 درصد داراییها متعلق به این تعداد قلیل است، چنانچه در سال 1980 درآمد آمریكا 52 برابر فقیرترین كشور دنیا بود و در سال 2000 این رقم به 74 برابر افزایش یافت.
به گفته وی اگر به آمارها نگاهی بیندازیم میبینیم كه كشورهایی در جهانی شدن موفق بودند كه توانستهاند خصوصی سازی را به خوبی انجام دهند و سهم دولت را در اقتصاد كاهش دهند.
وی اضافه كرد: متاسفانه در سالهای اخیر نه تنها سهم دولت در اقتصاد ایران كاهش نیافته بلكه افزایش نیز پیدا كرده است كه این مساله هیچ گاه درست و حل نمیشود.
به گفته حریریان كشور ما باید هدف خود را از خصوصیسازی مشخص كند و بداند به چه علت این امر باید صورت بگیرد.
وی افزود: كشورهایی مانند ایران كه تمایل واقعی چندانی به خصوصیسازی ندارند باید ببینند كه آیا خود به تنهایی میتوانند سرمایه لازم را برای توسعه و جهانی شدن تامین كنند یا خیر؟ و در ضمن باید بدانند نظر سرمایهگذاری خارجی در مورد كشور سرمایهپذیر چیست، زیرا سرمایهگذار خارجی در بخش دولتی سرمایه گذاری نمیكند و بنابراین تلاش برای جذب سرمایهگذاری خارجی با وجود دولتی بودن اقتصاد كاری بیهوده و عبث است.
این استاد دانشگاه اضافه كرد: بنا بر آمار آزادیهای اقتصادی در كشورهای دنیا در سال2007، ایران از میان 150 كشور دنیا رتبه 150 را كسب كرد در حالی كه كشورهایی مانند كنگو، تركمنستان، زیمباوه پایین تر از ما قرار دارند.
وی با بیان اینكه گروهی معتقدند جهانی شدن منجر به فقر میشود، خاطر نشان كرد: تحقیقات نشان میدهد كه این فناوری كه باعث افزایش فقر در جهان است نه سرمایه گذاری خارجی و ورود به حوزه جهانی شدن.