کد خبر: ۶۸۷۷۹
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۸۶ - ۱۹:۵۰

فرار مغزها و قطره‌چکان سرمایه‌های خارجی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد:فقر سرمایه‌های فكری و ذهنی بسیار مخرب‌تر و حساسیت برانگیزتر از كمبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی است.

علی دینی تركمانی اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی ایران اگر بازارهایمان را هم بر روی سرمایه‌گذاری خارجی باز كنیم، حاصل چندانی به همراه ندارد زیرا ایران مقام نخست فرار مغزها در جهان دارد و سرمایه‌های ذهنی در كشور باقی نمی‌مانند كه بتوانند فناوری‌های همراه با سرمایه‌گذاری‌های خارجی را بومی‌سازی كنند.

وی ادامه داد: گذشته از این ما در جذب سرمایه‌های خارجی نیز ناموفق عمل می‌كنیم و به عنوان مثال، جمهوری آذربایجان طی سال‌های 90 تا 2007 موفق به جذب 14 میلیارد دلار سرمایه خارجی شده، اما طی همین مدت ایران تنها سه میلیارد دلار سرمایه خارجی را جذب كرده است.

این استاد دانشگاه تصریح كرد: نبود بسترهای مناسب برای جذب سرمایه‌های خارجی باعث از دست رفتن فرصت‌های استراتژیكی شده كه تغییر مسیر و ساخت خط لوله «باكو ـ جیحان» از جمله آنها است، به این ترتیب نقش ایران به انتقال انرژی كشورهای دریای خزر كاملا منتفی شده است.

دینی گفت: طبیعی است كه با وجود چالش‌های فراوان در واگذاری فعالیت‌های اقتصادی و آزادسازی اقتصادی برای بخش خصوصی داخلی سرمایه‌گذاران خارجی نیز افق روشنی برای حضور در اقتصاد ایران نمی‌بیند.

وی واگذاری سهام عدالت را به دهك‌های پایین جامعه نوعی پرداخت یارانه نقدی از سوی دولت دانست و خاطرنشان كرد: یكی از نقایص پرداخت این قبیل یارانه‌ها نبود امكان شناسایی دقیق اقشار آسیب پذیر جامعه است، از سوی دیگر و از آن جایی كه سهام عدالت بخشی از منابع بنگاه‌های دولتی است با این واگذاری‌ها بخشی از درآمد دولت نیز كاهش می‌یابد و طبیعتا پرداخت دیون و بدهی‌های دولت را دچار اختلال و تاخیر می‌سازد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۸
0
0
وقتي تمام فرصتهاي شغلي متعلق به گروههاي خاص طرفدار دولت مثل جانبازان و رزمندگان و ايثارگران است مغزها بايد بروند جاپي كه خربدار آنها باشند ضمناْ 18 سال است كه جنگ تمام شده ولي هنوز مردم دارند تاوان آنرا پس مي دهند. بعضيها آنقدر دچار استيصال شده اند كه مي گويند بابا اگر تو جنگ شهيد شده بودي آن موقع دانشگاه رفتن و استخدام ما مثل آب خوردن ساده بود.

خوب در چنين شرايطي هر آدم باشعوري به جاپي براي كار مراجعه مي كند كه طالب او بوده و حقوق خوب برايش در نظر بگيرند و چون وطنش او را نخواسته.
اگر مي خواست امكانات اشتغال او را فراهم مي كرد.
ناشناس
|
-
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۹
0
0
آدم وقتي حاضر ميشه جايي سرمايه گذاري كنه كه احساس كنه آدم بودنش حفظ ميشه! توي اين مملكت يك نفر با هزار مصيبت يك كارخانه و اي يك مركز تفريحي يا هرچيزي ايجاد مي كنه چندين نفر را مشغول به كار مي كنه بعدش اسمش را مي گذارند " زالوصفت، خون كارگردر شيشه كن، غارتگر، مهره امپرياليسم و..." بعدش هم يك شب اقاي رييس جمهور توي يك سخنراني جوگير ميشه بهش ميگه غارتگر بيت المال كه وامهاي ميلياردي گرفته و ..... ضمن اين كه خانواده اش به بركت طرح امنيت اجتماعي بايد سر از بازداشتگاه دربياورند ...
حالا طرف مياد و با يك سرمايه ناچيز توي بازار يك حجره مي زنه و شبها هم يك سري به هياتهاي حوالي ميدون خراسون مثل .... مي زنه دوسه تا دستخط از يكي دوتا حاج آقا مي گيره اين آقا با يك تلفن ميلياردميليارد پول اينوراونور مي كنه و چون بعضا يك پرداختي هايي به يك عده هم داره ماليات نميده هيچكسي هم به كار مشغول نكرده، صف اول مسجدهم نماز مي خونه و ميشه مايه مباهات اسلام و مسلمين، وزنه نظام و....
خداوكيلي شما بگين كدوم آدم عاقلي حاضره بياد تواين مملكت سرمايه گذاري كنه؟ هان؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین