آفتابنیوز : آفتاب: رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: فرهنگ خودكفايي و خوداتكايي روستايي ميراث بزرگي براي همه بشريت است و ميطلبد تا براي بررسي آن همايشي برگزار شود.
آيت الله " اكبر هاشمي رفسنجاني " روز سهشنبهدر دومين همايش ملي توسعه روستاييايران در تالار علامه اميني دانشگاه تهران تصريحكرد: در چنين فضايي همه نيازهاي افراد اعم از غذا، لباس، سوخت و نيازهاي جمعي در يك محيط ساده تامين شده و مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي ايجاد اشتغال در روستاها را از ديگر ويژگيهاي بارز آن ذكر كرد و گفت: زندگي روستايي روي پاي خود ايستاده است و اين درس بزرگي و با ارزشي براي بشريت است چرا كه در چنين فضايي وابستگيها بسيار كم است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام بااشاره به اينكه چنين فرهنگي به فرزندان روستايي نيز منتقل ميشود، تصريح كرد: ما پس از جنگ و در دوران سازندگي كارهايي زيادي نظير راه ، آب ، برق ، بهداشت ، مدرسه براي روستاها انجام داديم و از اين جهت امروز روستاهاي ما مشكل زيادي ندارند.
رييس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه در ۳۰سال گذشته و پس از پيروزي انقلاب اسلامي توجهي به اندازه ۳۰۰سال به روستاها شده است ، خاطر نشان كرد: اين درحالي بود كه روستائيان هيچ توقعي از خدمات دولتي نداشتند و به خودشان متكي بودند.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به تاسيس نهادهايي چون كميته انقلاب اسلامي ، كميته امداد ، جهاد سازندگي در كشور پس از پيروزي انقلاب اسلامي تاكيد كرد:
امروز متاسفانه از تجربه جهاد سازندگي به عنوان يك نياز مديريت روستايي و سياست گذار خوب استفاده نميشود.
وي با اشاره به حضور جهاد سازندگي در دوران دفاع مقدس نيز گفت:در اين دوران نيز جهاد با تجهيزات موجود خود و تعمير آنها در سنگرسازي ، در خطوط مقدم جبهه نقش اساسي داشت و بايد گفت جهاد سازندگي در مدت عمر خود يكي از خدومترين نهادهاي انقلاب بود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ايجاد نواحي و مناطق صنعتي در هر منطقهاز كشور به تناسب محصولات آن را از ديگر اقدامات دولت در گذشته ذكر كرد و گفت:دولت با حمايتهاي خود نظير تامين نيازهاي اين مناطق ، وام ، بخشودگي مالياتي تلاش داشت تا از اين طريق ماندن در زادگاه را كه امري فطري است ، رونق بخشيده و از اين طريق روستاها را آباد كند.
رييس مجلس خبرگان با بيان اين كه اگر كسي در روستا فضاي مناسب براي زندگي ندارد بايد فكر و برنامهاي براي آن در نظر گرفته شود، تصريح كرد:
امروز موضوع ايجاد نواحي و مناطق صنعتي در كشور كمرنگ شده و بايد پررنگ شود و ايجاد چنين مناطقي به طور حساب شده موجب ميشود تا ضمن پايدار شدن اقامت افراد و نداشتن هزينه ، درآمد هم داشته باشد.
هاشمي رفسنجاني با بيان اين كه اميدواريم ثمره اين همايش بتواند راه بهتري را براي كل كشور از طريق تقويت زندگي روستائيان فراهم كند، افزود:
ما در مجمع تشخيص مصلحت نظام آمايش سرزميني را در دستور كار داريم كه در آن نقش روستاها بررسي ميشود تا بتوانند آنها نقش بهتري را ايفا كنند و جامعه نيز خدمت بيشتري به آنان ارايه دهد.
وي با اشاره به اين كه بنده هم يك روستايي هستم و تا ۱۴سالگي شهر را نديده بودم ، افزود: روستاها به طور معمول مجموعههايي هستند كه زندگي در آنها حالت خودكفايي دارد و توجه به آنها يك كار انساني ، اسلامي و كشوري است و بايد بيشتر به روستاها پرداخته شود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطر نشان كرد: امروز بيش از ۵۰۰شهر با تركيب چند روستا ايجاد شده و بيش از ۵ميليون نفر از جمعيت شهري كشور را اين افراد تشكيل ميدهند كه ويژگي و خاصيت روستايي دارند و از مزاياي شهري و روستايي نيز برخودار ميباشند.
هاشمي رفسنجاني پيش از سخنان خود با اهداي لوح به ۱۱نفر از نخبگاني كه در امر توسعه روستايي سهيم بودهاند ، از آنها تقدير و تشكر كرد.
دومين همايش ملي توسعه روستايي ايران با هدف آشنايي با آسيب شناسي توسعه روستايي ، الگوي مناسب توسعه روستايي و راهكارهاي دستيابي به توسعه روستايي به مدت ۲روز (۱۱و ۱۲دي (۱۳۸۶از سوي موسسه توسعه روستايي ايران در دانشگاه تهران برگزار ميشود.