سرویس بین الملل- تصاویر حمله هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره برای بسیاری از آلمانیها تصاویری آشنا بود. اکنون این بحث مطرح شده که آیا دموکراسیهای غربی در معرض تهدید قرار گرفتهاند.
به گزارش آفتابنیوز؛ شبکه خبری "دویچه وله" آلمان با اشاره با اینکه دموکراسیهای غربی در سالیان اخیر در معرض تهدیدی جدی قرار گرفتهاند، مینویسد: "در سال ۲۰۰۶ میلادی، گروهی از اعضای جنبش راست افراطی به ساختمان پارلمان مجارستان حمله کردند و در خیابان با نیروهای پلیس درگیر شدند. این درگیری، اما در نهایت منجر به افزایش حمایت عمومی از "ویکتور اوربان" نخستوزیر پوپولیست و راستگرای افراطی مجارستان شد.
رویداد مشابهی در سال ۲۰۲۰ میلادی در آلمان رخ داد زمانی که معترضان در اعتراض به محدودیتهای کرونایی به سوی رایشتاگ یا ساختمان پارلمان آلمان حمله کردند. برخی از آنان پرچمهای دوران امپریالیستی آلمان و نمادهای جریان راست افراطی را در دست داشتند. پلیس از ورود حملهکنندگان به ساختمان پارلمان جلوگیری کرد، اما این حادثه آلمان را لرزاند.
"میرو دیتریخ" پژوهشگری که سالها بر روی جریان راستگرایی افراطی و حضور آن در فضای مجازی کار کرده، شباهتهایی میان شورشهای اخیر در واشنگتن با رویدادهای رخ داده در برلین میبیند.
او اشاره میکند که در هر دو مورد معترضان از فضای آنلاین از جمله از سرویسهای پیامرسان و رسانههای اجتماعی برای برنامهریزی اقداماتشان و هماهنگی در این باره استفاده کرده بودند.
او میگوید پیش از هر دو رویداد نشانههای آشکاری در فصای مجازی وجود داشتند که خبر از وقوع این وقایع میدادند. مشکل آن است که دستگاههای امنیتی این نشانهها را جدی نگرفتند.
این کارشناس معتقد است که مشکل اصلی آن است که تهدید به خشونت در فضای مجازی معمولا نادیده گرفته میشود. نهادهای آلمانی و امریکایی به اندازه کافی در بسیج نیرو در فضای دیجیتالی قوی عمل نکردهاند.
"دانیل زیبلات" پژوهشگر علوم سیاسی که سالها درباره روند تضعیف دموکراسیها در اروپا، امریکای لاتین و اکنون در ایالات متحده امریکا پژوهش انجام داده معتقد است که امروز دموکراسی در معرض تهدیدی جهانی قرار دارد.
او به "دویچه وله" میگوید: "امریکا یک دموکراسی قدیمی است. این کشور باید با ثبات باشد. با این وجود، تضعیف دموکراسی در امریکا باید نشانهای هشداردهنده به سایر کشورها باشد. "مردان سفید پوست مسیحی" اکنون خود را در معرض خطر زوال احساس میکنند. تغییرات اجتماعی و جمعیتی نیروی محرکهای برای رویدادهای اخیر بوده اند.
از دید او بخشی از تشدید دو قطبیشدن فضا در امریکا در مقایسه با دیگر کشورها ناشی از وجود نظام دو حزبی در امریکا و بازی با حاصل جمع صفر در آن کشور است و اینکه تشکیل دولتهای ائتلافی در امریکا محلی از اعراب ندارد".
"دویچه وله" البته اشاره میکند که تفاوت اعتراض اخیر در امریکا با آلمان آن است که معترضان امریکایی از سوی شخص رئیس جمهوری آن کشور تحریک شدند. آنان در آلمان گروه اقلیت رادیکالی در جامعه هستند.
این شبکه خبری اشاره میکند که به نظر میرسد در آلمان دموکراسی باثباتتر است و عدهای اقلیت با آن مخالف هستند.