محسن هاشمی در نامهای سرگشاده به خواهرش فائزه هاشمی نوشت: هنوز چهارمین سالگرد رحلت پدر، سپری نشده بود که انتشار مصاحبهای از تو موجب ناراحتی علاقهمندان آیتالله هاشمیرفسنجانی و البته اعضای خانواده را فراهم کرد و بهانهای مناسب به افراطیون و تخریبگران پدر داد و برگ دیگری بر مظلومیتش اضافه شد. احساس وظیفه کردم که تذکراتی را که بارها به شکل گفتوگوهای خانوادگی طرح شده بود، در قالب نامه سرگشاده بیاورم... . اتفاقا در موضوع ترامپ، بر خطر او و تهدیدی که خودکامگی او هشدار علنی داده بود و گفتند: ترامپ چهره خطرناک و قلدری که به اصول پایبند نیست و قواعد و مقررات را بهراحتی زیر پا میگذارد، است. «میدانم که در سالهای اخیر برخوردهای نادرستی با تو، خانواده و فرزندت شده است که شاید باعث کشاندن تو به تندروی و خارجشدن از مشی میانهروی پدر شده؛ ولی این دلیل نمیشود که به رئیسجمهور کشور بیگانه امید ببندی و دم از استقلال بزنی! لذا از تو صمیمانه تقاضا دارم صحبتهای خود را اصلاح و از این موضع عذرخواهی کنی و مانع تخریب پدر از طرف تجدیدنظرطلبان خارجی و افراطیون داخلی شوی. برادرت محسن». سال گذشته هم یک فایل صوتی از فائزه هاشمی منتشر شد که محسن باز مجبور شد وارد میدان شود و توضیح بدهد که: خواهرم با هیچ رسانه خارجی مصاحبه نکرده و صحبتهایی که از فائزه منتشر شد، یک مصاحبه نیست؛ بلکه در یک میهمانی، خواهرم صحبت خصوصی کرده و به نظر میرسد کسی صدای او را ضبط کرده باشد.
فائزه در همان مصاحبه جنجالی گفته بود که محسن در بین ما از همه محافظهکارتر است یا به قول خودش عاقلتر است. خیلی دلش میخواهد ما را کنترل کند. او در پاسخ به این سؤال که «یک بار به شوخی، جدی گفتید ما خواهر و برادرها با هم یک جا باشیم دعوایمان میشود چقدر اختلافنظر بین شما وجود دارد» گفت: «این شوخی بود و باز به شوخی «دو پادشاه در یک اقلیم نمیگنجند»، نیاز نیست اختلاف نظر داشته باشیم. با صحبتهایی که هرکدام در رسانهها داریم، میشود تفاوت دیدگاهها را دریابید؛ مثلا محسن در بین ما از همه محافظهکارتر است یا به قول خودش عاقلتر است. خیلی دلش میخواهد ما را کنترل کند. مامان برایش هنوز عجیب است مثلا میگوید مگر تو چهکارهای که این حرفها را میزنی؟ یا مثلا مگر سرت میشود که تو را دعوت کنند؟ بهشوخی جواب میدهم مگر نمیدانید که من یک شخصیت بینالمللی هستم، شما ما را تحویل نمیگیرید. بههرحال روابط خانوادگی خیلی تفاوت دارد».
اما ابطحی کنایه بزرگتری به فائزه هاشمی زده و نوشته که: «سرکار خانم فائزه هاشمی! کاش آرزو نمیکردید ترامپ بماند برای فشار بیشتر به ایران. باور کنید وضع معیشت بیشتر مردم، مثل خاندان هاشمی نیست. رنج بردند از دوران تحریم و فشار. هیچ قوم و ملتی با نگاه به خارجی سربلند نشده».
به نظر میرسد که از آن منظر که محسن هاشمی گفته، صحبتهای خواهرش گزکی به دست مخالفان هاشمی میدهد، بیراه نیست؛ تا جایی که محمدحسن قدیریابیانه اصولگرا هم گفته: «متأسفانه استقبال و دعوت از کشورهای دیگر برای تحریم ایران در خانواده آقای هاشمی موضوع جدیدی نیست. مهدی هاشمی زمانی که مسئول دفتر دانشگاه آزاد در انگلستان بود، از آنجا تلاش میکرد با آمریکاییها تماس بگیرد تا از آنها بخواهد ایران را تحریم اقتصادی کنند و در مصاحبه با خبرنگار ضد انقلاب گفته بود موضعی که من میگیرم، با خانواده هماهنگ است. صدای او و اعتراف آقای نیکآهنگ در اینترنت موجود است... . من معتقد هستم فرزندان آقای هاشمی و شخص آقای روحانی بر تغییر موضع آقای هاشمی اثر داشته و مؤثر بودند. از این بابت من واقعا متأسفم. دلم میخواست آقای هاشمی در خط امام، ولایت و در دفاع از نظام باقی میماند و اسیر این دامها نمیشد».
روزنامه جوان هم علیه فائزه نوشت: «او ساده و شفاف حرف میزند، گرچه موضعگیریاش مشمئزکننده است؛ دفاع از رئیسجمهوری بیگانه و خارجی که پای سیاستهایش را روی گلوی مردم ایران گذاشت و فشار حداکثری ایجاد کرد، شرمآور است. برای چه؟ فقط برای اینکه میخواهیم حرف و موضع ما درباره نظام و کشور خودمان به کرسی بنشیند و او هم مانند ما علیه حکومت بود. مثل خیلی وقتهای دیگر دختر ناخلفی برای هاشمیرفسنجانی است. اگر هاشمی نظام را مانند فرزند خودش میدانست که باید با دلسوزی اصلاح شود، فائزه نظام را دشمنی میبیند که با تحریم و فشار لمپن و قماربازی مانند ترامپ باید سیاستهایش تغییر کند! در این میان اگر فشار حداکثری هم نصیب ملت شود ــ که شد ــ برای او اهمیتی ندارد».
عذرخواهی محسن هاشمی از مردم
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، همچنین روز گذشته در حاشیه جلسه این شورا، گفت: «صحبتهای فائزه هاشمی نه مورد تأیید خانواده و نه مورد تأیید حزب کارگزاران است که من رئیس مرکزی آن حزب هستم و من از طرف خانواده از این موضع، از مردم پوزش میطلبم».