آفتابنیوز : آفتاب: در حالی که مقامات مسئول در وزارت نفت، علت کاهش فشار و قطع گاز در روزهای اخیر را افزایش مصرف شهروندان و نیز قطع گاز وارداتی از ترکمنستان اعلام می کنند، کارشناسان با رد این دلایل، علت اصلی این موضوع را عدم بهره برداری به موقع از چند پروژه مهم گازی در منطقه پارس جنوبی می دانند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، در حالیکه سرمای هوا در روزهای اخیر باعث ایجاد مشکلات عدیده ای برای شهروندان ایرانی شده، کاهش فشار گاز خانگی که حتی دربرخی مناطق کشورتا قطع گاز مصرفی پیش رفته است، نیز بر این مشکلات افزوده است.
در این شرایط ، مقامات مسئول در شرکت ملی گاز ایران، ابتدا افزایش مصرف مشترکین خانگی را علت اصلی این موضوع عنوان کرده و همه شهروندان ایرانی را به صرفه جویی در مصرف گاز دعوت کردند. در همین حال قطع گاز وارداتی از ترکمنستان نیز باعث شد که فشار گاز خانگی در بسیاری از شهرها و حتی در تهران افت بیشتری پیدا کند و مقامات وزارت نفت اعلام کردند که در صورت قطع گاز، نفت سفید بین مردم توزیع خواهد شد.
در این شرایط مقامهای مرتبط در وزارت نفت علت اصلی کاهش فشار گاز مصرفی شهروندان را، سرمای هوا و افزایش مصرف مشترکین اعلام کرده و افزودند که قطع واردات گاز از ترکمنستان نیز مزید بر علت شده است.
با این حال منابع آگاه با نادرست دانستن این توجیه می گویند در شرایطی که می بایست تا اوایل سال 85، فازهای 9 و 10 پارس جنوبی به بهره برداری رسیده و گازتولیدی آنها وارد مدار مصرفی شهروندان ایرانی شود، اما به علت تعلل در این امر نه تنها این فازها به بهره برداری نرسیده است، بلکه با روند کنونی پیشرفت این طرحها، بهره برداری از آنها تا پایان سال آینده نیز بعید به نظر می رسد.
همچنین یک کارشناس مسائل نفت و گاز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب گفت: فاز یک منطقه پارس جنوبی، هنوز به بهره برداری کامل نرسیده است و به علت آماده نبودن سکوی بهره برداری با نصف ظرفیت به کار خود ادامه می دهد.
این کارشناس مسائل نفتی با بیان اینکه بر اساس برنامه، فازهای 9 و 10 نیزباید تا اوایل سال 85 به بهره برداری می رسید افزود: با بهره برداری از این 3 فاز روزانه مجموعاً 75 میلیون متر مکعب گاز به مدار مصرف گاز کشور افزوده می شد که این موضوع تا کنون محقق نشده است.
این کارشناس افزود: میزان گازی که روزانه از ترکمنستان وارد کشور می شد 25 میلیون متر مکعب بود که به همین میزان نیز گاز به ترکیه صادر می شد. بنابر این با قطع گاز صادراتی به ترکیه در واقع کمبود گاز ناشی از قطع واردات از ترکمنستان جبران شده است.
وی ادامه داد: بنابراین استدلالی که علت کمبود گاز در روزهای اخیر را قطع واردات از ترکمنستان می داند، نه تنها موجه نیست بلکه به نظر می رسد که تلاشی برای سرپوش گذاردن بر ناکارآمدی دستگاههای مسئول در این موضوع باشد.
بی تردید راه برون رفت از مشکلات حوزه های اقتصادی و نیز پاسخگویی به نیازهای شهروندان ایرانی در این رابطه، افزایش تولید ملی و تسریع در بهره برداری از پروژه های عظیم ملی است که همواره مورد تأکید آفتاب بوده است.
آفتاب آمادگی دارد تا پاسخ ها و توضیحات مسئولین محترم وزارت نفت را در این خصوص منعکس نماید.
بهتر نبود روي استخراج پارس جنوبي تمركز مي كرديم كه عربها شيلنگ نندازن و همينطور از سهم ما هم نكشن بيرون .
تو رو خدا به منافع ملت فكر كنيد .
بنده يك كارشناس ارشد گاز هستم
مشكل اصلي ما عدم توجه جدي به ذخيره سازي گاز تصفيه شده در فصل تابستان وبهره مندي از آن در زمستان است.(كاري كه روسيه سالهاست دنبال ميكند)
متاسفانه مديران ارشد وزارت نفت بسيار دير به اين مهم پي برده و هنوز هم پروژه سراجه قم - يورتشاي ورامين به بهره برداري نرسيده .
با متزلزل بودن تداوم شرايط توليد وانتقال گاز خصوصا در فصل زمستان تنها گزينه مطمئن گزينه ذخيره سازي است .
در كل از ماست كه بر ماست ...