«ابوالفضل حسن بیگی»، نماینده پیشین مجلس، درباره طرح مجلس در خصوص تغییر نام وزارت خارجه اظهار کرد: ما در مجلس گذشته در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موضوعی را طرح کردیم و آن افزایش اختیارات وزارت خارجه بود. متاسفانه وزارتخانه ها و نهادها بصورت جزیره ای عمل می کنند لذا یک ناهماهنگی در خارج از کشور وجود داشت به همین دلیل کشورهای متخاصم، برخی تجار و برخی عناصر دیگر از این خلاء قانونی و از این موقعیت سوء استفاده می کردند.
او گفت: تقریبا ارگان ها و وزارتخانه ها گاها بدون اطلاع وزارت خارجه و به صورت مستقل در یک کشور دیگری مذاکراتی را انجام می دادند و این ناهماهنگی ها همواره باعث سوء استفاده دشمن می شد و از طرف دیگر ملت و کشور ایران متضرر می شد. بنابراین نظر ما این بود که اختیارات وزارت خارجه بیشتر شود، همچنین کرسی اقتصادی ایجاد شود و بعد هم در برخی از کشورهایی که با آنها ارتباط داریم در ساختار جدید، ارتباطات جدید هم پیش بینی شود.
حسن بیگی تصریح کرد: ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت در ۱۵ کشور همسایه و حاشیه ایران وجود دارد که در بعد تجارت می توانیم، کارهای ارزشمند و ارزنده انجام دهیم و به نوعی دور زدن تحریم های آمریکا از همین مسیر است. این اقدام باید انجام شود اما متاسفانه این موضوع به عمر مجلس گذشته قد نداد و الان متاسفانه آقایان لقمه را چپه می خورند.
او با بیان اینکه در همه دنیا اسم وزارت خارجه وزارت خارجه است، تاکید کرد: ما بیاییم دوباره یک اقدامی را انجام بدهیم برای اینکه کاری کرده باشیم این در شأن مجلس انقلابی نیست. مجلس انقلابی نباید نام را تغییر بدهد و نباید ادغام انجام بدهد. در طول ۴۲ سال گذشته شاهد هستیم، هرگونه تغییر نام و ادغام باعث خسران کشور و از بین رفتن مدارک اساسی و سری شده است.
این نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: همه دنیا قبول دارد که ترامپ یک هیتلر است آن هم یک هیتلر بدون مغز که رفت و بایدن آمد از این فرصت ها باید استفاده بشود، این فرصت ها طلایی است. وقت مجلس را نباید بگیرند، واقعیت ها و حقایق در میان مردم چیز دیگری است و کشور به مسائل دیگری نیازمند است. بنابراین در این شرایط اقداماتی که انجام می دهند، عبث است و به نوعی مسخره کردن اقداماتی است که مجلس انقلابی انجام می دهد.
او در پاسخ به این سوال که دلیل به حاشیه رفتن مجلس یازدهم چیست، متذکر شد: متاسفانه در کشور ما چون احزاب قوام و جایگاه ندارند لذا جبهه هایی، دوران انتخابات تشکیل می شوند. این جبهه ها در دوران انتخابات برنامه ندارند و تشکیلات هم برای اجرا ندارند، در نهایت عامل دست کسانی می شوند که خارج از مجلس، مجلس را هدایت می کنند و به نوعی خانه ملت را سرگردان می کنند.