سیما سادات لاری روز چهارشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران عنوان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (اول بهمن ماه ۱۳۹۹) براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۱۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۸۴۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر رسید.
وی افزود: تاکنون یک میلیون و ۱۳۷ هزار و ۸۱۲ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۲۱۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری ادامه داد: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه های خودپرداز (عابر بانکها) به دلیل مراجعه و استفاده بالا میتواند عامل مهمی در انتقال ویروس کرونا باشد. بنابراین حتیالامکان اقدامات بانکی خود را به صورت اینترنتی و از طریق نرمافزارهای قابل نصب بر روی گوشیهای تلفن همراه انجام دهید.
لاری اضافه کرد: همچنین در صورت نیاز به استفاده از دستگاههای خودپرداز توصیه میشود قبل وبعد از مراجعه دستهای خود را با آب و صابون شسته یا با محلولهای ضدعفونیکننده ضدعفونی کنید.
وی یادآور شد: در صورت ازدحام در مقابل دستگاههای عابربانک نسبت به رعایت اصل فاصلهگذاری یک ونیم تا ۲ متر اقدام کنید. همچنین در هنگام کار با این دستگاهها از دستکشهای یکبار مصرف یا دستمال کاغذی استفاده وپس از اتمام عملیات بانکی آن را در سطل زباله دردار بیاندازید.
لاری همچنین گفت: در طول انجام عملیات بانکی هرگز دست خود را به بینی، چشمها وبینی نزنید و ضروری است، در طول فرایند خروج وبازگشت به منزل حتما از ماسک استفاده کنید.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۹۶ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا وبدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان که موجب افزایش سرایت و بیماریزایی آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.