سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته ۶۹ نفر از مبتلایان به کرونا جان باختند، گفت: با این حساب مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۲۹۴ تن رسید. علاوه بر این از دیروز تا امروز ۴ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۲۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که این آمار مجموع بیماران کوید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۳۲ نفر رسید.
به گفته لاری بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
تاثیر رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی دو هفته دیگر معلوم میشود
با وجود پایین آمدن آمار، بسیاری از مسئولین نسبت به شکننده بودن وضعیت فعلی و روند صعودی آمار در برخی استانها هشدار داده اند. در همین رابطه دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: شواهد از افزایش نگران کننده تعداد مبتلایان و مراجعان برای دریافت خدمات درمانی پس از تجمعات و سفرهای اخیر حکایت دارد که این موضوع بخصوص در شش استان به صورت مشهود دیده شده است و این موضوع موجب نگرانی جدی است. به هر صورت بعد از برگزاری تجمعات شاهد افزایش آمارها هستیم و این نشانگر آن است که باید نظارت بیشتر بر اجرای دستورالعملها وجود داشته باشد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ضمن تاکید بر رعایت دستورالعملها و پروتکلهای ابلاغی گفت: نباید این تصور که دوران سخت کرونا را پشت سر گذاشته ایم و وضعیت خوب شده است به مردم انتقال داده شود. واقعیت این است که هر بار به مردم این تصویر که اوضاع خوب شده است ارائه می شود شاهد کاهش رعایت توصیه ها و مجددا افزایش آمارها هستیم.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم ضمن انتقاد از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی نقاط کشور طی هفته گذشته و مشخص شدن تاثیر این عدم رعایت طی دو هفته آتی، در عین حال گفت: به دلیل همکاری خوب مردم در هفته های گذشته، باید اعلام کنیم امروز هیچ شهر قرمزی در سطح کشور نداریم و شهرهای قرمز استان مازندران امروز به نازنجی تبدیل شدند.
او در رابطه با برخی عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: تذکر جدی می دهم؛ برخی از عدم رعایت پروتکل ها در هفته گذشته صورت گرفت. موارد متعددی از شهرهای مختلف داشتیم که گزارش هایی در این مورد داشتند. یکی از شهرها کاشان بود که تذکر داده می شود و امیدواریم رعایت این پروتکل ها را به صورت سختگیرانه جبران کنند.
وی گفت: یکی از نگرانی های ما رشد ۴۷ درصدی ترددهاست. این ترددها نسبت به اول دی ماه ۴۷ درصد افزایش پیدا کرده است و این وضعیت نگران کننده است. هر گونه عدم رعایت پروتکل ها، وضعیت را به شرایط قبل بازمی گرداند. این افتخار که مردم درباره کنترل بیماری آفریدند، کم نظیر است. از طرفی حتما باید مراقبت کنیم؛ چراکه در غیر این صورت کسب و کارها و همه شهرها تحت تاثیر محدودیتها قرار گرفته و محدودیتها مجدد تشدید می شود و تعطیلی مشاغل را خواهیم داشت.
امروز سرهنگ احمد شیرانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل راهور نیروی انتظامی در همین رابطه گفت: طرح محدودیت تردد جلوگیری از گسترش ویروس کرونا با توجه به نوع محدودیت ورود پلاک های غیربومی و خروج پلاک های بومی در شهرهای گروه قرمز و نارنجی ادامه داشته و هر گونه تغییر منوط به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا است.
از واکسن چه خبر؟
در بحث واکسن علاوه بر اینکه اخبار خوبی از ساخت واکسنهای کرونای ایرانی شنیده میشود، امروز مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که این سازمان از دو سه هفته قبل برای خرید واکسن کرونا اقدام کرده و پیش بینی میشود تا چند هفته آینده اگر همه همکاری کنند، نخستین محموله واکسن کرونا وارد شود.
حسین کرمانپور روز شنبه در توییتی نوشت: شروع کار امروز، جلسه سازمان نظام پزشکی با معاون درمان وزارت بهداشت درباره واکسن کرونا بود. دکتر محمدرصا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد که با موافقت وزیر بهداشت، سازمان نظام پزشکی از دو سه هفته قبل به خرید واکسن ورود کرده است و پیش بینی میشود تا چند هفته آینده اگر همه همکاری کنند اولین پارت واکسن وارد شود.
علاوه بر تلاش برای خرید مستقیم واکسن کرونا از کشورهای تولید کننده این واکسن. ایران با پرداخت بیش از ۵۰ میلیون دلار حدود ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از برنامه کوواکس سازمان بهداشت جهانی خریداری کرده است. بیش از ۸ پروژه تولید واکسن نیز در کشور در حال انجام است که سه پروژه تولید واکسن در موسسه برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، انستیتو پاستور( با مشارکت کوبا) و موسسه سرم سازی رازی جلوتر از بقیه است و به فاز مطالعه انسانی رسیده اند.