منع رفتوآمد شبانه (از ۹ شب تا چهار و نیم صبح) برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم و از شنبه اعمال شده است. برای متخلفان ۹۵ یورو جریمه در نظر گرفته شده است. پارلمان این محدودیت را پنجشنبه تصویب کرد.
اما در شهر آیندهوون معترضان به خیابان آمدند تا نارضایتی و نافرمانی خود را نشان دهند و پلیس به گاز اشکآور و ماشین آبپاش متوسل شد.
برخی معترضان مواد آتشزا به پلیس پرتاب کردند و سعی کردند جلوی پلیس مانع ایجاد کنند، بعضی فروشگاهها را غارت کردند و شیشه مغازهها را شکستند. در آمستردام، پایتخت، تجمع اعتراضی کوچکتری شکل گرفت.
یک مرکز آزمایش کرونا در شهرک اورک در شمال هلند نیز شنبه به آتش کشیده شده است. هوگو دیونگ، وزیر بهداشت هلند این اقدام را زیرپا گذاشتن تمام حد و مرزها خوانده است.
به گزارش بیبیسی در لاهه، آمستردام و تیلبورگ هم ناآرام بوده و در انسکِدِی، مردان جوان به یک بیمارستان حمله کرده و یک مرکز آزمایش کرونا را آتش زدهاند.
هوبرت برولز رئیس شورای امنیت ملی هلند گفته است هر چه مردم بیشتر خویشتنداری کنند این محدودیتهای ناخوشایند زودتر برداشته میشوند. او گفت کسانی که کارهای خشن میکنند معترض نیستند بلکه "اوباش کرونا" هستند.
هلند در واکسیناسیون کرونا که مهمترین راه برداشتن محدودیتها تلقی میشود ار دیگر کشورهای اروپایی عقبتر است و کمتر از هشتاد هزار نفر نوبت اول واکسن را دریافت کردهاند.
در ابتدای همهگیری دولت هلند در اعمال رفت و آمد شبانه یا اجباری کردن ماسک مقاومت کرد و گفت مردم هلند معقولند و به قانون احترام میگذارند و نیازی نیست مثل کودک با آنها برخورد کرد.
اکنون عوارض این احساس مستثنی و متفاوت بودن ظاهر شده و نزدیک به یک سال پس از شیوع کرونا هنوز عدهای نمی توانند اقداماتی را که دولت مجبور به اعمالشان شده بپذیرند.
رستورانها و بارها از ابتدای پاییز در هلند تعطیل بودهاند و فروشگاههای غیرضروری و مدرسهها هم از ماه پیش بسته شدند.
پرواز از بریتانیا، آفریقای جنوبی و آمریکای جنوبی هم ممنوع شده است.
در هلند شمار کل مبتلایان به کرونا به یک میلیون نفر نزدیک میشود (۹۴۴ هزار نفر) و ۱۳۶۴۶ هم جانباختهاند.
هلند حدود ۱۷ و نیم میلیون نفر جمعیت دارد.