کد خبر: ۶۹۲۴۱
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۸۶ - ۲۲:۳۱
گزارشی از آخرین وضعیت قطع گسترده گاز در کشور

خانه مردم هنوز گرما ندارد!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: با وجود گذشت نزدیک به 14 روز كاهش کم ‌سابقه دمای هوا و بارش‌ گسترده برف، بحران قطع و افت فشار گاز در نقاط مختلف کشور به خصوص در استان‌های شمال و غرب كشور همچنان ادامه دارد.

رضا حسنوند، نماینده خرم آباد درباره وضعیت گاز در این شهر می‌گوید: در چند روز گذشته درباره وضعیت شهر خرم‌آباد با وزیر نفت و آقای کسائی‌زاده مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران به طور تلفنی صحبت کرده‌ام. در این ارتباط هم آقای وزیر و هم آقای کسائی ‌زاده قول دادند که به وضعیت این شهر رسیدگی کنند.

وی گفت: در حال حاضر گاز 80 درصد ساکنان این شهر بیش از 8 روز قطع است و مردم در سرمای شدید هوا با مشکلات بسیاری مواجه هستند.

نماینده خرم‌آباد توضیح داد: ایستگاه پمپاژ خرم آباد که در اراک واقع است چندی پیش بر اثر قطع برق از کار افتاد و گاز را به شهرها پمپ نکرد. اما پس از آنکه برق این ایستگاه وصل شد بازهم امکان پمپ گاز پیش‌نیامد چراکه نرم افزار این دستگاه برای سردی هوای حداکثر 20 درجه زیر صفر طراحی شده بود این در حالی است که دمای هوای اراک تا 30 درجه زیر صفر کاهش یافته است.

وی ادامه داد: کارشناسان برای رفع این مشکل با تغییر برنامه این دستگاه امکان کار کردن تا دمای هوای 30 درجه زیر صفر را ایجاد کردند و این توربین به کار افتاد اما با توجه به اینکه شهر خرم آباد در آخرین نقطه خط لوله گاز این منطقه دارد، مصرف شهرهای قبل از خرم آباد هنوز اجازه نداده است که گاز به طور کامل در لوله‌های این شهر جریان پیدا کند.

حسنوند درباره وضعیت قطعی گاز در روز سه شنبه گفت: هنوز بسیاری از مناطق این شهر گاز ندارند و مردم نیز از این وضع خسته و عصبانی هستند.

وی افزود: مردم در تماس‌های مکرری که با من داشتند از مسئولان خواسته‌اند که به مشکل گاز این شهر در سرمای شدید زمستان رسیدگی کنند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: متاسفانه در این مدت نه مسئولان دولت و نه مطبوعات و رسانه‌ها در مورد وضع بحرانی شهر خرم‌آباد سخنی به میان نیاوردند و این موضوع باعث رنجش بیشتر مردم شده است.

وی افزود: وقتی که رئیس‌جمهور برای اظهار همدری به مازنداران سفر می‌کند مردم خرم آباد فکر می‌کنند که چه فرقی با مازندرانی‌ها دارند که حتی یک مسئول هم درباره شرایط سخت آنان سخن نمی‌گوید.

حسنوند تاکید کرد: ما حداقل از وزیر نفت یا مدیر شرکت ملی گاز توقع داشتیم که یا به این شهر می‌آمدند و یا پیامی برای دلگرمی مردم ارسال می‌کردند.

احمد بلوكیان، نماینده‌ كاشمر نیز درمورد مشكل قطع گاز در حوزه انتخابیه‌اش می‌گوید: مردم این مناطق با سرمای 17 درجه زیر صفر و با حداقل وسایل گرمایشی، روزگار می‌گذرانند. بارش بی‌سابقه برف، قرار گرفتن شهرستان‌های كاشمر، بردسكن و خلیل‌آباد در انتهای خط لوله گاز، قطر 12 اینچی لوله‌های انتقال گاز و فاصله زیاد شهرستان‌ها از یكدیگر از جمله دلایل نگرانی و دغدغه شدید مردم حوزه انتخابیه‌ام است.

نماینده‌ كاشمر ایگونه ابراز تأسف می‌كند: پیرمردها، پیرزن‌ها و كودكان استان تاب تحمل سرمای 17 درجه زیر صفر را ندارند.

این عضو كمیسیون اقتصادی مجلس راهكارهای رفع مشكلات حوزه انتخابیه‌اش را به این شرح بیان كرد: گاز استان را به صورت عادلانه بین شهرها و روستاها توزیع شود. مواد سوختی و مایحتاج اولیه مردم را به سرعت در اختیار مردم قرار گیرد و افزایش قطر 12 اینچی خط لوله انتقال گاز به 24 اینچ را با اعتبار 70 میلیارد تومان هرچه سریع‌تر به اتمام برسانید.

بلوكیان در تذكری به مسوولان اجرایی گفت: وقتی اكثریت مردم در سرمای شدید و با قطع گاز مواجهند مسوولان اجرایی نگویند 80 درصد مردم گاز دارند.

از سوی دیگر گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که گاز برخی شهرهای دیگر در استان‌های آذربایجان شرقی، گلستان، مازندران و گیلان همچنان قطع است.

مدیر روابط عمومی شركت گاز استان گلستان در خصوص وضعیت گاز این استان گفت: وضعیت گازرسانی تقریبا مانند روزهای گذشته بوده و توفیق چندانی حاصل نشده است.

به گفته موسوی، هنوز گاز برخی شهرهای گلستان مانند گرگان، گنبد، بندر تركمن، و سیمین شهر با درصدهای متفاوت قطع و كم‌فشار است.

او ابراز امیدواری كرد كه با افزایش دما، شرایط جوی بهتر شده و با پیگیری‌های انجام شده و حضور استاندار در تهران برای رفع مشكل و قولی كه رییس جمهور برای تقویت فشار گاز داده این مشكل هرچه زودتر حل شود.

به گفته موسوی، در برخی از شهرهای این استان مردم برای افزیش فشار گاز به دستكاری رگلاتور گاز روی آورده‌اند كه با توجه به نوسان داشتن فشار گاز، این كار موجب چند برابر شدن فشار گاز ورودی به منازل شده و ممكن است شب در زمان خواب افزیش فشار موجب انفجار شود.

مدیر روابط عمومی شركت گاز استان گلستان در خصوص زمان وصل كامل گاز در این استان اظهارداشت: زمان دقیقی نمی‌توان تعیین كرد. در حال حاضر گاز استان از خط لوله سرخس، نكا تامین شده و در حالی كه تركمنستان نیز گاز را قطع كرده، رفع كامل قطعی بستگی به تقویت فشار گاز در این خطوط لوله دارد، اما امیدواریم كه به زودی گاز تمام منازل وصل شود.

مدیر روابط عمومی شركت گاز استان مازندران درباره وضعیت شهرهای این استان گفت: وضعیت گاز استان رو به بهبود بوده، اما هنوز به حد مطلوب نرسیده است.

ایرجی با بیان این كه در حال حاضر در برخی بخش‌های ساری و قائم‌شهر مشكل افت فشار و قطع گاز داریم، تاكید كرد كه پیگیری‌های زیادی برای رفع مشكل گاز دراین استان در حال انجام است.

عبادیان، مدیر روابط عمومی شركت گاز استان آذربایجان شرقی در این ارتباط گفت: با پیگیری‌های انجام شده گاز شهرستان اهر كه وصل شده بود، از دیشب به دلیل افت فشار در برخی نقاط دوباره قطع شده است.

براساس گزارش‌ها طی این مدت افت فشار گاز به صورت مقطعی در سایر نقاط كشور از جمله تهران نیز گزارش شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین