آفتابنیوز : آفتاب: دبیر کل حزب اعتماد ملی با تاكید بر میانهروی، دوراندیشی و اعتدال در بین افراد و گروههای سیاسی و همچنین مسوولان خاطرنشان كرد: اینكه امروز بر روی اعتدال بسیار تاكید میشود از این جهت است كه همگان نتیجه كارهای نسنجیده و افراطی را دیده و مشاهده كردهاند كه این نوع عملكرد نتیجه معكوس داشته است؛ لذا امروز همه از اعتدال صحبت میكنند.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی كروبی در حاشیه دیدار خود با وبلاگنویسان، در جمع خبرنگاران همچنین گفت: جمعیت زیاد ثبتنامكننده برای انتخابات مجلس هشتم، نشاندهنده این است كه حضور و شور برای انتخابات وجود دارد.
وی خاطرنشان كرد: البته نگرانی و اضطرابی بین برخی كاندیداها نسبت به تایید صلاحیتها وجود دارد؛ لذا از شورای نگهبان میخواهیم هرچه زودتر این افراد را از نگرانی بیرون آورد و تكلیف را هرچه زودتر مشخص كند.
رییس مجلس ششم با بیان اینكه انتظارمان این است كه تایید صلاحیتها به شكل قانونی انجام شود و افرادی كه مشكلی ندارند تایید شوند، گفت: آنچه امروز دغدغه و مساله مهمی است این است كه عدهای نمیدانند تكلیفشان چیست و بعضا میبینند رقیبشان به طور جدی از هماكنون برای انتخابات كار میكند اما او هنوز چون از تایید صلاحیت خود مطمئن نیست، نمیتواند كار كند.
كروبی گفت: از شورای نگهبان خواهش میكنیم مثل بعضی مواقع كه تا نزدیك انتخابات تكلیف صلاحیتها را مشخص نكرده بود، در این دوره چنین نكند و هركسی را كه میخواهد تایید كند، هرچه زودتر اعلام كند.
وی در ادامه با تاكید بر میانهروی، دوراندیشی و اعتدال در بین افراد و گروههای سیاسی و همچنین مسوولان خاطرنشان كرد: اینكه امروز بر روی اعتدال بسیار تاكید میشود از این جهت است كه همگان نتیجه كارهای نسنجیده و افراطی را دیده و مشاهده كردهاند كه این نوع عملكرد نتیجه معكوس داشته است؛ لذا امروز همه از اعتدال صحبت میكنند.
دبیر كل حزب اعتماد ملی با اظهار امیدواری نسبت به اینكه همه جریانها اعتدال را رعایت كنند، افزود: بهویژه آنهایی كه امروز قدرت در اختیارشان است باید این مساله را كاملا رعایت كنند.
كروبی با بیان اینكه در طیف ما آنهایی كه امروز دم از اعتدال میزنند، اگر آن زمانها این مقوله را مطرح میكردند كار به خیلی جاها نمیرسید، ادامه داد: مردم جواب هر گونه كاری را كه افراط در آن باشد میدهند؛ لذا اینها كاری نكنند كه كار به جاهای بدی برسد.
رییس مجلس ششم در پاسخ به پرسش خبرنگاری كه گفت برخی امروز از این جهت شعار اعتدال سر میدهند كه تنها به فكر قدرت هستند، افزود: نمیشود این مساله را مطلق ادعا كرد. گاهی انسان یك نپختگیهایی دارد یا اشتباهاتی میكند كه در آینده خود را اصلاح میكند؛ لذا باید دید چه كسانی میگویند و چهطور میگویند؛ پس نمیتوان گفت كه هركس دم از اعتدال میزند مطلقا تزویر میكند.
دبیر كل حزب اعتماد ملی همچنین درباره طرح بحث نظارت بینالمللی بر انتخابات كه سوال خبرنگار دیگری بود، پاسخ داد: اگر گروهی این موضوع را مطرح كرده كار غلطی است، ما معتقدیم در نظام جمهوری اسلامی باید استقلالمان محفوظ بماند و اگر گله و اعتراضی هم وجود دارد آن را باید در درون خودمان اصلاح و حل كنیم. من مخالف این كارها هستم و به هیچ عنوان به آن معتقد نیستم. باید هر اتفاقی هم كه میافتد در داخل خودمان آن را حل كنیم و هیچگاه دست نیاز به سمت دیگران دراز نكنیم.
كروبی گفت: امام (ره) شاه را یك حكومت فاسد میدانست اما همه تكیهاش به خدا و مردم در داخل كشور بود و هیچگاه به بیرون از كشور تكیه نكرد.
وی با اشاره به این فرمایش حضرت امام (ره) كه « آنچه میماند حمایتهای مردم به عنوان یك قدرت لایزال است»، ادامه داد: امام (ره) میفرمودند تا مردم هستند قدرت وجود دارد؛ چرا كه انسانها خلیفه خدا هستند و لذا تا هستند با حضور آنها قدرت ماندگار است.
دبیر كل حزب اعتماد ملی در ادامه درباره نهاییشدن 13 كاندیدای این حزب كه هنوز اسامی آنها اعلام نشده، گفت: پس از مرحله تایید صلاحیتها این اسامی اعلام خواهد شد. ما هماكنون دست به عصا حركت میكنیم تا عرصه را بر خود تنگ نكنیم؛ یعنی فكر میكنیم اگر در همین مرحله لیستمان را پر كنیم یا نزدیك به پر شدن باشد بعد از مرحله تایید صلاحیتها كه افرادی تایید میشوند و ممكن است آنها اولی (بهتر) باشند، در ظرفیت ما دیگر نمیتوانند بگنجند؛ لذا در این مرحله منتظریم ببینیم چه كسانی تایید صلاحیت میشوند و در صحنه میمانند تا از بین آنها سایر كاندیداهایمان را انتخاب كنیم.
كروبی با تاكید بر اینكه قصد داریم لیستمان را با تأمل پر كنیم، ادامه داد: این نوع نگاه موجب میشود در تنگنا و كمبود قرار نگیریم.
رییس سابق مجلس در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری كه درباره برخی عملكردها در مجلس ششم بهویژه درباره تحصن برخی نمایندگان این مجلس پرسید، گفت: در آن مقطع من در جریان تحصن نبودم و وقتی ردصلاحیتهای گستردهای انجام شد، با ردشدگان از نزدیك همدردی كردم؛ البته به ردصلاحیتهای گسترده اعتراض كردم؛ اما زمانی كه رهبری وارد قضیه شدند و شورای نگهبان را احضار كردند و خودشان وارد شدند، همه ما پافشاری كردیم تا تحصن بر هم بخورد كه البته حرف ما را گوش ندادند.
وی گفت: حتی من برای آنكه در تاریخ هم بماند یك نامهای نوشتم كه در آن عنوان كرده بودم مقام معظم رهبری خواستند كه تحصن را بر هم بزنیم، ما هم چنین درخواستی داریم؛ یعنی از زمانی كه رهبری وارد این قضیه شدند و آنها تحصن را بر هم نزدند، من دیگر آن بخش را قبول ندارم و بارها هم این را اعلام كردهام؛ اما ابتدای كار من بر این اعتقاد بودم كه جمعیتی حقشان است كه این كار را بكنند و من هم نمیتوانم چیزی بگویم؛ البته با من هم هیچ مشورتی در این زمینه نكرده بودند.
دبیر كل حزب اعتماد ملی در بخش دیگری از سخنانش در جمع خبرنگاران درباره سرلیست حزب اعتماد ملی گفت: سرلیست ما همانطور كه اعلام شده حجتالاسلام والمسلمین رسول منتجبنیا است.
رییس مجلس ششم در ادامه با اشاره به فعالیت و عملكرد اصلاحطلبان در گذشته نیز گفت: ما جریانی بودیم كه با حركتی به پیروزی رسیدیم، پیروزیمان هم دوام داشت. ما هم از پیشگامان این حركت بودیم ؛ اما بعدها یك حركت جدیدی شروع شد كه خارج از این بحثهای اولیه ما بود. ما همه تلاشمان را كردیم كه آنها را متقاعد كنیم اینگونه حركات را انجام ندهند كه نشد و نتیجه آن حركت هم این شد كه امروز همه ناظر آن هستیم.
كروبی با تاكید بر اینكه ما نمیخواستیم امروز این وضعیت به وجود آید، گفت: متاسفانه یك عده سماجت و سرسختی كردند و این وضع را به وجود آوردند.
به گزارش ایسنا وی خطاب به خبرنگاران گفت: شما خودتان در قتلهای زنجیرهای مدام پافشاری میكردید كه باید پروندهها بازخوانی و همه چیز مشخص شود. من هم امروز این جریان را بازخوانی و عنوان میكنم یك عدهای نگذاشتند؛ البته هیچكس را متهم نمیكنم؛ اما برخی كه خودشان كار را به اینجا رساندند امروز ناله میكنند.
رییس مجلس ششم در پاسخ به پرسش خبرنگاری عنوان كرد: برخی چهرههای اصلاحطلب در همان زمان با ریاست من مخالف بودند و با اینكه خود آقای خاتمی هم به آنها پرخاش كرد، اما 63 نفر در آن زمان به من رای ندادند و حتی میگشتند و به افرادی میگفتند ما به این رییس رای نمیدهیم. آقای امیرجهانی نماینده ابهر در آن مقطع پیش من آمد و گفت برخی میگویند در این انتخابات ما رییس نداریم؛ اما به هر حال چون آن عده خیلی نفوذ نداشتند، بیشتر از 63 نفر نشدند و همانها هم بودند كه به حمایت برخی وزارتخانهها این نوع قضایا را تداوم دادند و اوضاع را به اینجا كشاندند.
كروبی در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری كه پرسید احزاب چهطور میتوانند مرزهای خود را با بیگانگان مشخص كنند؟ عنوان كرد: احزاب بر اساس اساسنامه و مرامنامه و از بحثهایی كه انجام میدهند میتوانند این قضیه را مشخص كنند. ما در بیانیهها، موضعگیریها و حرفهایمان این قضیه را همواره مطرح و موضعمان را مشخص میكنیم.