کد خبر: ۶۹۳۴۳۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۶
ماکرون گفته بود که عربستان هم باید در مذاکرات برجام مشارکت داشته باشد

واکنش اروپا به پیشنهاد حضور عربستان در مذاکرات هسته‌ای ایران: قائل به حفظ برجام کنونی هستیم

اتحادیه اروپا، روز دوشنبه سخنان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره حضور عربستان در مذاکرات هسته‌ای با ایران را «موضع شخصی» وی دانست و تاکید کرد که اتحادیه اروپا «به برجام کنونی پایبند است.»
واکنش اروپا به پیشنهاد حضور عربستان در مذاکرات هسته‌ای ایران: قائل به حفظ برجام کنونی هستیم
آفتاب‌‌نیوز :

ماکرون روز شنبه گفته بود که در مذاکرات برجام باید «سختگیرانه‌تر عمل شود» و «کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی هم در این مذاکرات مشارکت داشته باشند.»

در همین راستا یورونیوز در بروکسل از پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا پرسید که تا چه حد مواضع فرانسه به رویکرد اتحادیه اروپا در برجام نزدیک است.

پیتر استانو در پاسخ به این سوال ابتدا گفت که در مقام سخنگوی اتحادیه اروپا قصد ندارد درباره سخنان یکی از رهبران اروپایی اظهارنظر کند. چرا که سخنان اشخاص ربطی به سیاست های مشترک «اتحادیه اروپا» ندارد. وی تاکید کرد که اتحادیه اروپا به عنوان میانجی اصلی مذاکرات برجام در سال ۲۰۱۵، همچنان «قاطعانه تاکید دارد که این توافق زنده بماند و حفظ شود.»

پیتر استانو همچنین در پاسخ به اینکه نگاه «اتحادیه اروپا درباره مذاکرات جدید با ایران درباره برنامه هسته ای چیست؟» گفت: « اتحادیه اروپا یک میانجی و هماهنگ کننده توافقی است [برجام] که پیشتر امضا شده است. هرگونه تصمیم گیری درباره تغییرات برجام از عهده ما [اتحادیه اروپا] خارج است. تصمیم گیران اصلی برای هرگونه تغییر درباره برجام، تنها شش کشور عضو هستند. از سوی دیگر وظیفه نظارت بر اجرای درست برجام بر عهده کمیسیون مشترک این توافق هسته‌ای است که در سطح دیپلمات‌های کشورهای شرکت کننده و نمایندگان اتحادیه اروپا هر از چند گاهی جلسه‌ای برگزار می کنند. بار دیگر تاکید می کنم وظیفه اتحادیه اروپا این نیست که درباره تغییرات احتمالی برجام تصمیم گیری کند. نقش ما تنها هماهنگی بین کشورهای امضاکننده برجام است.»

پیتر استانو درباره اولویت های اروپا در قبال برجام گفت: «اولویت نخست اتحادیه اروپا کمک به بازگشت ایالات متحده به برجام است. دومین موضوع مورد توجه برای ما این است که تمام کشورهای امضا کننده توافق هسته‌ای به مفاد این توافقنامه احترام بگذارند. و نهایتا اگر بتوانیم به دو مورد اول دست پیدا کنیم این توافق را به عنوان پلتفرم و یا توافق اولیه‌ای برای بحث و گفتگوهای بیشتر درباره ثبات و امنیت بیشتر در منطقه در نظر خواهیم گرفت، منطقه ای که از بی ثباتی زیاد رنج می برد.»

واکنش ایران به موضع رئیس جمهوری فرانسه

پیش از این سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران پیشنهاد حضور «کشورهای جدید» در مذاکرات و یا حتی «انجام گفتگوهای جدید» را رد کرده بود.

وی برجام را «یک توافق چند جانبه بین المللی» خوانده بود که «توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تایید و تثبیت شده» و «به هیچ وجه قابل مذاکره مجدد نبوده و طرف‌های آن هم مشخص و غیر قابل تغییر هستند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۳
0
1
آلمان هم حذف شود
Nima
|
Canada
|
۰۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
1
0
حکومت اسلامی ایران و حکومت عربستان نشان داده اند تدبیر و اراده لازم برای حل مسائل خود را ندارند. حفظ کشور در وضعیت صلح و پیشرفت نیاز به درک درست دنیا و تلاش و تدبیر دارد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین