کد خبر: ۶۹۵۵۲
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۸۶ - ۲۳:۲۲

تاملی دوباره؛ چرا روحانی نیامد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نتایج مرحله اول بررسی صلاحیت کاندیداهای ثبت نام شده اعلام شد، اما هنوز بازار گمانه زنی برای کشف علت نیامدنی چهره های بزرگ و شاخص سیاسی کشور نقل محافل سیاسی و خبری است. 

هنوز سایت های خبری در تحلیل عدم ثبت نام چهره هایی چون دکتر حسن روحانی به کندو کاو و بحث مشغول هستند. و البته هر یک بسته به گرایش جناح و سمت وسوی سیاسی خود، اقدام او را در عدم ثبت نام بررسی می کنند. اما اگرچه ممکن است دلایلی که مطرح می شود بخشی کوچک از دلایل عدم ثبت نام دکتر روحانی باشد، ولی قطعاً همه دلایل آن نیست.

واقعیت آنست که تشکل ها و شخصیت های سیاسی متعددی از ایشان برای حضور در انتخابات دعوت کرده بودند. تشکل هایی مانند جامعه روحانیت مبارز، مجمع روحانیون مبارز و حتی احزاب مختلف سیاسی ،همچنین شخصیت هایی چون حجت الاسلام ناطق نوری، آیت ا... مهدوی کنی،سید محمد خاتمی، آیت ا... هاشمی رفسنجانی، حجت الاسلام کروبی و چهره های دیگری از قبیل.

برخی از سایت ها و محافل سیاسی عدم حضور دکتر روحانی در انتخابات را به نگرانی او از ناکامی در کسب کرسی ریاست، نگرانی از تخریب و عدم رعایت قواعد اخلاقی در رقابت های انتخابات و قرار نگرفتن در رده ها بالای لیست های انتخاباتی احزاب بیان کرده اند.

اما یکی از نزدیکان ایشان به خبرنگار ما گفت؛ دکتر روحانی بخاطر هیچیک از این دلایل نبود که از ثبت نام منصرف شد. زیرا وی از سوی بسیاری از احزاب و شخصیت ها دعوت شده بود تا در انتخابات حضوریابد و این دعوت ها به معنای حمایت و پشتیبانی سیاسی و معنوی آن تشکل ها و افراد بود.

ازسوی دیگر متاسفانه یا خوشبختانه تخریب شخصیت در فضای سیاسی کشور مسئله جدیدی نیست و هم اینک هم بشکل بسیار علنی جریان دارد. همین طور نگرانی از دست نیافتن به کرسی ریاست مجلس نیز در مورد ایشان صادق نیست. زیرا کسی که با این همه دعوت و استقبال سیاسی به انتخابات دعوت میشود قطعا رای خوبی کسب خواهد کرد و حمایت لازم برای کسب کرسی مجلس را نیز خواهد داشت.

درعین حال منابع نزدیک به ایشان معقتدند که ثبت نام نکردن دکتر روحانی یک دلیل بزرگتر و مهمتر داشته است. این منابع میگویند که ایشان با اطلاع از فضای حاکم بر روابط بین قوای مقننه و مجریه، و با تکیه بر تجارب سیاسی خود از ثبت نام که به راهیابی قطعی وی به مجلس و مسئولیت هائی در مجلس منتهی می شد،خودداری کرده است.
این منابع برای اثبات سخن خود به انتشار نامه هایی که بین رئیس جمهوری و رئیس مجلس تبادل شده است، اشاره میکنند.
به گزارش خبرگزاری ايسنا، حدادعادل رئیس مجلس در جلسه علني دوشنبه اول بهمن ماه گفت:" رئيس جمهور محترم، دكتر احمدي‌نژاد در ماه‌ها و هفته‌هاي گذشته، گه گاه به صور مختلف، يك اظهار گلايه‌اي از بعضي مصوبات مجلس از قبيل مصوبه مربوط به شوراها و يا مربوط به تغيير ساعت بانك‌ها كرده‌اند، ايشان اعتقاد دارند كه اين نوع امور از وظايف قوه مجريه است و نسبت به اين مصوبات گلايه داشتند."

وی افزود افزود: "از آنجا كه هميشه همكاري با دولت در دستور كارمان بوده و هيچ وقت بناي بر تضعيف دولت نداشتيم، همچنان بنا داريم كه حتي‌الامكان از مشورت و نظر دولت استفاده كنيم و كاري كنيم كه كارها طبق روال همدلي صورت گيرد و به تقويت دو قوه بينجامد."
به گفته‌ي وي‌، آن‌چه مهم است حفظ استقلال مجلس در چارچوب قانون اساسي و قوانين مصوب مجلس است. حدادعادل با بيان اين‌كه اخيرا دكتر احمدي‌نژاد نامه‌اي براي من فرستادند، گفت: اين نامه قدري موجب تعجب شد.
وي با بيان اين‌كه اين نامه در تاريخ 23/10/86 و به طور عادي و نه محرمانه خطاب به من نوشته شده است، به قرائت نامه پرداخت و گفت: در اين نامه مرقوم كرده‌اند:
"با سلام
ابلاغيه شماره 149465/765 مورخ 25/9/86 و ضميمه آن در خصوص تصويب قانون اصلاح جداول شماره‌ي 4 و 8 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و قانون بودجه سال 1386 كل كشور به منظور تأمين كسري اعتبار گازرساني به روستاهاي كشور واصل گرديد، ضمن تشكر فراوان از حسن نيت مجلس محترم در تصويب اين قانون و آرزوي توفيق روزافزون براي نمايندگان محترم، بدين‌وسيله مخالفت دولت را با اين طرح اعلام نموده و آن را مغاير اصل 75 قانون اساسي مي‌دانم.
محمود احمدي‌نژاد "

حدادعادل اظهار داشت:" اين نامه براي بنده تعجب‌آور بود، براي اين‌كه ممكن است يك وقت دولت در اجراي يك قانوني مشكلي داشته باشد، اما اين‌كه رئيس دولت صريحا به مجلس نامه‌اي بنويسد و مصوبه مجلس را به جاي شوراي نگهبان مغاير قانون اساسي اعلام كند، حرف تازه‌اي است كه سابقه نداشته است."
حدادعادل با بيان اين‌كه در قانون اساسي راه برون‌رفت از اين‌گونه اختلاف‌نظرها پيش‌بيني شده است به نگارش و ارسال نامه از سوي خود خطاب به مقام رهبري اشاره كرد و متن نامه را قرائت كرد.…"

منابع مطلع می گویند وی که از روابط دولت و مجلس - که اخیرا از پرده برون افتاده است- و درآینده نیز مشکلاتی از این قبیل کم نخواهد بود کاملاً آگاه است و لذا از ثبت نام درانتخابات خود داری کرد تا مبادا پس از ورود به مجلس فصل جدیدی در روابط بین دو قوه بنام ایشان باز شود. 

واقعیت آن است که وقتی رئیس جمهوری از مجلس همسو با خود که غبار لباس و آب لیوان او را تبرک میدانند، چنین انتظاراتی دارد و با آن اینگونه برخورد می کند که رئیس آن به رهبرمعظم انقلاب متوسل می شود، با مجلسی که فرضا قرار بود با ریاست دکتر روحانی برپا شود، چه می کرد؟
آگاهان نزدیک به دکتر روحانی علت عدم ثبت نام او را نگرانی از عدم توانایی برای ایفاء نقش شایسته و انجام وظیفه بشکل مناسب مطابق قانون اساسی بیان می کنند. بنابر اظهار این آگاهان او نگران بوده است که با حضور خود باعث ایجاد شکاف و مسائل جدیدی بین مجلس و دولت گردد، که در آن صورت با توجه به فضای سیاسی حاکم بر کشور بسیاری از آنها به پای اختلافات سیاسی، جناحی و حتی شخصی گذاشته میشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین