روزنامه اطلاعات در مقاله ای که به سخت گیری دولت چین نسبت به مسلمانهای این کشور (ایغور ها)اشاره دارد نوشت:اکثر مطالب مربوط به بدرفتاری با ایغورها در چین، از سوی منابع غربی منتشر میشوند؛ اما حجم این مطالب و مستندات منتشر شده، حتی اگر اغراض ضدچینی هم داشته باشند و نیز شواهد تاریخی، حاکی از آن است که مسلمانان در ایالت سین کیانگ چین با مشکلات عدیدهای مواجهند. ضمن این که علاوه بر نقل قولهای فوق، به فراوانی گفته شده که چینیها شماری از مسلمانان ایغور را با بهرهگیری از وسایل الکترونیک همواره زیر نظر قرار دادهاند.
متأسفانه دولت چین برای رد این اتهامات، بیشتر لابیگری سیاسی میکند تا اینکه لااقل به یک هیأت از کشورهای دوست مسلمان اجازه بازدید و تحقیق از وضع ایغورها را بدهد.
با تمامی احترامی که برای دولت چین قائل هستیم و با تأکید بر توسعه روابط تهران پکن، باید به دستاندرکاران سیاست خارجی و اطلاعاتی کشور هشدار دهیم که مواظب حضور چینیها در ایران باشند؛ زیرا دولت چین تلاش میکند تا مأموران خود را زیر لوای کارگر یا کارشناس و بازرگان راهی مناطق مختلف دنیا کند و احتمال دارد حضور بیش از حد آنها در ایران، در مواردی به نفع منافع ملی ما نباشد. علاوه بر این، در افواه عمومی شایعات زیادی دال بر واگذاری بنادر و جزیره کیش یا قشم به چینیها شکل گرفته که موجب سست شدن باور مردم نسبت به حاکمیت میشوند. ذکر این نکته لازم است که در پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ابتدا قرار بود چینیها سرمایهگذاری کنند اما از آنجا که میخواستند سه هزار کارگر چینی را به بندر عباس گسیل کنند، با تقاضای آنها مخالفت و برایشان استدلال شد که هزاران مهندس و کارگر ایرانی بهخوبی از عهده این کار بر میآیند؛ لیکن آنها پروژه و سرمایهگذاری را رها کردند.