گروسی با اشاره به توافق هشت روز گذشته با ایران اظهار داشت که اعتبار این توافق ۹۰ روز و حدود سه ماه است و بر مبنای آن که با قانون این کشور نیز انطباق دارد با طرف ایرانی توافق کردیم که بررسیها و دسترسیها در این مدت ادامه داشته باشد ولی توقف نظارت بر ایران، پیگیری اجرای تعهدات این کشور را دشوار میکند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست رسانهای روز دوشنبه همچنین خواستار این شد که بازرسیهای فنی آژانس قربانی بده و بستانهای سیاسی نشود؛ چرا که به گفته او خروج ایران از پروتکل الحاقی یک شکست و نقصان قابل توجه است و امکان بالای رصد آنچه را که در ایران رخ میدهد، از میان برده است.
آقای گروسی ابراز امیدواری کرد که پس از دوره کوتاه مدت توافق شده با ایران نیز هر گامی در خصوص این کشور باید بر مبنای حفظ تداوم نظارت فنی آژانس بر تأسیسات اتمی این کشور باشد چرا که بدون نظارتهای فنی آژانس هیچ اقدامی، مبنای ایمن و مطمئنی ندارد.
او همچنین خاطر نشان کرد که آژانس با وجود تهدیدهای احتمالی برای لغو این توافق تنها به اعلامهای رسمی توسط ایران توجه خواهد کرد.
گروسی در ادامه این نشست رسانهای حصول توافق فنی موقت میان آژانس با ایران را در شرایط ابراز تمایل آمریکا به بازگشت به برجام، فرصتی برای دیپلماسی عنوان و گفت که امیدوار است در این فرصت کوتاه این اتفاق بیفتد؛ هر چند که به زعم او شاید ۹۰ روز فرصت کوتاهی برای رخداد این مهم باشد.
او همچنین در پاسخ به ادعایی در مورد این که آیا اقدامهای اخیر ایران از جمله افزایش سطح غنیسازی اورانیوم، مسیر برنامه هستهای این کشور را به سمت ساخت سلاح هستهای منحرف کرده یا خیر، گفت که تا کنون برنامه هستهای ایران صلح آمیز بوده است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد احتمال صدور قطعنامه شورای حکام علیه اقدامهای اخیر ایران نیز گفت که بهنظر او صدور قطعنامه در حوزه اختیارات کشورهای عضو است ولی به نظر میرسد که اعضا تمایل دارند با هدف حفظ بازرسی فنی آژانس گفتگوهای سازندهای با ایران داشته باشند داشته باشند.
با این وجود، خبرگزاری رویترز روز دوشنبه با انتشار گزارشی مدعی شد که بریتانیا، فرانسه و آلمان در نشست روز دوشنبه شورای حکام آژانس، پیشنویس یک قطعنامه را علیه ایران را در میان اعضای حاضر در نشست توزیع کردهاند که در آن نسبت به کاهش شفافیت برنامه هستهای ایران و امتناع از ارائه گزارش شفاف در مورد دلیل وجود ذرات اورانیوم در سه سایت هستهای این کشور که پیشتر از سوی آژانس مورد سوال قرار گرفته، به شدت ابراز نگرانی شده است. بر پایه این گزارش، سه قدرت اروپایی در پیشنویس این قطعنامه همچنین از ایران خواستهاند که از اقدامات اخیر خود عقبنشینی کند.
آقای گروسی نیز در گزارش خود به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که صبح دوشنبه قرائت شد، ضمن یادآوری وجود وجود ذرات متعدد اورانیوم با منشأ انسانی، از جمله ذرات تغییریافته ایزوتوپی، در مکانی که از سوی ایران اعلام نشده بود، خبر داد که نتایج نمونهبرداریهای محیطی در سال ۲۰۲۰ از مکانهای دیگر، از وجود ذرات اورانیوم با منشا انسانی حکایت داشته که آژانس نتایج بررسی خود را ماه گذشته در اختیار ایران گذاشته است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد که نه تنها ایران پس از گذشته ۱۸ ماه هنوز پاسخ فنی معتبر، کامل و ضروری درباره وجود این ذرات در مکانی که پیشتر اعلام شده، ارائه نکرده بلکه این مکانها در حال حاضر به چهار مورد رسیده است.
پیشتر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در واکنش به احتمال صدور قطعنامه شورای حکام سازمان انرژی اتمی علیه ایران گفته بود که این حرکت «غلط» را که اروپاییها با حمایت از آمریکا شروع کردهاند باعث بهم ریخته شدن بیشتر شرایط خواهد شد.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی صبح روز دوشنبه با حضور ۳۵ کشور عضو این شورا آغاز به کار کرده است.
نفوذی های پکن کرملین پشتک وارو می زنند .
متعاقبا پلاکارد بالا می رود .
اتش بیار با اختیار اتش بیار تا کوره فرصت سوزی
خاموش نشود .
استخر فرح از چشمه ....ابرسانی می شود
رفراندوم برگزار کند.
موضوع آن هم مشخص است همراهی با روند جهانی و نظم جهانی یا مخالف با آن.