عبد ربه منصور هادی، از سال ۲۰۱۵ به عربستان گریخت اما همچنان سازمانهای بینالمللی او را بهعنوان رئیس جمهوری یمن به رسمیت میشناسند و در برخی از نقاط یمن همچنان نیروهای وفادار به او، کنترل شهرها را با همراهی عربستان برعهده دارند.
منابع نظامی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که دستکم ۹۰ نفر از جمله ۳۲ نیروی دولتی و نیروهای قبایل وفادار در درگیریها با حوثیها و حملات ائتلاف عربی به رهبری عربستان در ۲۴ ساعت گذشته کشته شدهاند.
این منابع اعلام کردند که درگیریهای اخیر در شش جبهه آغاز شد و نیروهای دولتی توانستند با حوثیها مقابله کنند. شورشیان حوثی موفق به پیشروی در جبهه کسارا در شمال غربی شهر مارب شدند. دهها تن نیز در این درگیریها مجروح شدهاند.
این منابع تصریح کردند که نیروی هوایی عربستان چندین حمله را علیه حوثیها در چندین جبهه انجام داد که در این حملات دست کم ۵۸ نیرو از حوثیها کشته شدند.
با این حال حوثیها این رقم را تاکنون تایید نکردهاند. آنها به ندرت شمار تلفات خود را اعلام میکنند. حوثیها در بیش از شش سال جنگ توانستهاند کنترل اغلب مناطق شمالی یمن از جمله صنعا پایتخت را در اختیار بگیرند.
تصرف احتمالی مأرب یک شکست برای دولت در تبعید یمن و متحد سعودی آن خواهد بود. شورشیان حوثی به موازات حمله به مأرب، حملاتی را هم در خاک عربستان که در همسایگی یمن قرار دارد انجام میدهند.
طبق گزارش خبرگزاری عربستان، بر اثر حمله پهپادی روز جمعه حوثیها که سعودیها میگویند آن را رهگیری کردهاند دو غیرنظامی از جمله یک کودک ده ساله در جنوبی غربی پادشاهی زخمی شدند.
ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان از ماه مارس سال ۲۰۱۵ برای حمایت از دولت عبد ربه منصور هادی و شکست دادن حوثیها وارد جنگ یمن شد. حوثیها اواخر سال ۲۰۱۴ کنترل صنعا پایتخت یمن را در اختیار گرفتند که این موضوع باعث شد تا منصور هادی در اوایل سال ۲۰۱۵ از کشور خارج شود. در سالهای اخیر حوثیها بارها با شلیک موشک و پهپاد اهدافی را در خاک عربستان مورد هدف قرار داده و مسئولیت آن را نیز به عهده گرفتهاند.
ایالات متحده آمریکا از حوثیها خواسته است تا از تشدید تنشها خودداری کند. این درخواست در حالی مطرح شده است که سازمان ملل نسبت به وخیم شدن بحرانی انسانی در سراسر یمن و همچنین مأرب هشدار داده است.