کد خبر: ۶۹۸۹۱
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۷:۴۰

وزیر‌کشور: حدود 70 درصد از ناهنجاری‌ها در کلان شهرها است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حجت الاسلام مصطفی پور محمدی گفت: حدود 70 درصد نارهنجاری‌های اجتماعی در تهران و شش شهر بزرگ دیگر صورت می‌گیرد كه این مساله خود مصیبت بسیار بزرگی است، به عبارتی تمام امكانات پزشكی و رفاهی در كلان‌شهرها وجود دارد، اما بیشترین آمار تلفات برای این شهرهاست و به عكس عمر طولانی برای مردم روستاهاست. 

مصطفی پورمحمدی روز سه‌شنبه در اولین نشست مدیران كل دفاتر امور روستایی استانداری‌ها با اشاره به توفیقات جمهوری اسلامی ایران به بركت مكتب امام حسین (ع)، گفت: باید خط مشی آزادانه و حق طلبانه امام حسین (ع) را مدنظر قرار دهیم، چرا كه امام حسین (ع) چراغ همه انسانها در همه زمان‌هاست.

وی با اشاره به برخی صحبت‌ها در مورد نصحیت كردن دیگران وذم آن، گفت: نصحیت امری مقدس است و ما باید شایستگی نصحیت كردن و عاملی برای نصیحت كردن باشیم، نصحیت در اسلام در معنای خیرخواهی و تذكر، حتی برای رهبران اصلی نظام اسلامی هم آمده است، اما در كنار آن، تاكید شده كه نصیحت نباید تبدیل به تخریب شود.

پورمحمدی یادآور شد: فرهنگ نصحیت نباید در جامعه كم شود، چرا كه اباعبدالله نیز برای نصحیت و امر به معروف و نهی از منكر قیام كردند. 

وی یكی از موفقیت‌های دولت نهم را تشكیل دفاتر مدیران كل امور روستایی استانداری‌ها بیان كرد و گفت: همواره از روستاها به عنوان سرمایه‌های ملی صحبت به میان آمده است و جهاد كشاورزی، وزارت نیرو، وزارت راه و سازمان‌ها و ارگان‌های دیگر در مورد روستاها اقدامات زیادی را انجام داده‌اند، اما واقعیت آن است كه این اقدامات آن چنان كه باید مطلوب نبوده است.

پورمحمدی با اشاره به مهاجرت روستاییان به شهرها به عنوان یكی از مهم‌ترین مشكلات حال حاضر كشور، تصریح كرد: در پنج دهه گذشته، شاهد كاهش جمعیت روستایی به نفع جمعیت شهری بوده‌ایم، در واقع بسیاری از جمعیت روستاها تبدیل به شهرهای كوچك شده‌اند و ما در حال حاضر نگران روستاها و اقتصاد آن‌ها هستیم.

وی با بیان این‌كه «در پنج دهه گذشته حدود 200 شهر در كشور وجود داشت، اما در حال حاضر این تعداد به حدود یك‌هزار 50 شهر رسیده است» اضافه كرد: بحث جدی ما در حال حاضر این است كه از جمعیت روستایی كاسته و به جمعیت شهرها افزوده شده است و در عین حال مطلوبیت كافی برای زندگی در روستاها برای جلوگیری از مهاجرت وجود نداشته است.

وزیر كشور با اشاره به برخی اقدامات دولت‌های گذشته و دولت نهم برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان، گفت: اگر این كارها صورت نمی‌گرفت در حال حاضر شاهد آهنگ بسیار شدیدتر مهاجرت به سوی شهرها بودیم، اما در حال حاضر با وجود ایجاد امكاناتی همچون آب، مراكز بهداشتی، توسعه نهادهای كشاورزی، راه روستایی و بسیاری از مسایل دیگر برای روستاها، همچنان با كاهش جمعیت روستایی مواجه هستیم، هر چند كه آهنگ این حركت كندتر شده است.

وی تصریح كرد: در عین حال، علاوه بر كاهش جمعیت روستایی با كاهش جمعیت شهرهای كوچك به ضرر شهرهای بزرگ نیز روبرو بوده‌ایم كه این مساله خود جای بسیار تامل و نگرانی را دارد. در حال حاضر جمعیت شهرهای كم جمعیت به سمت مراكز استان‌ها مهاجرت دارند كه البته این روند نیز در طول سال‌های گذشته تا حدودی كاهش یافته است.

پورمحمدی، یكی از توفیقات مهم دولت نهم را توقف قابل توجه در آهنگ مهاجرت به سوی مراكز استان‌ها عنوان كرد.

وی با بیان این‌كه «روستاها كانون زندگی سالم، طبیعی و توسعه پایدار هستند» خاطر نشان كرد: بسیاری از ویژگی‌ها و فرصت‌های روستاها، تحت الشعاع مشكلات آن‌ها قرار می‌گیرد و زمینه‌های خوب تسهیلات روستایی مورد بی‌توجهی و فراموشی قرار می‌گیرد. اگر یك فرد روستایی شاهد ایجاد زمینه مناسب برای زندگی مطلوب با همه امكانات در روستا باشد، ترجیح می‌دهد، شهر را با همه مشكلات و گرانی‌ها، به سمت روستای خود ترك كند.

وزیر كشور به مشكلات شهرهای بزرگ در مقایسه با روستاها اشاره كرد و گفت: در مراكز مهم جمعیتی، علاوه بر افزایش شدید جمعیت در قدم اول با مساله آلودگی هوا و هدر دادن فرصت و زمان در ترافیك روبرو هستیم كه تقریبا كار زیادی برای آن نمی‌توانیم انجام دهیم. از سویی دیگر با مساله مهم كمبود آب و حاشیه‌نشینی در این شهرها روبرو هستیم.

وی با بیان این‌كه «پیش از این، دفاتر شهری و روستای استانداری‌ها بیشتر اوقات گرفتار مسایل كلان‌شهر اصلی خود می‌شدند و از مسایل جزئی روستاها غافل می‌مانند» اذعان كرد: با تشكیل دفتر مستقل روستایی استانداری‌ها، می‌توانیم نسبت به شناسایی و برنامه‌ریزی كامل برای روستاها امیدوار باشیم. در عین حال دفاتر مناطق محروم استان‌ها نیز در دفتر روستایی استانداری‌ها ادغام می‌شود.

وزیر كشور خطاب به مدیران كل دفاتر روستای استانداری‌ها، تاكید كرد: روستاها را نباید به عنوان یك نقطه محروم و عقب مانده در برنامه‌ریزی‌های خود تلقی كنید، بلكه باید به آن‌ها از منظر كانون همه مسایل اجتماعی در كشور توجه شود. روستاها نیاز به مطالعات پایه و اساسی دارند و باید این دفاتر در زمانی كوتاه، اطلاعات كامل روستاها را در ابعاد مختلف جمع‌آوری و منتقل كنند. 

پورمحمدی، گردشگری روستایی را یكی از قابلیت‌های مهم روستاهای كشور عنوان كرد و گفت: این قابلیت از لحاظ تاریخی و طبیعی به شدت می‌تواند اقتصاد روستا را خودكفا كند.

وی خطاب به مدیران كل روستایی استانداری‌ها، استفاده از توانمندی‌ها و امكانات دهیاری‌ها را از جمله برنامه‌ریزی‌های آینده برشمرد و تاكید كرد: خوشبختانه آهنگ رشد دهیاری‌ها بسیار مطلوب بوده است و تعداد دهیاری‌ها از 15 هزار دهیاری در سال 84 به 21 هزار دهیاری در سال جاری رسیده است.

پورمحمدی تاكید كرد: از سال آینده خدمات دولت الكترونیك در سطح بخش و روستاها نیز كاربردی خواهد شد و دهیاران می‌توانند در گسترش این امكانات و تجهیزات فعال حاضر شوند و در صورت نیاز از همین حالا، برای خریداری و توزیع امكانات دولت الكترونیك اقدام كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین