جلال محمود زاده در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و با تأکید بر «پرهیز از شعارگرایی از سوی نامزدها» اظهار کرد: مردم از حرفهای رنگ و لعابدار خسته شدهاند. کسی نمیتواند از این طریق مردم را پای صندوق رأی بکشانند. راه حلش این است که نامزدها برای حل مشکلات سه برنامه کوتاه مدت، متوسط مدت و بلند مدت ارائه کنند. این برنامه باید قابل اجرا باشد یعنی بر پایه دخل و خرج دولت نوشته شود. شعارهای جناحی اصلاح طلبانه و اصول گرایانه نمیتواند کمکی به جمع کردن رأی کند.
محمودزاده راهکار افزایش مشارکت مردم در انتخابات را ارائه برنامههای اقتصادی عملیاتی دانست و تأکید کرد: به نظرم نامزدها باید خیلی زود دست به کار شوند. متأسفانه ما این روزها در سکوت سیاسی قبل از انتخابات به سر میبریم که اصلا چیز خوبی نیست. حتی نمایندگان مجلس هم نمیدانند که چه کسانی به صورت جدی کاندیدا میشوند. ما باید این واقعیت را در نظر بگیریم که در حالت عادی وضعیت خوبی از نظر مشارکت نخواهیم داشت؛ سکوت فعلی میتواند وضعیت را بدتر کند. چرا که لازمه ایجاد شور و شوق در مردم این است که جناحهای سیاسی در ایران سریعا نامزدها و برنامههایشان را رسما اعلام کنند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که علت سکوت فعلی چیست؟ گفت: نظر من این است که خیلیها منتظر اعلام نامزدهای شاخص هستند. نامزدهای شاخص مثل معاون اول رئیس جمهور یا رئیس دستگاه قضا و حتی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت دوازدهم. بسیاری از نامزدها منتظر این هستند که چه کسانی از افراد مذکور برای انتخابات میآیند. ما نیازمند مشارکت حداکثری هستیم. اعلام کاندیداتوری این افراد یا کاندید نشدن آنها به صورت قطعی، سکوت سیاسی فعلی را میشکند.
رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی در مورد احتمال حضور یا عدم حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من فکر میکنم که آقای قالیباف منتظر آقای رئیسی است. قضاوت شخصی من این است که اگر آقای رئیسی بیاید، قالیباف برنامهای ندارد. اعلام حضور نامزدهای شاخص همه چیز را مشخص میکند. ما نسبت به سالهای گذشته تحرک سیاسی کمی داریم و حال و هوای انتخابات در بین مردم و مسئولان ضعیف است. این وضعیت باید تغییر کند.