کد خبر: ۷۰۰۱۱۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷

باهنر: بهتر بود حدادعادل با تامل درباره احمدی نژاد حرف می زد /قالیباف و رئیسی باهم فرق دارند

محمدرضا باهنر درباره کاندیداتوری زنان در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: ما ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری داشتیم و تجربه نشان داده است که تا اینجا خانمی نیامد و ثبت نام نکرد و اگر کسی ثبت نام شد صلاحیت او مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت.
باهنر: بهتر بود حدادعادل با تامل درباره احمدی نژاد حرف می زد /قالیباف و رئیسی باهم فرق دارند
آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا باهنر، دبیرکل مجمع اسلامی مهندسین، در گفتگویی به بیان نکاتی پیرامون کاندیداتوری ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ و اجماع اصولگرایان، کاندیداتوری زنان در انتخابات و دعوای بین حدادعادل و احمدی نژاد پرداخته است.

در ادامه بخشی از این گفتگو را می خوانید.

رییسی می گوید من در انتخابات شرکت نمی کنم و کارم را در قوه قضاییه ادامه می‌دهم و بحث شرکت قالیباف جدی شده است. از طرفی قالیباف می گوید چون رییسی می آید من نمی آیم. آیا با عدم شرکت رییسی در انتخابات ۱۴۰۰ جریان اصولگرایی به اجماع می رسد؟

امروز رییسی می گوید نمی آید پیرهادی از نزدیکان قالیباف می گوید او هم نمی آید؛ عموما این بحث ها گمانه زنی است. چند وقت پیش یکی از عزیزان در جامعه اسلامی مهندسین گزارش می داد و می گفت تا به حال حدود ۸۰ اسم را احصا کرده ام که شایع است که می آیند ۸۰ نفر از هر جناح که تعدادی مشهور هستند. از رییس قوه قضاییه و مقننه و چندین نفر از مسئولین و برادران سپاه و حتی چند وزیر از دولت فعلی و... ولی وقتی شفاف می شود که ثبت نام ها صورت بگیرد.

قالیباف و رئیسی باهم فرق دارند
آیا اجماع در مورد رییسی و قالیباف متفاوت خواهد بود؟

بله این دو نفر با هم فرق دارند و اجماع در مورد رییسی قوی تر خواهد بود. قالیباف تعدادی رقیب دارد که از امروز اعلام کرده اند که خواهند بود ولی رییسی اجماعی در جریان اصولگرایی پدید می آورد. البته همیشه به همین صورت بود در دوره گذشته هم به همین صورت بود و در سال ۹۶ ۷-۸ نفر رفتند و ثبت نام کردند اما با قطعی شدن رییسی، قالیباف هم انصراف داد.

دعوت مقام معظم رهبری تا اینجا اینطور بوده که ایجابی و سلبی به هیچ کسی توصیه نمی کردند. در یک دوره ای اتفاقی افتاد و آقای احمدی نژاد رفتند و از مقام معظم رهبری مشورت خواستند و حضرت آقا گفتند من مصلحت نمی دانم شما کاندیدا شوید و این برای دوره قبل بود و اعلام شد و همه متوجه شدند. تا جاییکه من خبر دارم کسانی که خدمت آقا شرفیاب می شوند و حتی در مواردی که نامه نوشته می شود و از ایشان اظهار نظر خواسته می شود ایشان سلبا و ایجابا اظهارنظر نمی کنند. البته آقای رییسی وضعیت دیگری دارد و چون حکم مستقیم از حضرت آقا دارد از نظر قانونی اشکالی ندارد و در قانون نیست که رییس قوه قضاییه حق ندارد ثبت نام کند این در قانون نیست و فقط دو سه نفر هستند که اجازه ثبت نام ندارند یکی اعضای شورای نگهبان هستند که فقها و حقوقدان ها هستند و اگر بخواهند، کاندیدا شوند باید از سمت خود استعفا بدهند و دیگری وزارت کشور است که مجری انتخابات است و بقیه هیچ منعی ندارند.

اگر حدادعادل درباره احمدی نژاد کمی با تامل صحبت می کرد این موضوع پیش نمی‌آمد
با توجه به شناخت شما در جریان شناسی فضای سیاسی کشور به مساله دعوای بین حداد عادل و احمدی نژاد اشاره کنیم این دعواها به کل نظام آسیب می زند. هدف احمدی نژاد از این حرف ها چیست؟

در مجلسی از آقای حداد سوال کرده اند که آیا آقای احمدی نژاد می اید یا نه و ایشان اظهارنظر کرده و گفته اند بنا بر مسائل و تجربیاتی شاید شورای نگهبان ایشان را تایید صلاحیت نکند و این حرف آقای احمدی نژاد را عصبانی کرد و حرف هایی در فضای مجازی و در محافل زده شد که واقعا خوب نبود. البته شاید اگر آقای حداد هم کمی با تامل صحبت می کرد این موضوع پیش نمی امد. اینکه ما پیش بینی کنیم شورای نگهبان چه کسی را رد صلاحیت می کند و چه کسی را تایید صلاحیت می کند مساله ای است که حتی خود اعضای شورای نگهبان هم امروز این حق را ندارند و معمولا این کار را نمی‌کنند. البته اقای حداد هم بر اساس تجربه گذشته حرف زده است و حرف عجیب و غریبی نزده است ولی این جور حرفها چون گویندگان از مشاهیر هستند در فضای مجازی به سرعت می گردد و پررنگ می شود. در انتخابات مجلس از این موارد زیاد پیش می آید و در شهرستان ها این بر علیه ان و آن بر علیه این حرف می زنند و باید دقت، رعایت و نصیحت کنیم تا از دایره اخلاق خارج نشویم.

جنجال های احمدی نژاد در آستانه انتخابات چه علتی دارد؟

هر کسی روحیه ای دارد. آقای احمدی نژاد هم رفتار و مواضع و امید هایی دارد و شاید به ورود به عرصه انتخابات علاقمند است البته من نشنیده ام که ایشان بخواهد کاندیدا شود و متاسفانه این اتفاقات در این بستر می افتد ولی اینکه ایشان ثبت نام می کند یا نه و تایید می شود یا نه باید منتظر بود و دید چه می شود.

نامزد شدن یک خانم منعی ندارد
فضایی برای ورود به انتخابات ۱۴۰۰ فراهم شده و مردم نسبت به اصولگرایی و اصلاح طلبی بی اعتماد هستند. احتمال مطرح شدن گزینه کاندیدای زن چقدر محتمل است و اساسا چگونه می توان فضای انتخابات ۱۴۰۰ را از حال و هوای انتخابات ۹۸ و آن مشارکت حداقلی خارج کرد؟

ما ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری داشتیم و تجربه نشان داده است که تا اینجا خانمی نیامد و ثبت نام نکرد و اگر کسی ثبت نام شد صلاحیت او مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت. امروز شورای نگهبان سه اصطلاح حقوقی دارد قبلا می گفتند دو مورد است و یا تایید می شود یا رد می شود اما امروز شورای نگهبان برای عده ای می گوید صلاحیت آنها احراز نشد یعنی برای ما اصلح بودن این فرد مشخص نشد. در مورد تفسیر قانون اساسی نیز اختلاف نظر وجود دارد عده ای می گویند مقصود قانون گذار از رجال مذهبی، جنسیتی است و رجال یعنی مردان و عده ای رجال را به شخصیت سیاسی تفسیر می کنند این مساله وجود دارد. بنابراین برداشت ما این است که نامزد شدن یک خانم منعی ندارد و اصولگرایی در این موضوع مانعی بر سر راه خود نمی بیند ولی جریان های اصولگرایی و اصلاح طلبی ناچارند در ریاست جمهوری به یک نفر برسند. ما نمی توانیم در ریاست جمهوری بگوییم ۳ یا ۵ کاندیدا داریم. در مجلس این ممکن است ولی در ریاست جمهوری نهایتا یک نفر انتخاب می شود و وجود افراد متعدد آرا را پخش می کند و در این شیوه، شکست رخ می دهد. اما نباید فکر کرد جریان اصولگرایی حساسیتی منفی روی نامزد خانم دارد نه چنین حساسیتی وجود ندارد. از نظر ریاضی غیر ممکن نیست ولی از نظر تجربی تجربه گذشته ما نشان داده که چنین اتفاقی نیفتاده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
0
0
شما اگر تامل داشتید ازش حمایت نمیکردید رییس جمهور نمی شد حالا استخوان لای زخم شده
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین