کد خبر: ۷۰۰۲۶
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۴:۵۳
علیرضا افشار :

31 درصد رد صلاحیت زیاد نیست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علیرضا افشار رئیس ستاد انتخابات کشور معتقد است میزان رد صلاحیت ها در دوره مجلس هفتم و ششم 5.3 درصد و 8 درصد در هیئت های اجرایی بوده در حالی که میزان رد صلاحیت ها در مجلس هفتم و در هیئت های نظارت 44 درصد بوده است چرا که در آن دوره اسناد و مدارک به هیئت های اجرایی تحویل داده نشد لذا از نظر کمیت 31 درصد رد صلاحیت زیاد نیست.

افشار روز پنجشنبه در همایش "احزاب، رقابت سیاسی و مشارکت حداکثری"سخن می گفت، تصریح کرد: برای اجرای ماده 28 قانون انتخابات که احراز صلاحیت داوطلبان است باید مکانیزمی را تعریف کنیم تا هیئت‌های اجرایی سلیقه‌ای عمل نکنند و مسائل مربوط به بررسی صلاحیت‌ها ضابطه مند باشد.

وی اظهار داشت: یکی از راه های مهم و موثر برای تحرک سیاسی مردم تشکیل احزاب است و احزاب هستند که می توانند نیروهای خفته را بیدار کنند و در کشور تاثیرگذار باشند. بنابراین هر جامعه پویا و زنده ای به احزاب نیازمند است.

وی افزود: البته ما نمی خواهیم تلاش سیاسی را منحصر به احزاب کنیم چرا که آثار منفی این اقدام را در برخی از کشورها می بینیم به گونه ای که احزاب به ابزاری برای اعمال قدرت ثروتمندان و هدایت کشور به سمت منافع بی پایان آنها تبدیل شده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: نقش احزاب بسیار مهم و بی بدیل است ولی باید خاستگاه و جهت گیری احزاب مشخص باشد تا بتواند کمکی برای حل مشکلات تلقی شود.

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه قدرت ملی مولفه های مختلفی دارد، گفت: قدرت نظامی، فرهنگی و سیاسی یک کشور نشان دهنده این مولفه ها است و مولفه اصلی قدرت در کشور ما فرهنگ انقلاب اسلامی است همان چیزی که دشمنان از آن می ترسند و شاید قدرت اقتصادی، نظامی و سیاسی ما بالا نباشد اما می توان از فرهنگ انقلاب و نفوذ آن در کشورهای دیگر و جهان سوم استفاده کرد.

افشار ادامه داد: در عین حالی که این مولفه اصلی قدرت در جمهوری اسلامی تعریف شده و انقلاب ما ماهیت فرهنگی دارد و جهت گیری های ما نیز برای تحکیم این فرهنگ است اما باید در عرصه های دیگر نیز قدرت خود را ارتقا بخشیم و با منابع ارزشمندی که در اختیار داریم قدرت نظامی و سیاسی خود را بالا ببریم.

رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت: احزاب باید در حوزه سیاسی در چارچوب چشم انداز سیاستگذاری کشور حرکت کنند.

افشار تاکید کرد: این سئوال که احزاب برای تحقق اهداف سیاسی کشور چه برنامه ای دارند سئوال مردم از احزاب است.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: دشمن تلاش می کند با الگو گرفتن از انقلاب های رنگین به اختلافات قومی دامن بزند و واگرایی‌های قومی یکی از چالش هایی است که می تواند آثار سوء زیانباری در این عرصه به بار آورد لذا احزاب باید بگویند برای همگرایی قومیت ها چه برنامه ای دارند.

وی خاطرنشان کرد: حتی گاهی از میان اختلافات قومی و قبیله ای کشته و زخمی نیز داشته ایم لذا یکپارچگی و وحدت ملی یکی از اهداف بزرگ ماست که می تواند سرفصل برنامه های احزاب باشد.

افشار همچنین به موضوع ادبیات حزبی و اخلاق سیاسی و حزبی اشاره کرد و تصریح کرد: اگر احزاب و گروه های سیاسی بر روی یک موضوع منافع و مصالح ملی اتفاق نظر داشته باشند بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.

معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: دو ادبیات برد و باخت و جنگ و قدرت متعلق به غرب است که پس از آتش بست و اوج گرفتن فعالیت های سیاسی در داخل کشورمان، توسط برخی از مطبوعات و گروه های سیاسی به کار گرفته شد لذا اگر بتوانیم فرهنگ و اخلاق سیاسی را رعایت کنیم می توانیم خسارت های ناشی از کدورت ها و اختلافات را به حداقل برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: در رابطه با قانون بازنگری احزاب با کمک احزاب کشور باید این مسیر را به گونه ای تنظیم کنیم که بستر فعالیت ها در چارچوب احزاب از شرایط بهتری برخوردار باشد.

افشار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع انتخابات، بر دو موضوع سلامت انتخابات و بررسی صلاحیت ها تاکید کرد و اظهار داشت: اصحاب سیاسی به این دو موضوع توجه بسیاری دارند و در مورد سلامت انتخابات متاسفانه تبلیغات زودرسی انجام شد که به موقع و به مصلحت نبود.



افشار همچنین گفت: هنگامی که نتیجه آراء بر خلاف نظر هر دولتی درآید، می تواند مثالی بر سلامت انتخابات باشد و اگر دولت ها در برخی کشورها به این موضوع اعتراض می کنند به دلیل نتایج انتخابات است.

وی تاکید کرد: ما حتی اداره کل انتخابات را از خواندن مباحث سیاسی و بولتن ها نهی کرده ایم چرا که معتقدیم کارها باید بدون جهت گیری انجام شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی های ما از روند انتخابات، بررسی صلاحیت ها به طور کمی و کیفی در مرحله بالایی مورد تایید است به گونه ای که در این انتخابات 31 درصد از کاندیداها در هیئت های اجرایی رد صلاحیت شده اند که 10 درصد از این میزان مربوط به عدم احراز بوده است در حالی که در دوره های گذشته عدم احراز هم به معنای رد صلاحیت مطرح می شده در حالی که آبروی مومنان مسئله ای بسیار مهم است.

افشار توضیح داد: میزان رد صلاحیت ها در دوره مجلس هفتم و ششم 5.3 درصد و 8 درصد در هیئت های اجرایی بوده در حالی که میزان رد صلاحیت ها در مجلس هفتم و در هیئت های نظارت 44 درصد بوده است چرا که در آن دوره اسناد و مدارک به هیئت های اجرایی تحویل داده نشد لذا از نظر کمیت 31 درصد رد صلاحیت زیاد نیست.

وی تصریح کرد: اگر هیئت های اجرایی در انتخابات بیطرفانه عمل نکرده اند ما می توانیم حتی در صورت اثبات این موضوع هیئت های اجرایی را منحل کنیم، چون در مراحل بعدی انتخابات هم باید بی طرفانه عمل شود.

افشار با اشاره به ماده 28 قانون انتخابات که در خصوص احراز صلاحیت است گفت: ما برای اینکه بتوانیم ثابت کنیم اشخاص التزام عملی به اسلام و انقلاب دارند باید مکانیزمی را در این خصوص تعریف کنیم تا هیئت های اجرایی سلیقه ای عمل نکنند.

وی تاکید کرد: مسائل مربوط به احراز باید ضابطه مند باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین