خروجی تازهترین نقشههای همدیدی استقرار یک سیکلون چرخندی بر فراز جنوب شرق اروپا و شبه جزیره بالکان را نشان میدهد که زبانه آن سهشنبه به مرزهای شمالغرب ایران رسیده و سبب کاهش چشمگیر فشار ستون جو بر روی منطقه و نیز پهنه آبی خزر می شود.
برآیند این الگو ایجاد شیب فشاری قوی با فلات مرکزی ایران و آغاز وزش شدید باد در نقاطی از غرب خزر، شمالغرب و به خصوص استان اردبیل است.
رفته رفته بر سرعت باد افزوده شده و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در بعضی نقاط سرعت آن از ۱۲۰ کیلومتر در ساعت فراتر میرود که می تواند منجر به بروز خسارات و ایجاد مشکلاتی برای ساکنان منطقه شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل با استناد به اطلاعیه سطح زرد هواشناسی از ساکنان این استان خواست موارد احتیاط و ایمنی را رعایت کنند.
فرهاد عبدالعلیپور افزود: پرهیز از کوهنوردی باتوجه به خطرات تندباد و احتمال سقوط بهمن، خودداری از قرارگیری در زیر ساختمان های نیمه کاره ، بازبینی استحکام تابلوها و بیلبوردهای شهری ، خودداری از سفرهای غیرضروری به ویژه با خودروهای سبک و در صورت لزوم رعایت سرعت مطمئنه و عدم استقرار افراد و خودروها زیر درختان تنومند و سالخورده از جمله این موارد هستند.
در آخرین روز سال و در نخستین ساعات پس از لحظه تحویل هوای اردبیل اندکی ابری با وزش باد با سرعت ۵۳ کیلومتر در ساعت از جانب جنوب غرب بوده و دما ۱۸ درجه سانتیگراد بالای صفر است.
افزایش چشمگیر دما از دیگر پیامدهای تندباد گرم در منطقه مرکزی استان اردبیل خواهد بود.
تندباد گرم که در اصطلاح محلی ساکنان اردبیل به گرمیج و در گویش ترک زبانان غرب گیلان به گرمش موسوم است اغلب از جانب جنوب غرب می وزد. این باد که گاهی به توفان مخرب تبدیل می شود اواخر هفته گذشته با بیشینه سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت پهنه گسترده ای از استان اردبیل را در نوردید و سبب خساراتی در بعضی نقاط شد.
ساکنان اردبیل در طول تاریخ از رهگذر این باد که بیشینه سرعت آن در منطقه طی پنج دهه گذشته تا ۱۴۰ کیلومتر در ساعت نیز ثبت شده است متحمل خسارات و تلفاتی شده اند.