آفتابنیوز : آنها قصد داشتند نشان دهند انتخابات عراق تحت نظر آمریکا دموکراتیک بوده ولی انتخابات ایران فاقد این ویژگی بوده است. اما باید بدانند که ویژگی دموکراسی همین است که افراد که آنها مایل نیستند در راس امور قرار گیرند، می توانند پیروز شوند.
اگر به جریانات پیش از انتخابات نگاه کنیم می بینیم که آمریکا خود مسبب حاصل شدن چنین نتیجه ای در انتخابات بوده است: روابط تیره ایران – آمریکا، تهدیدات آمریکا و فشار آمریکا بر آژانس بین المللی انرژی اتمی و هم چنین روسیه و اروپا درباره پرونده هسته ای ایران.
البته ایرانی ها دلایل دیگری نیز برای این انتخاب غیر از آزار بوش داشتند. مشکل اقتصادی آنها پس از چندین سال روند اصلاحات در کشور حل ناشده مانده بود و احمدی نژاد با قول اصلاحات اجتماعی آنها را جذب کرد. ولی باید از این موضوع غفلت کرد که عامل مربوط به آمریکا به همان اندازه مؤثر بوده است. اما اینطور به نظر می رسد که دولت بوش این قضیه را نمی داند و به بن بست رسیده است. بنابر نظرسنجی های اخیر اکثر مردم آمریکا معتقدند که دولت آنها در عراق ناموفق بوده است و جریان انتخابات ایران نیز بر این عدم موفقیت افزوده است.
بوش قصد داشت که حکومت ایران را تغییر دهد ولی دریافت که توانایی آن را ندارد. درست است که آنها توانستند فلوجه را بمباران کنند ولی از ایجاد نظم اولیه و دموکراسی در عراق ناتوان بودند.
اکنون مرزهای آمریکا از گذشته امن تر نشده است و هیچ کس نمی تواند تضمین کند که دیگر انفجاری در آمریکا صورت نخواهد گرفت. به علاوه همدردی جهان با واقعه یازده سپتامبر کاملا توسط دولت بوش از میان رفته است. تصویر جهانی آمریکا مانند زمان جنگ ویتنام شده و آمریکا در حال حاضر برای خروج از این انزوا تمامی منابع در دسترس را به کار گرفته است.
دولت بوش در ایجاد ارتباط با کشورهایی که مخالف جنگ عراق بوده اند با مشکل مواجه است واین کشورها رویکرد بهتری به وقایع تهران نسبت به دولت واشنگتن دارند. مثلا پاریس اعلام کرده که به مذاکره با ایران ادامه خواهد داد ولی مسأله گسترش هسته ای و حقوق بشر را نیز در نظر خواهد گرفت و به نظر می رسد که این نوع تفکر کاملا عاقلانه است.