دیروز قیمت دلار در بازار آزاد تا ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان رسید و پایان معاملات را با نرخ ۲۵ هزار و ۵۷۰ تومان ثبت کرد. دلار برای معاملات فردایی هم تا ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان قیمت گذاری شد.
گرچه بانک مرکزی افزایش قیمت دلار در روزهای تعطیل را به سفته بازان نسبت داد اما صرافی ملی هم بهای دلار را به ۲۵ هزار و ۲۵۰ تومان افزایش داد.
افزایش زودهنگام قیمت دلار در سال ۱۴۰۰ سوژه بسیاری از کاربران فضای مجازی شد اما دلار امسال تا کجا افزایش قیمت خواهد داشت؟
حالا برخلاف تصور اولیه، راهیابی جو بایدن به کاخ سفید تغییر خاصی در وضعیت تحریم ایران ایجاد نکرده و به نظر میرسد که او برای بازگشت به برجام عجله ندارد.
هرچند که او نسبت به امضای سند همکاری ۲۵ ساله بین ایران و چین موضع گرفت اما او به طور مشخص تصمیم جدیدی برای برداشتن تحریم ایران نگرفته است.
از سویی بسیاری از کارشناسان معتقدند که سند همکاری بین ایران و چین احتمال دارد که شرایط تحریمی را برای ایران چندان تسهیل نکند. با این حال گویا بازار ارز هم نگاه خوشبینی به مناسبات خارجی ایران ندارد.
رضا شیرازی، مدرس دانشگاه و کارشناس بازارهای مالی درباره آینده قیمت دلار در بهار سال ۱۴۰۰ میگوید که احتمال بازگشت امریکا به برجام تا پایان بهار امسال اندک است و از سمتی گرچه خبر آمده است که چین خرید نفت از ایران را افزایش داده اما افزایش خرید نفت ایران از سمت چین تا زمانی که منجر به ورود ارز به کشور نشود اتفاق خاصی در بازار رخ نمیدهد.
او ادامه میدهد: مشابه این اتفاق درباره خبر آزادسازی ارزهای بلوکه در کره جنوبی و چند کشور دیگر هم رخ داد اما در نهایت این کشورها اعلام کردند که قادر به انتقال پول نقد نیستند و فقط قادرند که بخش اندکی از دارایی ایران را با کالا تهاتر کنند.
به گفته شیرازی این ماجرا درباره پول نفت چین هم صدق میکند و به نظر میرسد که چین هم نفت را با کالا تهاتر کند. بنابراین این اتفاقات قیمت دلار را کاهش نمیدهد.
مریم محبی، دیگر کارشناس بازارهای مالی هم گرچه تخمین قیمت دلار در سال ۱۴۰۰ را دشوار میداند اما معتقد است اگر گشایشی در سیاست خارجی اتفاق نیفتد، با توجه به کاهش ذخایر ارزی و افزایش کسری بودجه، صعودی شدن قیمت دلار یحتمل است.
برخی دیگر از کارشناسان هم با اشاره به وضعیت بلاتکلیف مذاکره بین ایران و امریکا میگویند تا وقتی که اوضاع این چنین است بازار مردد و قیمت دلار در محدوده فعلی نوسان میکند.