آفتابنیوز : آفتاب: محمد البرادعی در آستانهی انتشار گزارش جدید خود اعلام كرد كه در حال حصول پیشرفت در تكمیل تحقیقاتش دربارهی برنامه هستهای گذشته ایران است.
محمد البرادعی، مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز یكشنبه اعلام كرد كه همچنان امیدوار است ایران اجازه انجام بازرسیهای گستردهتر آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تاسیسات این كشور را برای شفاف سازی در خصوص برنامهی كنونیاش بدهد.
به گزارش رویتر، البرادعی پس از گفتوگو با عمرو موسی، دبیركل اتحادیه عرب در قاهره به خبرنگاران گفت، اواخر ماه جاری میلادی گزارش بعدی خود را به شورای حكام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارایه میدهد.
البرادعی كه گزارش وی در خصوص همكاری ایران بر موضوع تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل تاثیرگذار خواهد بود گفت: ما در حال حصول پیشرفت خوبی در حل مسایل باقی ماندهی مربوط به گذشته هستیم.
ایران كه یكی از تولید كنندگان بزرگ نفتی است همواره تاكید دارد هدف از تولید برنامهی هستهیی فقط تولید نیروی برق است.
در طول سفر البرادعی به ایران در تاریخ 11 و 12 ژانویه 2007، تهران توافق كرد ظرف چند هفته به تمامی پرسشهای مربوط به فعالیتهای هستهیی گذشتهاش پاسخ دهد. تهران همچنین برخی اطلاعاتی را در خصوص تولید "نسل جدید" سانتریفیوژهایی كه قادر به پالایش سریعتر اورانیوم می باشند به آژانس ارایه داده است.
به گفته دیپلماتهای این كشور برای اولین بار به البرادعی و مشاورینش اجازه داد از كارگاه تولید این سانتریفیوژها دیدن كند. چند عضو دایم شورای امنیت و آلمان ماه گذشته در برلین در خصوص رئوس كلی محتوای قطعنامهی تحریمهای شورای امنیت علیه تهران توافق كردند با این حال دیپلماتها گفتهاند كه پیش نویس این قطعنامه فاقد محدودیات جدید تجاری است كه آمریكا خواستار آن است.
البرادعی در پاسخ به سوالی دربارهی تردیدهای غرب نسبت به ایران گفت: آژانس میتواند بازرسیهایی را انجام دهد و نسبت به گذشته و حال تضمینهایی بدهد اما ما نمیتوانیم نیات آینده را بخوانیم.
وی از واشنگتن خواست به جای آنكه برای انزوای ایران تلاش كند به مذاكرات با ایران بپیوندد.
دیپلماتها گفتهاند كه با پاسخ دادن به اطلاعات ادعا شده درباره "تسلیحاتی شدن" مواد هستهیی، آژانس در مرحله نهایی تحقیقاتش در رابطه با ایران قرار دارد.
گزارش مدیركل آژانس نشان خواهد داد كه آیا ایران برای بستن این پروندهی چهار ساله اقدامات كافی انجام داده است یا خیر.
در ادامه این مطلب با اشاره به ابراز تمایل مصر و شورای همكاری خلیجفارس برای بهره مندی از انرژی هستهیی آمده است: البرادعی بیمها نسبت به اینكه ممكن است كشورهای عربی تمایل به تولید سلاح هستهیی را داشته باشند، كم اهمیت جلوه داد.
وی گفت: تمامی فعالیتهای هستهیی كشورهای عربی تحت سیستم پادمانهای آژانس خواهد بود و بنابراین من دلیلی برای نگرانی نمیبینم.