آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه کیهان امروز در سرمقاله خود به بررسی جریانهای سیاسی حاضر در صحنه رقابت کشور پرداخته و با تاکید بر یکپارچگی اصولگرایان در اعتقاد بر ساختار نظام،جبهه اصلاحات را هم اکنون شامل دوطیف میانه و تندرو خوانده که به تفسیر «مهدی محمدی» نگارنده سر مقاله گروههای ساختارگرا وساختارشکن نامیده میشوند.
نویسنده مطلب روز دوشنبه، 15 بهمن ماه 1386 طی اظهاراتی در مقالهای تحت عنوان «نقطه، سرخط» معتقد است:
«نتیجه» انتخابات مجلس هشتم این روزها دلمشغولی بسیاری ازاهل سیاست درایران است، با این وجود در صحنه سیاست ایران پدیدهای درحال شکلگیری است که میتوان گفت از نتیجه انتخابات، بسیار مهمتر و تامل درباره آن ضروری است.
وی آرایش سیاسی به وجود آمده، طی چند ماه اخیر را هنوز در میانه راه توصیف کرده و میافزاید:
در جبهه مقابل اصولگرایی، ترکیب نیروهای حاضر در آن اساساً نسبت به آنچه در 10 سال گذشته تثبیت شده بود در هم ریخته و مرزبندیهای جدید به همراه مبانی نظری وسیاست ورزانه نوین به وجود آمده است.
نویسنده تاکید میکند: اصولگرایان در تحلیلهای عمومی سیاست داخلی ایران همواره جزو نیروهای معتقد به ساختار طبقهبندی شدهاند و این چیز جدیدی نیست اما نکته مهم اینکه در جبهه اصلاحات هم اکنون مرزبندی عمیق و جدی میان کسانی که معتقدند ساختار فعلی نظام جمهوری اسلامی ظرفیت کافی برای فعالیت سیاسی را دراختیار نیروهایی با گرایشها وسلیقههای مختلف میگذارد پس باید به آن وفادار ماند (ساختارگرا) و در مقابل نیروهایی که اولویت خود را ساختارشکنی قرار دادهاند به وجود آمده و به تعبیری میتوان گفت اصلاحطلبان ساختارگرا در حال حاضر فاصلهگذاری شفاف ساختار شکنان و بسا تلاش برای حذف آنها هستند.
وی خاطرنشان میکند: در واقع در این میان طیف حامیان آقای هاشمی رفسنجانی،حسن روحانی و یارانش که خود را در حزب اعتدال و توسعه سازمان دادهاند که از مدتها قبل لزوم اجتناب از تندروهای جریان اصلاحات را درک کرده بودند و کارگزارانی که مدت بیشتری در خیمه تندروها دوام آوردند از تندرویان اصلاحاتی پیش افتادند، این موضوع هم در مورد کارگزارانی که هم در مرحله ثبت نام و هم در مرحله بررسی صلاحیتها به خوبی مشهود است.
البته نویسنده مطلب این عملکرد احزاب میانه درباره موضوعاتی مانند حد اعتدال و تندروی، حمایت بوش ازاصلاحطلبان،نظارت خارجی بر انتخابات و شیوه برخورد با چهرههایی مانند محمد هاشمی وحسن روحانی را در راستای انتقام تاریخی حامیان هاشمی از تندروهای اصلاحطلب که در آستانه انتخابات مجلس ششم شدیدترین حملات را به هاشمی سازمان دادند عنوان میکند و مینویسد: جریان میانه اصلاحات عملاً با حذف تندرویان جبهه مقابل اصولگرایی را در خود خلاصه کرده است.
خلاصه مطلب آنکه نویسنده سرمقاله امروز کیهان به علت ساختارشکنی تندروها آنها را از ناحیه نیروهای معتقد به ساختار طرد شده خوانده و تصریح میکند: درهمه کشورهای جهان تنها کسانی اجازه حضور در بازی سیاست را مییابند که مجموعهای ثابت و معین از چارچوبها را پذیرفته والتزام خود به آنها را ثابت کرده باشند.