فیلم سینمایی «خورشید»، سال ۱۳۹۸ برای اولین بار در جشنواره سی و هشتم فیلم فجر اکران شد، اسم فیلم، نام بازیگران، خلاصه داستان همه نوید بازگشت پرقدرت کارگردان فیلم خاطره انگیز «بچههای آسمان» را میداد.
داستان فیلم سینمایی «خورشید» با محوریت کودکان کار است که نقش اصلی آن را روح الله زمانی، کودک کار بازی میکند داستان روایت کودک کاری به نام علی است که در یک اوراقی لاستیک کار میکند و مادرش هم به خاطر مشکلات روانی در بیمارستان بستری شده است. او که وضع مالی چندان خوبی ندارد توسط یکی از هممحلیهای خود از وجود یک گنج در زیرزمین مدرسه آگاه میشود و تصمیم میگیرد با دوستان خود در یک ماجراجویی تازه به سراغ این گنج برود.
فیلم جشنواره ای خورشید
روح الله زمانی، در کنار چهرههای چون جواد عزتی، علی نصیریان و طناز طباطبایی بازی میکند، نوجوان نابازیگری که به خوبی از پس نقش خود در کنار ستارهها و پیشکسوتهای عرصه بازیگری برآمد.
بازی درخشان، یک دست و روان زمانی در قدم اول مرهون کارگردانی خوب مجید مجیدی و متن نیما جاویدی است که فیلم نامه خورشید، در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر برنده بهترین فیلم نامه جشنواره شد. البته در حاضر این فیلم سینمایی در بعضی از سایت فیلم و سریال های ایرانی مانند فیلیمو قابل تماشا و در مرحله اکران آنلاین است.
کودکی در آغوش خدا
در کنار روح الله زمانی، هفت نوجوان دیگر به نامهای صفر محمدی، علی غایشی، علی تقوا زاده، بابک لطفی خواجه پاشا، ابوالفضل شیرزاد، شمیلا شیرزاد و یوسف صفری بختیاری بازی کردهاند که تمامی این نوجوانان زیست مشابه با فیلمنامه را دارند و زندگی در شرایط سخت را تجربه کردهاند.
شاید همین تجربه، در کنار معصومیت روح الله و شمیلا باعث شده است بازی باور پذیری را از این کودکان دریافت کنیم و حس همزاد پنداری در مخاطب بیشتر از بیش تحریک شود.قصه ای که بر خواسته از طبقه اجتماعی است که آنها با گوشت و پوست و استخوان خود تجربه کرده اند.
تا جایی که شاید تصورش هم سخت باشد کودکی از دل کودکان کار نامش، استعداش و حرفش در جشنواره ونیز باشد و جایزه مارچلو ماسترویانی (بهترین بازیگر نوظهور جشنواره) در دستانش بگیرد و اینگونه خدا کودکی را از خیابان های تهران تا ونیز در آغوش بکشد.
خورشید و جوایز داخلی
فیلم خورشید، فیلم درامی است که بعد از دریافت جایزه بهترین فیلم از جشنواره سی و هشتم فیلم فجر راهی اصفهان، جشنواره کودک شد و در بخش سینمای ایران پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلم برای امیر بنان و مجید مجیدی، پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی برای مجید مجیدی و پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر برای روحالله زمانی را به همراه داشت و در بخش بین الملل این فیلم با گسترش امید و زندگی توانست پروانه زرین بهترین کارگردانی برای مجید مجیدی به ارمغان بیآورد.
خورشید به مقصد ونیز و لس آنجلس
خورشید، همانطور که از اسمش پیداست هماهنگ با احوالات درونی علی قصه جلو می رود و در زمان های که شخصیت اصلی به آرزوها و آرمان های خود نزدیک می شود، نور روشن در تصویر بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می کند و زمان های که تاریکی و سیاهی بر قصه غلبه می کند با روزنههای نور، دوباره بازگشت و امید را به بازیگر و شخصیت اصلی فیلم یادآور می شود.
فیلم خورشید در فیلیمو
مجیدی در فیلمهایش جامعه را مانند یک خانواده قلمداد و آسیب های یک خانواده را شبیه آسیب دیدن همه جامعه می داند. این یادآوری ها و تلنگر های ساده که مجیدی در فیلمش از آن یاد می کند قطعا رمز موفقیت خورشید است تا این فیلم منطقه ای نباشد و به عنوان نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی (رقابتی) شیر طلایی در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز انتخاب شود و جایزه فانوس جادویی این جشنواره را از آن خود کند.
تا جایی که منتقدان سرشناسی چون پیتر دی بروگ(منتقد ورایتی)، دبورا یانگ (منتقد ارشد هالیوود ریپورتر)، نیکلاس باربر (منتقد ایندی وایر) و لی مارشال(منتقد ارشد اسکرین دیلی) نتوانستند در مورد فیلم مجیدی سکوت کنند و از آن با عناوین بهترین فیلمهای قرن بیستم درباره ی کودکان، شگفتانگیزترین فیلمهای جهان سینما را درباره ی کودکان رنجدیده و ... یاد کردند.
شاید برایتان جالب باشید: سریال دراکولا فیلیمو
جایزه ای که خورشید در ونیز دریافت کرد باعث شد به اسکار ۲۰۲۱ نزدیک شود؛اما در این جشنواره بخت با این فیلم یار نبود از دریافت جایزه محروم شد.
خورشید و اکران آنلاین در فیلیمو
این فیلم موفق دو سالی است که درگیر چالشی به نام کرونا شده است و حسرت تماشایش رادر پرده عریض سینما به دل خیلی از ما گذاشته است، تا نتوانیم رنگ، صدا، جنس بازی ها و حس های ناب بازیگران نوجوان کار را با دل و جان درک کنیم؛ اما فرصت تماشا در اکران آنلاین فیلیمو باقی است تا تمام لذت ببریم از دورهمی بهترینهای سینمای ایران در فیلم سینمایی خورشید.