کد خبر: ۷۰۴۶۴
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۸۶ - ۲۳:۲۵
گزارش خبرنگار آفتاب از پی گیری اعتراضات رد صلاحیت شدگان

ورزشگاه ممنوع الورودها!

در استادیوم شهید حیدرنیا چه گذشت؟
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محوطه ای نه بزرگ و نه کوچک در انتهای باشگاه شهید حیدرنیا در کنار زمین فوتبالی که پر بود از بازیکنان جوان و میانسال و پابه‌توپ، آماده شده بود برای شکایت‌مندان به نتیجه احراز صلاحیت‌شان برای انتخابات مجلس هشتم شورای اسلامی.

سالنی که پله پله رو به بالا بود با اتاقک‌های شیشه‌ای مقابل هر فرد که وارد می‌شد ابتدا به درون اتاقک‌ها می‌رفت و فرم شکایت می‌گرفت و پرمی‌کرد و می‌رفت روی صندلی‌ها می نشست و شکواییه را پرمی‌کرد.

همه‌جور چهره‌ای حاضر بود؛ پیر، جوان، با استیل مدیریتی و با چهره‌ای کاملا ساده، زن و مرد،‌ معمم و مکلا،‌ برخی همسرانشان را همراه آورده بودند، برخی خانوادگی و با همسر و فرزندان آمده بودند، برخی هم تنها همسرانشان را فرستاده بودند تا به وکالت از طرف‌شان شکایت کند. عده‌ای هم به همراه دوستان‌شان آمده بودند تا شاهدی باشد بر صلاحیت‌شان.

البته کسانی هم بودند که تنها آمده بودند تا برای دوستان‌شان شهادتی بدهند.

روحانی سیدی به نام میرحیدر جعفری حصارلو که دوره دوم مجلس نماینده بوده و اکنون می‌گوید که صرفاً در دانشگاه مشغول تدریس است، آمده بود تا در غیاب دوستش درباره صلاحیت و سلامت وی شهادت دهد.

از او درباره دوران حضرت امام و دیدگاه بنیانگذار کبیر انقلاب نسبت به بررسی صلاحیت‌ کاندیداها پرسیدم که گفت: در زمان امام‌(ره) هم این قانون وجود داشت که صلاحیت اشخاص را بر اساس قانون اساسی و قوانین مصوب مربوطه بررسی می‌کردند.

وی اضافه کرد: حضرت امام در وصیت‌نامه‌شان تاکید کرده‌اند که «من باشم یا نباشم، نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد». بر این اساس ایشان درباره مسئله صلاحیت‌ها و اهل بودن کاندیداها و عدم نفود نااهلان تاکید فراوان داشتند.

جعفری حصارلو با تاکید بر اینکه آخرین نظردهنده قانونی درباره صلاحیت افراد، شورای نگهبان است، گفت: البته باید توجه داشت که حضرت امام بسیار به جامعیت و عمومیت انتخابات تاکید داشتند و توصیه می‌کردند که همه باید در صحنه حضور داشته باشند.

وی با اشاره به این جمله حضرت امام درهنگام ورود به میهن در بهمن 1357 که فرمودند «من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین می‌کنم،» افزود: درباره همین یک جمله امام، می‌شود چندین جلد کتاب نوشت. امام تاکید داشتند که جامعیت انتخابات باید به‌گونه‌ای باشد که برای هیچ‌یک از آحاد مردم مورد سؤال نباشد.

این نماینده دوره دوم مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر همه مردم در انتخابات حضور یافته و کاندیداهای موردنظر خود را داشته باشند بازدهی و اثرگذاری این انتخاب بالا می‌رود و «نه» بزرگی از سوی ملت به دشمنان خواهد بود.

جوانی هم که پیش از این، در سومین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران کاندیدا شده، تایید صلاحیت شده اما رأی نیاورده بود، این بار در انتخابات مجلس هشتم برای حوزه تهران داوطلب نمایندگی شده ولی به دلیل عدم احراز صلاحیت‌اش به ورزشگاه شهید حیدرنیا آمده بود.

وی درباره دلایل عدم احراز صلاحیت‌اش گفت:‌ لیسانس کشاورزی از دانشگاه ورامین دارم و سابقه کارم هم روشن است اما آقایان می‌گویند صلاحیت شما احراز نشده است. بعد هم برگه‌ای مبهم به ما داده‌اند و می‌گویند چهار تا معرف معتمد معرفی کنید.

این جوان داوطلب نمایندگی مجلس هشتم اضافه کرد: می‌گویند از خودتان دفاع کنید و ثابت کنید که ضعفی ندارید. این برای ما جای سوال است.

وی که برگه گواهی تایید صلاحیت خود را از سوی فرماندرای تهران متعلق به انتخابات شورای سوم شهر تهران در دست داشت، افزود: سوال من این است که چگونه است که عده بسیاری از مسلمانان را به دلیل عدم التزام به اسلام ردصلاحیت می‌کنند. 
ما همه در کشور اسلامی زندگی می‌کنیم و مسلمانیم،بهتر است آقایان کمی فاکتورهای نمایندگی مجلس را کاهش دهند و بگذارند مردم خود انتخاب کنند و درباره افراد قضاوت و داوری کنند.

این جوان درباره میزان امید خود به رأی آوردن درصورت تایید صلاحیت‌اش گفت: زیاد به رأی آوردن فکر نمی‌کنم بیشتر به دنبال حضور در این رقابت و تمرین هستم.

روحانی جوانی هم که کارشناسی ارشد حوزه دارد و تاکید می‌کند که سوابق بسیار پژوهشی در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است، به دلیل ردصلاحیت، شکایت خود را به ورزشگاه شهید حیدرنیا آورده بود.

وی درباره دلیل ردصلاحیت‌اش می‌گوید که به دلیل نبودن امضای مدیر حوزه علمیه قم پای مدرک تحصیلی‌اش ردصلاحیت شده است.

این روحانی داوطلب نمایندگی مجلس هشتم دراین باره توضیح داد:‌ رییس شورای عالی حوزه علمیه تاکید کرده که مدارکی مورد تایید ماست که به امضای مدیر حوزه رسیده باشد اما مدیر حوزه در واکنشی اظهار داشته که اگر قرار باشد همه مدارک را من امضا کنم که نمی‌شود. مهر مرکز مدیریت کافیست.

وی از حل این موضوع خبر داد و گفت: امیدوارم مسئولان نظارتی انتخابات این موضوع را بپذیرند و بنده هم وارد رقابت شوم.

خانمی که به وکالت از همسرش آمده بود تا شکایت همسرش را به عرض مسئولان نظارتی انتخابات برساند، نیز گفت: همسرم فوق لیسانس مهندسی صنایع از دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب دارد و سوابق اجرایی‌اش هم روشن است. در مرحله اول هم از سوی هیات‌های اجرایی تایید صلاحیت شده است اما هیات‌های نظارت صلاحیت همسرم را رد کرده‌اند. اکنون هم چهار تا معرف معتمد از ما خواسته‌اند.

وی درباره میزان رأی همسرش درصورت تایید صلاحیت گفت: همسرم تا حدود زیادی با قانونگذاری آشناست، با شناختی هم که من از او دارم فکر می‌کنم می‌تواند رأی بیاورد.

جالب بود که اقلیت‌های دینی هم از تیررس ردصلاحیت مصون نمانده‌اند. فریدون بیت‌یونان از آشوریان هم‌وطن که فوق لیسانس معماری و شهرسازی از دانشگاه شهید بهشتی دارد و فارغ‌التحصیل سال 1357 است و اکنون به دلیل ردصلاحیت خود در انتخابات مجلس هشتم شورای اسلامی به ورزشگاه شهید حیدرنیا مراجعه کرده، گفت: مدارک تحصیلی‌ام را هم در سایت مربوطه ارائه کرده‌ام و هم در محل فرمانداری ارائه داده‌ام اما اینجانب را به موجب بند4 ماده 28 قانون، یعنی به دلیل نداشتن مدرک کارشناسی ارشد ردصلاحیت کرده‌اند. و عین همین اتفاق برای یکی دیگر از دوستان و هم‌کیشان ما در ارومیه نیز افتاده است.

وی افزود: برای من جای است که آیا ممکن است کسی مدرکی نداشته باشد و آن را در سایت و به فرمانداری ارائه دهد؟ امیدوارم که به این سوال من پاسخ داده شود.

فریدون بیت‌یونان اضافه کرد: چه دلیلی دارد که چنین برخوردی با ما صورت می‌گیرد؟ آیا غیر از این است که تنها تعداد ردصلاحیت‌شدگان را افزایش می‌دهند؟!

وی تاکید کرد: بنده جزو مهندسین مشاور معمار و شهرساز هستم که عمده پروژه‌های طرح‌های توسعه شهری را انجام می‌دهیم. طرح‌های جامعه شهرهای آبادان، ارومیه، تبریز، یزد، اراک، میبد، اردکان و اکنون نیز منطقه 4 تهران را مهندسین مشاور معمار و شهرساز انجام داده‌اند. این‌ها پروژه‌هایی است که از وزارت مسکن و شهرداری‌های مربوطه تامین اعتبار می‌شوند.

بیت‌یونان ادامه داد: ما معتقدیم که کشور ما با ضعف متخصص در امور قانونگذاری و اجرایی مواجه است و فکر می‌کنیم که اگر انتخاباتی هست باید متخصصین حضور یابند و وارد عرصه شوند تا این ضعف‌ها برطرف شود.

وی در ادامه گفت: کاندیدای فعلی آشوریان در مجلس هفتم با وجود شکایت‌های بسیاری که جامعه آشوریان از وی داشته‌اند و شکایت‌هایی که علیه وی در دادگاه‌ها وجود دارد همچنان تایید صلاحیت شده است و این برای ما آشوریان جای سوال است.

فرزند یکی از روحانیون که سال‌ها دادستان تهران، شیراز، بندرعباس و مشهد بوده، نیز در ورزشگاه شهید حیدرنیا کناری ایستاده بود و منتظر آمده پدر بود.
وی که تاکید می‌کرد پدرش خارج فقه درس می‌دهد و فوق لیسانس دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی است و این بار می‌خواهد از مازندران کاندیدا شود، گفت: پدرم را به دلیل عدم حسن شهرت ردصلاحیت کرده‌اند.

فرزند این داوطلب نمایندگی مجلس هشتم گفت: می‌گویند به موجب بند 5 شما در حوزه انتخابیه مورد نظرتان مشهور و صاحب رای نیستید.

به گفته فرزند این نامزد نمایندگی مجلس هشتم، وی در گذشته نیز دوبار از تهران و مشهد کاندیدا و تایید صلاحیت شده بوده ولی رای نیاورده است.

جوان دیگری هم که فوق لیسانس حقوق خصوصی از دانشگاه دولتی قم دارد، درباره علل ردصلاحیت خود می‌گوید: در سوابق کاری‌ام همکاری با نیروی انتظامی در امور پِژوهشی، همکاری با وزارت خارجه و همکاری با مدیریت فرهنگی ورزشی کمیته انضباطی دانشگاه جامع علمی کاربردی وجود دارد اما بنده را به موجب بند 1 و 3 ماده 28 قانون انتخابات یعنی به اتهام عدم التزام به اسلام و عدم اعتقاد به اصل ولایت فقیه ردصلاحیت کرده‌اند.

وی اضافه کرد:‌ بنده کتابی نوشته‌ام با عنوان «مسئولیت مدنی روزنامه‌نگاران و حقوق ایران، انگلستان و فرانسه» که امسال کتاب برگزیده سال شد و در نشر دادگستر به چاپ رسیده است. به زبان‌های فرانسه و انگلیسی هم آشنایی دارم ولی دلایل ردصلاحیت من را مسایلی مطرح کرده‌اند که همه‌اش افتراست و هیچ دلیل و مدرکی برای آن ندارند چرا که من هیچ سوءسابقه‌ای ندارم.

این جوان داوطلب نمایندگی مجلس هشتم هم تاکید کرد: حضور من در این دوره از انتخابات نه برای رأی آوردن که تنها برای تمرین و آزمون و خطاست.

خانمی هم که مدیریت یکی از دبیرستان‌های تهران را برعهده داشت و اصلا تمایلی به گفتن نام خود نداشت، گفت: من لیسانس ادبیات از دانشگاه آزاد دارم. در مرحله بررسی هیات‌های اجرایی صلاحیت‌ام تایید شده ولی اکنون در هیات نظارت می‌گویند صلاحیتت احراز نشده است.

وی با اشاره به اینکه از او خواسته‌اند چهار معرف معتمد معرفی کند، گفت:‌ من فرهنگی هستم وقتی در آموزش و پرورش بپیچد که فلانی ردصلاحیت شده و حالا معرف می‌خواهد، برای من و امثال من بسیار بد می‌شود.

این معلم آموزش و پرورش اضافه کرد: ما از قشر زحمت‌کش جامعه هستیم و متعهد به سوگندی خواهیم بود که در صورت ورود به مجلس یاد خواهیم کرد.

وی افزود: ما هیچ منبع مالی برای تبلیغات نداریم. آقایان از اکنون اسامی‌شان در رسانه‌ها و روزنامه‌هایشان هست. ما توان مالی خاصی نداریم که بتوانیم با آقایان رقابت کنیم. برایمان جای سوال است که چرا آقایان از حضور ما جلوگیری می‌کنند؟!

این داوطلب نمایندگی مجلس هشتم گفت: امروز قدرت در دست عده‌ای خاص است و کسی از آقایان این سوال را از خود نمی‌پرسد که این قدرت را چه کسانی به آنها هدیه کرده‌اند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۸
0
0
سلام
اين را حتما بخوانيد و عمل كنيد روز اخر در ورزشگاه حيدري نيا من يه مصاحبه اي با خانم خبرنگار شما داشتم به خداي محمد قسم انچه گفتم حقيقت داشت ولي خواهش مي كنم به دليل اينكه مشكلي براي من ايجاد ننمايند مصاحبه من را چاپ نكنيد ممنون مي شوم مصاحبه من توام بود با مصاحبه صوفي وزير سابق خاتمي موضوع مربوط به خيانت اصلاح طلبان در حاكميت خودشان بو.د و تهديد يك نماينده مجلس بنده را و قس علي هذا خداوكليلي دوران شومي بود
ممنون مي شوم به ان عمل كنيد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین