براساس گزارش ارائه شده از سوی کمیته بهداشت و درمان با توجه به مواجه شدن با موج چهارم بیماری در همه استانهای کشور و افزایش تعداد مراجعات به بیمارستانها و مراکز درمانی سطح کشور تقویت مراکز درمانی با برپایی بیمارستانهای سیار با کمک سایر بخشها مورد اشاره و تاکید قرار گرفت.
در این جلسه کمیته امنیتی – اجتماعی و قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در زمینه اجرای پروتکلهای بهداشتی و ضرورت رعایت محدویتها در شهرهای نارنجی و قرمز، بر ممنوعیت برگزاری مراسم ماه رمضان در مناطق نارنجی و قرمز و همچنین رعایت کامل پروتکلها در برگزاری مراسم در شهرهای زرد و آبی تاکید کرد.
در این جلسه با توجه به استمرار شرایط قرمز و نارنجی در برخی از شهرهای کشور، پیشنهاد تمدید اعمال محدودیتهای مختص به شهرهای قرمز و نارنجی تا پایان هفته آینده به تصویب رسید.
براساس گزارش قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین مقرر شد با همکاری نیروی انتظامی تدابیر ویژه درخصوص منع ورود و خروج شهرهای نارنجی و قرمز اتخاذ شود و از هرگونه تردد غیر مجاز جلوگیری بعمل آید.
در این جلسه همچنین براساس پیشنهاد قرار گاه عملیاتی، کلیه دستگاههای ملی و استانی موظف شدند با هدف کاهش ترددها و ترافیک برابر بخشنامه سازمان امور اداری و استخدامی نسبت به استفاده از ظرفیت دورکاری کارکنان اقدام کنند.
در جلسه امروز با اشاره به نظارتهای ویژه دانشگاههای علوم پزشکی، هلال احمر و بازرسان اتاق اصناف، نیروی انتظامی و بسیج در استانها در زمینه اجرای پروتکلها از سوی اصناف و کسب و کارها، تاکید شد: همه دستگاهها، ادارات، اصناف و مشاغلی که اجرای پروتکلهای بهداشتی آنها زیر ۹۰ درصد است موظف هستند به سرعت با اعمال محدودیتهای هوشمند و اجرای کامل پروتکلهای بهداشتی درصد مراعات را به بالای ۹۰ درصد ارتقا دهند و چنانچه اهمالی در این زمینه صورت گیرد، با متخلفان برخورد جدی صورت خواهدگرفت.
کمیته بهداشت و درمان همچنین در این جلسه گزارشی از تغییر وضعیت ۳۰ شهر کشور از قرمز به نارنجی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت محدودیتها و اجتناب از تردهای غیر مجاز و دورهمیها ارائه کرد.
رئیس جمهور پس از ارائه این گزارش تاکیدکرد: برغم مشکلات زیادی که ویروس جهش یافته انگلیسی برای کشور ایجاد کرده است، تجارب ارزشمند ۱۴ ماه گذشته میتواند برای کنترل سریع این بیماری امید آفرین باشد و تغییر وضعیت ۳۰ شهر از قرمز به نارنجی نشان از رعایت کامل و دقیق پروتکلها است.
در جلسه امروز روسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گزارش اقدامات انجام شده برای تامین واکسن خارجی و حمایتهای انجام شده در این زمینه از سوی وزارت امور خارجه و بانک مرکزی از سوی کمیتههای بهداشت و درمان و اقتصادی ارائه و اعلام شد که تولید دو واکسن داخلی پاستور و کو برکت وارد مرحله سوم آزمایش انسانی شده است.
دکتر روحانی در این زمینه با تاکید بر اینکه، هرگونه هزینه برای واکسن در واقع یک سرمایه گذاری برای کشور و سلامت جامعه است، گفت: هزینه کردن برای واکسن اعانه و هزینه نیست و عین سرمایه گذاری است به همین خاطر همواره تاکید کرده ام که بانک مرکزی تامین ارز مورد نیاز برای تهیه واکسن را در اولویت کارهای خود قرار دهد.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به برخی اخبار درخصوص ابهامات و سوءاستفادههای محدود از واکسن توسط برخی افراد، گفت: شفاف سازی در زمینه واکسیناسیون از ابتدا مورد تاکید من بوده است واگر در این زمینه توجه لازم و دقیق صورت میگرفت امروز شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم لذا همچنان شفاف سازی در عملیات واکسیناسیون براساس سند ملی مصوب در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد تاکید است.
در این جلسه همچنین گزارشهای مقدماتی و تایید نشده درمورد پیدا شدن نوع جدید و جهش یافته از ویروس در برخی کشورها مطرح شد که رئیس جمهور با توجه به این گزارشها، برای بررسی آن و تلاش برای جلوگیری از ورود به کشور دستور ویژه صادر کرد.