آیا این فرضیه درست است که کرونا ویروسی زمستانی است و تابستان آرامتری را خواهیم گذراند و باید نگران پاییز باشیم؟
به گزارش آفتابنیوز؛ بسیاری از ویروسهای تنفسی در فاصله ماههای نوامبر (آبان و آذرماه) و مارس (اسفند و فروردین) ظهور و بروز پیدا میکنند. تابستان گذشته میزان موارد ابتلا به کرونا به زیر ۶۰۰ مورد در روز و میزان آمار مرگ و میر به سه مورد در روز در بریتانیا کاهش یافته بود. با این حال، بسیاری از دانشمندان و متخصصان معتقدند این مورد برای نتیجهگیری قطعی کافی نیست.
طی سال گذشته، مطالعات زیادی به دنبال الگوهای فصلی در فعالیت ویروسی انجام شدهاند، اما بسیاری از این بررسیها به نتیجهگیری قطعی نرسیدند. حتی یک نهاد مهم علمی نیز حاضر نشده که کرونا را به عنوان ویروس زمستانی نامگذاری کند؛ چرا که در برخی از کشورها کرونا در فصل تابستان افزایش یافت؛ از جمله در آمریکا که موارد ابتلا در جولای (تیر و مرداد) گذشته به ۷۰ هزار مورد در روز رسید.
در ژانویه گذشته شیلی شاهد افزایش دو برابری میزان ابتلا بود اما با گرم شدن هوا نیز این میزان کاهش نیافت و چهار هزار مورد ابتلا در روز در آن کشور ثبت شد. در برزیل و هندوستان نیز در هفته گذشته موج سهمگین کرونا ثبت شد. برزیل ۴۵۰ هزار مورد ابتلای تازه و هندوستان نزدیک دو میلیون مورد ابتلا تازه را ثبت کردند.
به نظر میرسد کاهش نسبی میزان ابتلا به کرونا در برخی کشورها از جمله بریتانیا در تابستان به دلیل تغییر رفتار مردم بوده است. افراد در تابستان بیشتر در فضای باز و بیرون از فضاهای بسته به سر میبرند و میزان انتقال ویروس کاهش مییابد.
تحقیقی انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاه گلاسکو اما نشان میدهد که با افزایش همهگیری ویروس سرماخوردگی (رینو ویروس) و همزمان با واکسیناسیون بیشتر در بریتانیا در فصل سرد سال نیز میزان ابتلا به ویروی کرونا کاهش مییابد. سایر ویروسها از جمله سرماخوردگی در زمستان بیشتر از سایر فصول تجمع پیدا میکنند.