وی گفت: «خروج آغاز شده است. این یک فرآیند منظم، هماهنگ و آگاهانه خواهد بود. ایمنی نیروهای ما در هر مرحله اولویت اصلی است و ما همه اقدامات لازم را برای ایمنسازی پرسنل خود انجام میدهیم.»
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، این مقام که خواست نامش فاش نشود تعداد سربازان یا مهلت تعیین شده برای هر یک از کشورهای درگیر را مشخص نکرد. وی گفت: «هرگونه حمله از سوی طالبان در حین خروج، با واکنش شدید همراه خواهد بود.»
وی پیش بینی کرد که عملیات خروج از افغانستان تا چند ماه آینده به پایان برسد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که پایان عملیات خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر محقق میشود. ۱۱ سپتامبر یک تاریخ نمادین است چراکه آمریکاییها و نیروهای ناتو پس از حملات ۱۱ سپتامبر نیروهای القاعده در سال ۲۰۰۱ به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک اقدام به مداخله در افغانستان کردند.
با این حال در توافقنامهای که در ۲۹ فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی در دوحه، پایتخت قطر میان زلمی خلیلزاد، نماینده دولت ترامپ و گروه طالبان امضا شد، مهلت خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان اول مه سال ۲۰۲۱ تعیین شده بود.
هم اکنون ۲۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی، ۱۳۰۰ نیروی آلمانی، ۸۹۵ نیروی ایتالیایی، ۷۵۰ نیروی بریتانیایی و ۶۰۰ نیروی ترکیه در افغانستان حضور دارند. سهم این پنج کشور ۶ هزار نیرو از ۹ هزار و ۵۹۲ نیروی ناتو در افغانستان است.
آلمانیها اعلام کردهاند که نیروهای خود را تا چهارم ژوئیه از افغانستان خارج میکنند.
از سوی دیگر لودیوین دودونده، وزیر دفاع بلژیک روز چهارشنبه اعلام کرد خروج ۷۲ سرباز بلژیکی مستقر در مزار شریف با مشورت شریک آلمانی تا تابستان به پایان میرسد.
ماموریت «پشتیبانی قاطع» یک ماموریت آموزشی برای نیروهای افغان بود تا آنها را قادر سازد امنیت کشور را پس از خروج نیروهای خارجی تامین کنند.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که عقب نشینی نیروهای ناتو میتواند افغانستان را به یک جنگ داخلی جدید بکشاند یا به بازگشت طالبان به قدرت بیانجامد.